FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. S. T. Masculí, Jornada 17: BAM B 45 – Grupouno CTC UB MIR Blau 70

Llegint només el resultat, el partit no estaria pas ben resumit. Si que és veritat que hi ha diferencia entre el primer classificat i nosaltres però en la pista vam tenir moments que no es notava i altres que nosaltres semblàvem que no sabíem jugar. Però, com és norma anem al principi. No dels temps, tornarem a diumenge després de guanyar al CE Alheña.

Un cop acabat el partit, va començar la roda de bones noticies. Ja m’enteneu. Pel partit d’aquest dissabte a l’àtic anàvem a tenir sis baixes. A els dos lesionats previs s’afegia un, com ja us vaig comentar a la crònica anterior. Teníem un altre que estarà dues setmanes a Japó per temes de feina, torna el 26, i dos baixes per temes familiars. Com recuperàvem dos dels que no van poder venir, teníem la possibilitat de ser 8, però no vam comptar amb una coincidència de partit i no la vam poder arreglar. Total que seriem set. I per això avui han vingut tres sots-25: el Roger, el Karim i l’Habtom. Gracies nois i gracies Dani, el seu entrenador.

I com a remat final, hem tingut una setmana estranya d’entrenaments. Dilluns érem sis de l’equip i dimecres, nou. Però d’ells tres no anaven a venir!!!

Tot plegat feia que no encares amb gaire optimisme el partit d’aquest dissabte passat contra l’UB Mir (perdonareu que no escrigui tot el nom) Primer classificat del nostre grup, com ja he dit, i que a la seva pista ens havia guanyat 82-68. Partit en el que jo no hi era, però que hi havia 10 jugadors del nostre equip, tot es té que dir.

El primer de tot era veure que podíem fer-ho. Es tractava de jugar com ho estàvem fent últimament. Tindre el màxim de temps la pilota en atac i defensar intens. I es va fer. El primer quart vam estar dintre gairebé tota la estona. Al minut 6, després de dos ratxes, primer seva i després nostre, el marcador era de 8-8. Tres errors atacant mal defensats i parcial de 0-6. Final del quart 8-14.

Al segon quart encara hi érem. Ja tothom havia disposat d’uns minuts i no es van veure reflectits els canvis en l’actitud dels jugadors. Primer parcial de 0-3 en el minut 3, contestat per una bona defensa i atac. Parcial de 5-0. Marcador de 13-17. Intercanvi de cistelles fins el 21-24. Era el minut 9. Un 2+1 per ells, una cistella de dos nostre i un triple en contra en aquest dos minuts. Parcial del segon quart 15-16. Resultat a la mitja part 23-30.

El més important ho estàvem fent. Estàvem lluitant. Si que hi havia moments en que l’UB Mir jugava més còmode en atac però nosaltres, en línies generals, no ho fèiem malament. No es notaven les absències ni que jugaven primers contra gairebé últims.

El tercer quart ja va ser diferent. Encara es va defensar però ja vam començar a no agafar rebots en la nostra cistella. Ja es van començar a escapar els jugadors rivals més i a fer cistelles fàcils. Però encara hi érem. No cedíem fàcilment. Al menys fins el minut 6. Parcial de 8-6. Marcador 31-36. Parcial de 0-0 en els següents dos minuts i de 2-9 en els últims dos. Marcador al final del tercer quart 33-45. Parcial de 10-15.

Però tot allò dolent que va començar a passar en el tercer quart, en l’últim es va magnificar. Ja no es fallava solament en defensa. També en l’atac. I es feien errors no provocats. I ens vam posar nerviosos i vam voler arreglar-ho amb atacs individuals. Les instruccions no havien canviat però ja no es seguien. Cert que van ser cinc minuts horrorosos. Si, només van ser cinc però amb un parcial de 0-12. Vam passar d’estar a tocar de fer la campanada a fregar el ridícul. No hi érem. Però encara sort que  vam voler jugar els altres cinc minuts i evitar que anés a més. Evitant la precipitació, procurant no errar i defensant una mica en la línia dels primers minuts, parcial de 12-13. Resultat de l’últim quart de 12-25. Del partit 45-70.

Pot haver algú què es pregunti: I si haguessin estat tots? No ho sé la veritat. Els nois del sots-25 ho han fet bé. I de fet en els moments crítics no hi eren. He procurat que la responsabilitat fos de la gent de l’equip. Pot ser hagués pogut fer alguns canvis més però els que hi eren també havien estat en els moments de bon joc. Quina és la raó de passar de jugar en equip a no fer-ho? Què hi passa en aquells moments pel seu cap perquè les indicacions de com jugar desapareixen i entrin en modus individualista? Què es pot fer quan dones indicacions clares del que vols uns segons abans de fer un canvi i en la primera jugada, amb el canvi fet, aquell jugador fa tot el contrari? I no et passa una vegada sino que varies.

No és tot negatiu. He vist jugadors que avui han intentat coses. Hem agafat molts rebots defensius. I hem atacat i també defensat en la línia dels últims partits. Cert que no tot el partit, però, sempre el got mig ple, si que molts minuts. Si que hem estat millor en defensa que en atac.

El proper partit és diumenge 21 a la tarda. Juguem a les 18:30 contra l’EE Brafa al seu camp (Escola Brafa). A l’àtic vam fer un bon partit, guanyant 55-37 i això que ells venien com a líders imbatuts. Ara estan millor que nosaltres però no tan com a l’anada. Si fem 40 minuts del nostre bàsquet ho podem fer. També dependrà de qui vindrà. Al menys espero ser 10 de l’equip.

SOM-HI!!!

#ituitubam #bam_sbm