FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. S. T. Masculí, Jornada 22: U.B. Sant Adrià C 62 – BAM B 42

Hi ha partits que veient el resultat semblant una cosa, però que tu, com a entrenador, els valores d’un altre. I si quan parles amb l’entrenador rival, aquest et diu que has estat dels equips que més lis ha costat de guanyar, et reafirmes en creure en el que tu has vist i no en el resultat final, que no és més que l’acumulació d’unes poques errades en moments molt concrets.

Però anem al partit de dissabte tarda. Jugàvem a Sant Adrià, contra l’UBSA C. Tercer del nostre grup i, per a mi, l’equip amb millor futur, ja que es tracta d’un conjunt de joves que la toquen bé, amb bon tir, intensitat i bona defensa. A l’àtic, en un molt bon partit, vam ser capaços de guanyar. Al seu camp anàvem tots amb molta por de perdre de 40, com vam descobrir amb els comentaris al final del partit, ja que ningú va gosar dir-ho abans. I part de la por, venia pel fet de que en la jornada anterior havien guanyat al Thau de 15 al camp de la Zona Universitària (recordeu que la referencia del Thau ve per haver perdut nosaltres al seu camp de 55)

Començament amb molts problemes tant en defensa, molt tous, com en atac, mala punteria. 17 punts en contra. Només 7 a favor.

Segon quart lleugerament millor tant en un costat com en l’altre. Ens vam ajustar millor en defensa, només un triple en contra pels tres del primer quart, vam ser més durs i com a conseqüència ho van tenir més difícil per encistellar. Per la nostre part, era senzill, vam millorar la punteria, no excessivament, vam aconseguir dos triples i forçar algunes personals de tir (amb no gaire encert després). Parcial de 14-12. Marcador al descans 31-19.

Vam parlar molt al descans. Tothom va voler dir la seva per millorar el rendiment de l’equip. Hi havia coses que, encara estar tothom d’acord, no es podien canviar ja que no eren tan sols un problema del moment, però altres si que ho podíem fer. I amb aquesta convicció es va sortir a la pista.

Començament del tercer quart i parcial de 0-8 en quatre minuts. Marcador de 31-27. El problema va ser el parcial següent 13-5. La seva primera cistella en aquest quart, un triple, ens va caure com un gerro d´aigua freda i es van cometre en atac errades no forçades que ens van penalitzar amb contraatacs que no van fallar. No vam saber refer-nos. Al final del quart (13-13) tornàvem a estar a 12 punts, 44-32.

Els primers minuts de l’últim quart van ser continuació del tercer. Es va continuar amb les errades en atac que propiciaven els contraatacs. Parcial de 9-2 en els quatre primers minuts. Després, un cop vam tornar a tenir paciència en l’atac i buscar les personals, vam poder fer un bon parcial 9-8, que, al menys, va evitar que ens guanyessin de més de 20. Resultat final 62-42. (parcial 18-10)

Van ser les errades comeses per precipitació les que van marcar el partit, permetent els contraatacs fàcils. I no van ser ni una ni dos. Tampoc tots els punts de diferencia van ser deguts a contraatacs. Però van ser masses. Potser, i això és molt imaginar, ho sé, un resultat més just hagués estat qualsevol en el que nosaltres haguéssim perdut de 10, 12 o 14 punts (no, guanyar no).

Vam jugar bé a estones. Encara ser 10, teníem, respecte al partit de la primera volta, baixes significatives en posicions claus, però tot i això no es va jugar malament. Van ser errades puntuals, masses, cert, però que, contra altre tipus d’equip, pot ser no hagessin penalitzat tant. Tan s’hi val. Encara queda marge per la millora. Encara queden 4 partits. I una cosa és segura, encara que perdéssim tots no podem ser últims. Qui no es conforma és per que no vol.

Proper partit contra l’ASME. A la seva pista es va perdre, 59-46, en un partit semblant al d’avui on també vam cometre errades puntuals a l’atac, només 4 punts en un dels quarts, que ens van condemnar a la derrota. Si tenim cura, i a la nostra pista, podem, volem guanyar. Però serà després de Setmana Santa.

Recordeu. Dissabte 02 de Abril. 16:30. Tots a l’àtic. Us esperem.

SOM-HI!!!

#ens_aixequem #SomBlaus #adnBLAU

#ituitubam #bam_sbm