FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. S. T. Masculí, Jornada 13: BAM B 52 – CB Sant Antoni 65

Foto de l’equip, de esquerra a dreta: Dempeus: Andreu Hermo (E), Adrià López (DE), Luís Marín, Francisco López, Joel Romero, David Torné, Alfonso García, Miguel Martín, Héctor Plaus, Pere R. Plaus (DC). Agenollats: Dani Roura, Jordi Sanahuja, Esteva Cirerol, Roger Cornet, Arnau Carretero, Jorge Ávila. Falta: Joan Anton Aguilera. (Gracies “Giro” per la foto)
Foto de l’equip, de esquerra a dreta:
Dempeus: Andreu Hermo (E), Adrià López (DE), Luís Marín, Francisco López, Joel Romero, David Torné, Alfonso García, Miguel Martín, Héctor Plaus, Pere R. Plaus (DC).
Agenollats: Dani Roura, Jordi Sanahuja, Esteva Cirerol, Roger Cornet, Arnau Carretero, Jorge Ávila.
Falta: Joan Anton Aguilera.
(Gracies “Giro” per la foto)

Tornem amb la d’avui a la crònica típica del cap de setmana. On intentaré fer història actual i no anar-me’n a períodes prehistòrics.

Primer de tot, com el que primer es llegeix és el resultat final, dir que és enganyós. Pot semblar que el partit va ser disputat però a l’analitzar-lo veureu que hi ha dos parts ben diferenciades. Que hi va haver dues actituds. Que en un mateix partit, l’equip va ser el Dr. Jekyll i en Mr. Hyde. Anem per feina.

Després del partit contra el CE Thau, creiem que havíem tocat fons. Però no. La setmana d’entrenaments va ser dolenta. Només cinc jugadors van fer els dos entrenaments setmanals, i un d’ells va recaure de l’última lesió. Dels altres nou, només quatre van entrenar un cop. Això fa que, en les dues sessions, només set membres de l’equip entrenessin. Mal auguri per dissabte. Veient el que podia passar vam començar una roda de whatsapp per veure si hi necessitaríem o no reforços. Després de moltes converses, dels 14 podríem comptar amb 12, si bé un d’ells no tenia segur si podria jugar, i tres més mirarien de jugar però tenint en compte que no estaven al 100%. Just abans del partit, un d’aquests m’informava que havia tingut un petit accident i que no podria jugar (tres punts a la mà). Tenia 11 teòrics jugadors, suficients per competir contra el CB Sant Antoni-Poble Sec A.

No vam començar malament. Encara que l’equip visitant portava sempre davantera al marcador, al minut 5 del primer quart el resultat era de 4-4. Les dues defenses podien més que els atacs. Però en la resta del quart, la punteria dels visitants va millorar, la nostra defensa va començar a fer aigües i l’atac nostre… atac, quin atac? Resultat 6-14. 2 de 4 en personals, dos cistelles de vuit intents de dos i 0 de 3 intents de triple.

Ho estàvem fent malament. No diré que tant com en el camp del Thau però gairebé.  I en el segon quart ‘más de lo mismo’. No es pot dir que la defensa fos dolenta. Tampoc era res de l’altre dijous, però la podríem catalogar de digne. Només 15 punts en contra en aquest quart. Però l’atac tornava a estar a l’alçada del fet al primer quart. Una cistella al primer minut, un altre al minut 4, després de fallar tres tirs lliures, i una última cistella en el minut 10.  Però a diferencia del primer quart, en el que arribàvem a llançar, en aquest segon es perdien les pilotes per precipitacions, abús de jugades individuals i tot un llarg repertori de mal bàsquet. (Parcial de 6-15)

Marcador a la mitja part de 12-29. Només 29 punts en contra, encara tot el malament que ho estàvem fent.

En el descans tenia que girar la truita. Tenia que trobar les paraules que lis toquessin l’amor propi, l’orgull. I pensar qui i com podria donar la volta, no al marcador que era tasca difícil, però si a l’actitud de l’equip. Veure si un cop tocat el fons, rebotàvem. No recordo les paraules, però si el que lis vaig demanar i ho van fer.

Van sortir a la pista amb ganes. Van defensar amb més intensitat. I van atacar com saben. En menys de dos minuts, dos triples, els mateixos punts que en deu en els quarts anteriors. En sis minuts, tants punts com en els primers 20. Parcial del quart de 23-19. Cert que en defensa ens van fer més punts, però van ser més mèrits seus que errades nostres (tirs al límit de la possessió que van entrar, escapades puntuals a la nostra pressió). Però per fi vam atacar be. Bones seleccions de tir, bona circulació de pilota, Cinc triples de vuit intentats. Tres de vuit cistelles de dos. Dos de cinc en tirs lliures. Marcador de 35-48

I l’últim quart va ser, en actitud, continuació del tercer. Va ser un intercanvi de cistelles. La seva màxima diferencia va ser de disset punts en el minut 5, 39-56. Dos cops vam reduir-la a 12, minut 3, 38-50, i minut 6, 46-58. I a un minut del final era de 11, 52-63. Marcador final 52-65. Parcial de 17-17.

Si en el descans de la mitja part, em diu algú que en la segona faríem 40 punts, no l’hagués pas cregut. Era difícil de creure, no per la qualitat que tenen els jugadors de l’SBM, que la tenen, era pel com ho estaven fent, fins i tot, per la mala punteria, semblava que no érem a la nostra pista. Però es van fer. Si que és veritat que vam rebre 36 en defensa. Però la manera de jugar, el balanç entre defensa i atac, l’actitud eren les correctes. Vam ser el Dr. Jekyll. La feina que tenim en aquesta segona volta, que començarà el proper cap de setmana, serà no deixar que surti Mr. Hyde.

No vull, no m’agrada per que no surten bé per tot un seguit de paràmetres que no puc controlar, marcar-me uns objectius per la segona volta. Si que voldria, i ells també, guanyar més partits que en aquesta primera. Tampoc es pot dir que sigui una feina especialment feixuga, només han estat quatre de tretze. Però tenint en compte que en aquesta temporada ‘los hados’ no ens són favorables, fins i tot em conformaré amb recuperar tots els jugadors en els entrenaments, que tingui problemes per fer les convocatòries (només 12 en l’acta, i som 14) i que juguin al bàsquet amb el seu nivell real i de forma regular. I potser, només potser, amb això guanyaríem a més de quatre. O, al menys, a quatre.

Proper partit, com deia, serà el primer de la segona volta. Ens tornarem a trobar amb el CB IMMA B. Aquest cop a la seva pista, dissabte 23 de gener a les 16:00. Serà difícil, molt. Avui han guanyat de dos al Thau al Poliesportiu Sagrada Família (60-58)

SOM-HI!!!

#ituitubam #bam_sbm