FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Arquímedes (SBM Jornada 9)

Estic convençut que tots coneixeu el físic grec. I sabreu allò de la corona d’or i la banyera (que va acabar amb un “Eureka”) i també que va desenvolupar tota la física relacionada amb les palanques, planells inclinats, etc. Doncs, i com es deia al paleolític superior, “hasta aquí puedo leer”.

El diumenge 25 de Novembre tocava visitar la pista de la Salle Horta per jugar contra el sènior A. Teníem uns quants handicaps en aquest partit: millor classificats que nosaltres, la seva pista (ay si l’Arquímedes hagués jugat a bàsquet) , el temps i els pocs efectius que érem nosaltres.

I respecte el que va pasar, tarannàs ben diferents entre tots els quarts.

En el primer vam començar be. Els seus dos triples van ser contestats per una bona feina dels interiors. 6-6 al minut 4. I es va continuar amb un “toma i daca”, 8-8, 12-10, 14-15 fins el minut 9. La defensa va fallar i es van donar dos 2+1 (sort que van fallar els dos tirs lliures) amés de dos cistelles (una d’elles triple). I, per si fos poc, el nostre atac va ser encara pitjor, cap cistella en dos minuts.  Parcial de 9-0. Marcador al final del primer quart 23-15.

Vam començar el segon període igual que havíem acabat el primer. Parcial de 8-0 en menys de dos minuts. Altre cop dos 2+1, ara si que els van ficar els tirs lliures, i una cistella de dos. A la resta del període ja vam tornar a defensar i atacar com cal. Però el mal ja estava fet. Parcial del segon quart 26-19. Si feu les comptes, parcial de 18-19 en vuit minuts. Marcador de la mitja part, 49-34.

Veient el marcador semblava que estàvem fent un mal partit. Però ni era veritat. Només havíem fugit d’estudi menys de cinc minuts dels vint disputats però el parcial de aquest minuts de “pájara” havia estat demolidor i decisiu (17-0) ja que era la diferencia que existia.

La xerrada de la mitja part ens va fer reflexionar sobre això. Hauríem de mantenir la concentració i amés de defensar com sabíem, també s’hauria d’atacar pujant a “l’Everest”.

I no vam començar be el tercer quart. Un altre parcial de 7-0 en dos minuts. Un altre cop un 2+1. Marcador de 56-34, màxima diferencia del partit. Va ser tocar fons i rebotar. Parcial de 0-11 en quatre minuts. I es va acabar el quart amb un parcial de 13-7 on destacarem els 3 de 8 en tirs lliures per negatiu (la veritat és va ser un dels pitjors punts de l’equip, 12 de 25). Marcador a la fi del tercer quart 71-52. Parcial de 22-18.

Encara sent veritat que estàvem competint i que, després dels 22 punts de diferencia havíem recuperat fins a estar a 11 (56-45, parcial de 0-11 en tres minuts, tot just després del seu 11-0) ens faltava quelcom per tal de “donar-li la volta a la truita”.

I amb aquesta sensació vam començar l’últim quart. Però, ves per on, utilitzant per fí els nostres interiors. En menys de dos minuts, 4-6 amb dos tirs lliures fallats. Al minut 7, 2-9, amb el primer i únic 2+1. Tornàvem a estar a 11 punts de diferencia (78-67) Parcial de 6-3 (84-70) per entrar en els dos últims minuts quan es va produir la jugada. Encara no he entès el criteri de l’àrbitre. De fet diumenge passat es va reproduir (amb els mateixos protagonistes per part nostre) i aquest cop es va xiular diferent. Explico. Estem atacant, el nostre exterior llança de tres i, en el mateix moment, el nostre interior es fa lloc per agafar el rebot. L’àrbitre xiula i la pilota entra. Personal de l’interior, potser si que ho era, jo no mirava cap allà, i no dona la cistella i com tenim bonus, dos tirs lliures en contra. Vam perdre la concentració, jo el primer, i es va acabar el partit amb un parcial de 6-0. Parcial de l’últim quart 19-18. Marcador del partit:

C.B. La Salle Horta A 90 – @Basquet_BAM 70

Fa ràbia que el dia que tu fas 70 punts, l’equip contrari et faci 90. Fa ràbia que aquests 20 punts de diferencia siguin per 7 minuts on, per diferents, raons, no “hi érem al camp”. Però ja esta. Ara el que toca es aprendre dels errors i no tornar a caure.

Ja només queda una crònica per posar-me al dia. La del partit del 2 de desembre a la #EspanyaIndustrial contra el CB CIC B, millor classificat amb, en aquell moment, 5 victòries de 9 partits. Nosaltres, recordo, estàvem en 3 de 9, amb només una d’elles a la nostre pista.

 

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet