FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. S. T. Masculí, Jornada 12: CE Thau 95 – BAM B 40

Avui és un d’aquells dies que, com a entrenador, tan aviat com fos possible t’aniries a dormir i a oblidar el que ha passat. Es diu que de les derrotes se n’aprèn. Però… què es pot treure de profit quan has perdut de 55 punts?

No es poden buscar excuses amb un marcador com el d’avui. I això que les podríem trobar: els lesionats i/o malalts, els motius personals i les coincidències que fan que dels catorze només set poguessin vindre. Aprofito per agrair la col·laboració del sots-25, cedint tres jugadors (Jan, León i Karim). Continuo. Les festes de Nadal que t’obliguen a entrenar en dies i hores diferents, que hagin viatges per motius familiars, i que es tradueix en ser pocs als entrenaments. I per si fos poc, tenir que jugar contra el líder.

I em podeu preguntar… i si sabies tot això, per què no ajornar el partit? La resposta no és meva. Un dels jugadors, amb molta experiència, va contestar amb les següents paraules a un dels companys novells a aquesta mateixa pregunta: ‘més val jugar-lo avui com es pugui que tindre que venir entre setmana amb vés tu a saber qui i amb quines condicions.’ Només afegir, que amés de sàvies, aquestes paraules constaten una realitat, algun cop ho he fet i ha estat pitjor.

Només faré quatre paraules del partit. En línies generals semblava que no sabíem jugar a bàsquet. Literal. Passades un metre per sobre del cap, botar-la en el peu, totes aquelles accions o imatges del bàsquet mal jugat en les que podeu pensar, les vam fer. I és curiós, ja que ells feien pressió i nosaltres no perdíem la pilota en camp de defensa, la trèiem bé, però quan ja estàvem en camp d’atac, en lloc de fer atacs llargs amb passades fàcils, ens complicàvem ‘la vida’ botant, buscant passades impossibles i tot un repertori de males decisions. Res no sortia. I així en tots els 40 minuts, avui més llargs que altres dies.

Resultat del primer quart 33-12, amb 4 triples en contra, cap nosaltres, .

Resultat del segon quart 18-13, amb 3 triples en contra i dos a favor. Petita millora quan vam canviar la defensa.

Resultat del tercer quart 26-8, amb dos triples en contra i cap a favor. Vam continuar amb la defensa però l’efecte sorpresa havia desaparegut, encara que es van agafar més rebots defensius.

I últim quart amb resultat de 18-7, també dos triples en contra per cap a favor. Resultat total 95-40.

Una dada que voldria destacar però que no voldria que es malinterpretés:

Tirs lliures a favor 0/0, 3/3, 4/8 i 1/2. Total 8/13

Tirs lliures en contra 5/7, 5/7, 2/2 i 8/14. Total 20/30

Avui no era el nostre partit. El teníem que jugar però no era qüestió de fer-se mal. Era qüestió de donar minuts a qui té que aprendre, a qui té que provar coses, a qui té que recuperar-se de les lesions. I era difícil de jugar després dels 33 punts del primer quart. Ens vam marcar un objectiu al final del tercer quart (amb 77 en contra). Era important, per allò de la moral, que no arribessin als 100. Objectiu aconseguit.

Ara ja toca pensar en aquesta setmana. A esperar que tothom torni a entrenar i que puguem preparar en condicions el proper partit. I, pensament positiu, segur que millorarem. (Entre nosaltres, crec que no ho podem fer pitjor)

Serà l’últim  partit de la primera volta, contra el CB Sant Antoni-Poble Sec a l’àtic a les 16:30. Un vell conegut, al que hem guanyat en les seves dues ultimes visites a la nostre pista (61-42 i 64-56). Sempre han vingut millor classificats que nosaltres i aquesta temporada no serà la excepció. Podem guanyar però depèn molt de nosaltres. Gairebé més que de les opcions del contrari, amb tot el respecte per l’equip del Paral·lel.

SOM-HI!!!

#ituitubam #bam_sbm