FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

2019 (SBM Jornada 12)

Cada cop em costa més escriure les cròniques. Soc l’únic que les escriu a la web del club (bé de fet ho faig al meu PC i després pujo una copia a la web i al facebook del club, i després al facebook de l’equip) en contra del nou estil de cròniques més modernes (Instagram i facebool amb fotos) i el problema és que no sé canviar d’estil. Reconec que hi ha cops que són “pessades” però sé que, encara això, “corren” pel món del bàsquet. La última proba, quan després de Festes, em vaig tornar a veure amb l’àrbitre del dia de La Marina i em va dir que li havien fet arribar. De bon rotllo, tant ell com jo, el passat, passat està, em va dir que era la meva opinió. Cert. Hi ha coses de les meves cròniques que son la meva opinió. Però hi ha fets també. I avui faré quelcom que no he fet abans. Pujaré un video d’uns 30 segons on es veuen fets i no opinions. I ens oblidarem, que ja toca.

Hem començat un nou any. 2019. No és el mateix que començar una nova temporada però en certs aspectes ho sembla. La competició ha estat parada gairebé un mes. Els entrenaments, una mica menys. Temps per la família, per menjar torrons i per “oblidar-nos” del bàsquet. Per tant, la primera setmana d’entrenaments és difícil. I no cal parlar del primer partit. I si tens que jugar contra un equip millor classificat, tot plegat es converteix en un intent d’escalar l’Everest o qualsevol 8K.

I aquesta temporada no tenim l’efecte pista (com enyoro el #BlauArena). En fi, al que toca. Partit disputat al #PavellóEspanyaIndustrial el passat diumege 13 de Gener de 2019 contra l’A.E. Stucom B – Tecnokey amb dues victòries més que nosaltres en aquell moment (ara tres, cielos! Acabo de fer un “spoiler”)

La veritat és que, en contra de la tendència de la temporada, vam estar tota la estona “endollats”. En cap moment ens vam anar del partit, a diferencia d’altres cops, però ens va faltar més compenetració, físic, creure en nosaltres, confiança en els companys. Tot allò que fas als entrenaments.

El primer quart va ser disputat. Un màxim avantatge de dos punts per nosaltres (5-3) i un màxim desavantatge de tres en dos moments (5-8 i 7-10) per acabar en un 9-10. Atacs dolents per part dels dos equips.

En el segon quart vam saber llegir la defensa del contrari i jugar en conseqüència. Parcial de 8-0 en quatre minuts, després d’un primer minut on el parcial havia estat de 2-3. Diferencia positiva de 6 punts (19-13) Semblava que ho havíem trobat però un altre cop per culpa de la defensa, se’ns va anar en orris l’atac. Vam donar masses personals estan ja amb el bonus (set llançaments) i no vam saber defensar els llançaments de tres del més perillós de tots. Parcial de 3-13 en els últims cinc minuts. Parcial del quart 13-16. Marcador al descans, 22-26.

No ens anàvem a rendir. Creiem i veiem que podíem guanyar. Tot el secret era defensar com cal i atacar amb paciència, cosa que no sempre fem. I així vam sortir al tercer quart. Parcial de 7-2 (29-28) en els tres primers minuts. Després parcial de 0-8, un altre cop els triples, en tres minuts més. Resposta nostre amb parcial de 4-0, gracies al segon triple nostre en tot el partit. Però que no va servir de res (entre cometes) ja que va ser contestat per cinc punts seguits de l’Stucom en un minut. Diferencia de 8 en contra, 33-41, quedant un parell de minuts per l’acabament del quart. Aleshores, canvi de defensa de l’Stucom i parcial de 6-0 a favor, dos triples i dos tirs lliures fallats. Parcial del quart, 17-15. Marcador 39-41.

Suposo que va ser la manca d’entrenament, però en l’últim quart no vam seguir fent els bons atacs de la resta del partit (punteria a part). També podria ser per culpa de la precipitació per guanyar. El cas és que només vam fer 9 punts, un triple, una cistella de dos i tres de sis en lliures) L’Stucom en va fer quatre més, 13, gracies a que, encara tot, no vam afluixar en defensa, excepte en la última jugada on es va badar de valent. Parcial de 9-13. Resultat del partit:

@Basquet_BAM SBM 47 – A.E. Stucom B – Tecnokey 54

 

Avui, oposat al dia de La Salle Horta, fa ràbia que el dia que només et fan 54 punts, tu tan sols pots fer 47.

Però com sempre, hem de buscar el costat positiu. Hem trobat una regularitat en tot el partit. Ara falta afegir confiança en l’equip i millorar la punteria. També cal aprofitar els bonus dels equips contraris i ficar algun tir lliura més (6 de 14 avui, no arriba al 50%, 53,4% en tota la temporada)

El proper partit és, sens dubte, molt difícil. Juguem contra el primer classificat a la seva pista. Espero que no s’enfadin, ells també ho diuen, una de les pitjors pistes de Barcelona. Juguem el diumenge a les 16:30, tampoc es bona hora però millor que a la nit, segur que ho és. En fi juguem contra el C.B,S. Canyelles de Nou Barris. Com sempre anirem a guanyar (com deia el gran mestre Ioda: fes-ho o no, però no ho intentis) i, qui sap, concentrats i jugant be, d’altre banda com sabem, podem tenir les nostres opcions. Sempre he sentit allò de voler és poder. No sempre és veritat, fan falta que es donin també circumstàncies favorables a l’entorn. Per què no diumenge??

 

 

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet