FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. S. T. Masculí, Jornada 16: CE Alheña 53 – BAM B 56

Si, heu llegit correctament. Hem guanyat. Feia moltes jornades que no ho fèiem. De fet, l’última va ser a la jornada 11 i era en el últim partit del 2015. Després de tot el mes de gener, quatre partits, comencem el mes de febrer amb una victòria. Però el més important no ha estat la victòria, encara que no ho sembli. Ha estat més important el com l’hem aconseguit. Però com sempre, anem al començament.

Partit al migdia de diumenge, hora de bàsquet per excel·lència, en l’antiga pista de l’Hospitalet on ara juga el CE Alheña. Per primer cop en aquest any, eren 12 els convocats quan es va acabar l’entrenament de dimecres. A l’hora de la veritat, han estat 10, si bé un d’ells ja sabia que arribaria el més aviat possible però no abans del descans. Els dos ‘caiguts’ han estat per accident i malaltia, molts ànims meus i dels companys.

Abans de entrar en matèria de partit, haig de comentar que hem tingut una bona setmana d’entrenament i que es podria dir que, al menys entre-setmana, ja hem fet el canvi de xip que demanava. Si reconec que soc dur però, de moment, no vull confirmar el canvi als partits. Encara que prou be ho han fet avui. Però no avancem esdeveniments.

Sabíem per experiència pròpia, a l’àtic, i per comentaris externs a l’equip que l’Alheña anava a defensar en zona. Si ho recordeu, a l’àtic els hi va servir per remuntar una diferencia de 16 punts, i el resultat final va ser de 65-63 amb una cistella nostra en l’últim segon. I per a nosaltres, fins fa poc, aquesta defensa ens feia mal, ens bloquejaven i no sabíem que fer. I quan dic fa poc és perquè a estones del primer quart i els primers minuts del segon també ens hem bloquejat.

De fet al primer quart hem trigat gairebé 4 minuts en fer la primera cistella, un triple. Per sort, estàvem defensant molt bé, de fet durant tot el partit. En aquest primer quart amb situació d’alternança, després amb una defensa sempre igual i molt intensa. Tornem. Marcador de 2-3 que, tres minuts després, seria de 10-5, amb dos triples seguits. Efecte goma a continuació. Del 10-5 hem passat a 10-8, per tornar a anar-se’n, 15-8, i acabar amb un 15-10, que ho deixava tot obert.

Ja havíem vist que la nostra defensa en alternança no funcionava. Ja havíem decidit que necessitàvem defensar dur. I ja havíem vist que quan jugàvem tranquils i sense presses en atac, podíem. El problema eren els minuts de precipitació. I en el segon quart no volíem caure. Però com passa moltes vegades, un proposa i el de dalt disposa. Començament dolent en defensa i sense punteria en atac. Dic sense punteria per que no es pot dir que no es fes el que volia, ja que si que jugàvem be la pilota però aquesta no volia passar per la cistella. Parcial de 5-0 en els tres primer minuts, que va arribar a ser de 13-2 en el minut 4. Màxima diferencia de 12 punts, 25-13, que al cap d’un minut es mantenia 27-15. Minut 5 i 12 punts per sota. Va ser el punt. Vam començar a defensar dur i a recuperar pilotes i agafar rebots. Vam millorar l’atac, circulant encara més la pilota i buscant millors seleccions. No ens vam precipitar en atac i això ens va ajudar en defensa. En els últims cinc minuts parcial de 1-14. Marcador al descans 28-29 (parcial de 13-19).

Si que li havíem donat la volta al marcador. Si que ens havíem recuperat de una diferencia significativa. Però quedava molt partit encara per disputar. Just al descans va arribar el desè jugador. Anava bé per que durant els primers 20 minuts havíem tingut una baixa. Tornàvem a ser nou.

Era important, durant el descans, incidir en el que s’havia fet bé i no caure en els errors de partits passats. Era necessari no perdre el cap. No havíem guanyat encara i l’equip rival no anava a rendir-se.

Els primers minuts del tercer quart semblants al del segon en el que fa a l’atac. Manca de punteria. Però no en defensa. Més durs i tancant millor, només 5 punts en contra, 33-29, quan vam fer la primera cistella al minut 4. Parcial de 0-6 en els següents tres minuts, 33-35. Per acabar parcials de 4-0 i 0-4. Resultat al final del tercer quart de 37-39. Un puntet més de diferencia a favor (parcial de 9-10)

Ens ho teníem que jugar tot en l’últim quart. Però la diferencia entre un i altres eren els nervis. Per nosaltres l’objectiu ja estava gairebé al sac. Estàvem jugant com equip. Guanyàvem un canvi en l’actitud. No vam canviar la nostre forma de jugar. L’Alheña si. Van sortir en defensa zona alguns minuts més. Al minut 5 el marcador era de 42-43. I va ser quan ells van començar a pressionar i defensar en individual. Van fer moltes personals per recuperar pilota i guanyar temps. Fins a 18 tirs lliures vam tenir. Sort que també vam escapolir-se de la seva defensa i fer cistelles en joc, perquè només vam ficar 6 d’aquests llançaments (33%). Un deu per la nostra defensa que va saber ser intensa i intel·ligent. El marcador minut a minut dels últims 5 va ser: 46-46 (6), 46-47 (7), 48-47 (8), 51-54 (9) i el 53-56 final. Parcial de 16-17.

Bona defensa en general. Bona circulació de la pilota i molta paciència en atac. Mala punteria en algunes fases pel que fa a cistelles de dos i triples, però com vam tirar menys que altres vegades no ens va fer mal en defensa (de dos: 14 de 22, triples: 5 de 20). I desastre en tirs lliures. Bé, desastre, desastre no. En els tres primers quarts 7 de 10, després el ja comentat 6 de 18 en l’últim quart. Total 13 de 28, una mica per sota del 50%, quan estem, normalment, al 60%.

Ha estat una victòria treballada. Ha estat una victòria d’equip. Al vestuari, comentàvem les bones connexions i les, encara poques, cistelles fàcils aconseguides gracies a doblar-la o fer-ne un extra-pas. Tots hem gaudit avui. Ells per la victòria i el treball ben fet. Jo per la feina feta durant aquestes últimes setmanes. Com es diu en castellà: ¡¡¡ que no decaiga !!!

Proper partit contra el líder del nostre grup (per cert, és el 6, per si voleu estar al cas de resultats d’altres equips). Es tracta del Grupouno CTC-UB MIR Blau. A la seva pista es va perdre, 82-68. A l’àtic, una cosa si que puc prometre: jugarem com equip i anirem a totes.

Recordeu. Dissabte 13 de Febrer. 16:30. Tots a l’àtic. Us esperem.

SOM-HI!!!

#ituitubam #bam_sbm