FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. S. T. Masculí, Jornada 15: BAM B 54 – Escolapis Sarrià C

No, no es tracta d’un error. No he posat expressament els punts de l’equip contrari. De moment, ho deixo obert a la vostra imaginació i farem com un concurs. No, no caldrà que ens envieu la resposta que creieu correcte perquè no tenim premis pels qui ho encertin, però si que amb les dades que us donaré i el coneixement que teniu del nostre SBM a veure si us apropeu.

El rival d’aquest dissabte a l’àtic era l’Escolapis de Sarrià C. A la seva pista, a l’octubre, el resultat va ser de 87-64. Vam anar amb pocs efectius, res estrany, de l’equip i un parell de sots-25 (casualment un d’ells és ara jugador de l’SBM) i vam tenir un parell de lesionats durant el partit. La setmana passada van guanyar al líder, com ja us vaig dir, per 16 punts. El líder ens havia guanyat a nosaltres per 55. La seva relació victòries/derrotes era de 9/5, amb 1019 punts a favor i 880 en contra, que representa una mitja de 73 i 63 per partit, respectivament.

Per la nostra part, el ja conegut 4/10 en victòries/derrotes, 783 punts a favor, 948 en contra. Per tant 56 i 68 per partit, respectivament. I amb una dinàmica d’equip que brillava per la seva absència. La setmana d’entrenaments no ha anat a pitjor, ja és un que, però tampoc ha millorat excessivament. És cert que hem recuperat un jugador, però dilluns només eren sis, problemes de recuperació física i professionals. Dimecres ja érem vuit. I amb l’ajut del José i de l’Astro, que entrenen amb nosaltres sense fitxa, vam poder practicar tant l’atac com la defensa.

De totes formes, de dimecres a dissabte són masses dies. I el matí de dissabte massa llarg. De veritat, quan en aquests dies sona el whatsapp ja sé que haig de contar amb un jugador menys. Aquest cop tenia dues baixes possibles dels nou teòrics disponibles. Per tant, vaig recórrer al sots-25 i el seu entrenador ens deixava dos jugadors. Dissabte matí, dues baixes més (un dels sots-25) però una alegria, una de les baixes vindria encara que fos per donar minuts de descans. Total 8 (o 7 i mig) jugadors. Per cert, gracies Marc per l’ajut prestat i sento els pocs minuts que has tingut. I gracies Dani.

Ja teniu les dades. Ara toca pensar en un resultat per l’Escolapis. El teniu? Doncs comencem amb el partit.

Molt bona sortida en defensa per la nostra part. Hem començat un sistema d’alternança que ens funciona prou be. És intensa, sorprèn a l’altre equip i ens permet agafar rebots. Correm riscos però qui no ‘arrisca no pisca’. L’atac be en quant al sistema però amb mala punteria. Total que cap equip amb encert fins el minut 3, que vam fer la primera cistella. Tot aquest quart, de fet gairebé tot el partit, va anar per aquest camí: defenses més resolutives que els atacs, molts minuts sense cistelles, i intercanvi de cistelles a una per minut. 2-0, 2-2, 4-2, 4-4 i 4-6 fins el minut 5. 7-6, 7-8, 10-8, 12-8, 12-11 i 14-11 al minut 10. Guanyàvem el primer quart. 2 (de 6) a 1 en triples, 4 de 11 de 2, cap tir lliure, però ells tampoc. Poques faltes, dos, d’un i altre equip, mateix criteri però permitivitat, ja ens anava be.

Fins el minut 3 del segon quart más de lo mismo però amb pitjor punteria per part nostre. Marcador de 16-15, quan de tres ensopegades defensives tres triples seguits d’un mateix jugador, amb el problema que el nostre atac no va ser gens productiu. I tot en poc més d’un minut. Diferencia de 8  punts (16-24) que es mantindria ja en tota la resta del segon quart. Marcador a la mitja part 25-32. Parcial de 11-21. 3 de 7 en tirs de dos, 1 de 4 en triples i 2 de 4 en lliures. Per cert, 3 personals per equip en aquest quart.

El descans va anar bé per fixar la defensa. Veient l’encert de triples en el segon quart (tres comentats i un més tot just en l’última jugada del quart) vam decidir apretar més en defensa. I es va fer. Només 7 punts en contra en aquest quart, dos cistelles de dos, un triple i cero de dos en lliures va ser tot el que lis vam deixar fer. Per part nostre, un atac en la línia del segon quart. Això si, aconseguint el primer 2+1 des de feia molt temps. Al minut 7 del quart s’establia l’empat a 34. Al final del quart resultat 36-39. Parcial de 11-7. 5 de 13 de dos, 0 de 3 en triples i 1 de 3 en lliures. I, noticia, els dos equips en bonus. Nosaltres al minut 10 i ells al 9. 4 i 5 personals, respectivament.

Quedaven per jugar els últims 10 minuts. Tot el peix al cove. Tot per decidir. Van començar ells amb més encert. Del 36-39 es va passar a 40-50 en el minut 5. Parcial de 4-11. Dues errades defensives que van permetre dos 2+1 i gairebé tres minuts per fer la primera cistella en la nostra llista negra. En un minut parcial de 5-0, 45-55, tornàvem a estar vius. Però contestat amb un altre en dos minuts de 0-5. Tornàvem a estar a 10, 45-55. Intercanvi de cistelles 47-57, 49-57 per començar l’últim minut. Dos de dos en lliures, 49-59, dos llançaments de lliures fallats per a nosaltres, una cistella de dos, un triple a favor, 54-59. Quedaven poc més de 15 segons i buscàvem les faltes. No es va xiular, que si fer, fins quedar 6 segons. Falla els dos i la pilota surt fora a favor nostre. Demano temps mort. Si queda temps queda esperança. Planifiquem la jugada, buscar el triple rapit i, si entra, buscar la personal rapida. Sortim al camp, s’aconsegueix tirar però fallem. Parcial de 18-20. Resultat final 54-59.

(Com ha anat la vostre intuïció? Us heu equivocat de molt?)

Tot canvi té un punt inicial. És difícil dir que ja hem acabat amb la mala dinàmica. De fet, quan fa unes setmanes deia que havíem tocat fons, creia que seria per rebotar i tornar a la superfície. Els dos partits que van venir a continuació em van fer veure que estàvem al fons, que no ens enfonsàvem més però que encara no havíem començat a pujar. Contra l’Escolapis, algunes coses van canviar. La defensa va ser més intensa. Les ajudes van aparèixer. Els jugadors grans es van notar (feina impecable dels dos). I encara ser murris, és el que té tenir jugadors amb la experiència del nostre capità, ens va mancar forçar alguna falta per recuperar temps i pilota, no eren gran tiradors de tirs lliures, 5/14. Encara no és la que voldríem, però l’actitud defensiva va estar present, a diferencia d’altres vegades. I aconseguir que un equip amb 73 punts de mitja es quedi amb 59 és un èxit. I també si ho comparem amb la mitja de punts en contra nostre (68). Llàstima que l’atac es quedes amb 54. I no és que juguéssim malament a l’atac. Per primer cop, si primer cop, es va jugar gairebé tot el partit amb paciència. Ni la seva pressió ens va posar nerviosos. Vam perdre poques pilotes. Bé, es cert, que en algunes fases vam tenir despistes i errors no forçats, però es va compensar fent jugades i buscant les millors opcions. Un detall d’aquest joc en equip, per exemple, són els punts fets pels nostres interiors, sumats 24. Sabem que aquest és el camí. Sabem que si volem ho fem. I sabem, que encara perdre, si ho fem ens anem contents i amb la satisfacció de haver fet els deures. Ara el que toca és ser tots i amb tots, partits com el d’ahir es poden guanyar.

Proper partit diumenge 7 de Febrer a les 12:00 a l’Hospitalet (Instal·lacions Municipals Sant Pius X) contra el CE Alheña. A l’àtic vam guanyar en l’últim segon (65-63) després de començar molt bé i deixar que ens remuntessin.

SOM-HI!!!

#ituitubam #bam_sbm