FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. S. T. Masculí, Jornada 10: ASME 59 – BAM B 46

Hi ha dies que, tot hi perdent, surts content cap afora, encara que per dins no ho acabes d’estar. Estàs content perquè el teu equip ho ha fet bé, tant en defensa com en atac en un percentatge elevat del partit. I perquè, tot i jugar amb un equip amb millor balanç de victòries i derrotes, i fer–ho en una pista on hi caben dues com la nostra, no han deixat de competir en cap moment. I per, si fos poc, saber jugar contra nosaltres.

Però anem a pams. Partit jugat diumenge tarda a la Verneda contra l’ASME, que com ja vaig comentar estava en 6-3, abans del partit per un 3-6 que tenim nosaltres. Comentar que ja hem tancat el canvi de jugadors amb el sots-25, i a partir d’aquesta setmana el Jorge s’ha afegit al nostre grup. Ara l’equip ja està format per 14 jugadors. Encara que aquest diumenge només eren 9,  quatre lesionats i un absent per motius professionals. No anava a agafar ningú del sots-25, que acabava de jugar al mateix pavelló però al veure que en lloc de jugar en una pista lateral ho faríem en la central, més gran, vaig demanar-li un reforç al Dani. I l’escollit va ser el Marc, que la temporada passada estava amb nosaltres. Gracies al dos.

El partit va començar amb mitja hora de retard, i no ho vam fer malament. De fet en els dos primers quarts ho vam fer força be. Tant en defensa com en atac. Si que és veritat que en el segon no vam puntejar be el tir de tres, però va ser l’única taca en el nostre expedient defensiu. I en atac es feien les jugades i si no es buscava el ‘peak and roll’ amb bons resultats. El primer quart va acabar amb un marcador de 16-18, mentres que el segon va acabar amb un parcial de 21-14. Com he dit, en aquest quart va ser la seva punteria en el triple la que ens va matar. Dels 21 punts, 18, 6, en triples. I la resta en personals (3 de 4). Resultat al descans de 37-32. Destacar que d’una diferencia de 9 punts, 34-25 al minut 8, vam arribar al 34-32 quedant 30”. Bona defensa que els va fer tirar de tres en els últims segons de la possessió amb el resultat de cistella, per mala sort nostre.

He arribat a la conclusió que no pots afalagar a ningú en un descans. Ens vam passar tot el descans dient que ho estàvem fent be. Que l’atac estava funcionant be. I la defensa es podia millorar, pel tema dels triples, encara que seria difícil que ells poguessin continuar amb la punteria. Ens ho vam creure. Potser massa.

No es pot dir que el tercer quart fos dolent. Però tampoc bo. Si ho mirem de forma resultadista si que va ser un desastre. Només 4 punts en un quart. I tots ells en el últim minut i mig. 14-4 va ser el resultat del quart. Cap triple gracies a dues coses: la seva mala punteria i la nostre millor defensa. I dels 14 punts, la meitat o més per culpa nostre. Fallàvem passades en primera línia d’atac i ells podien sortir en contraatac. Però aquests errors ja van venir quan ens vam posar nerviosos. Quan tot el que havien intentat no havia sortit, després d’errades en el tir. Com a referència, només 2 cistelles de 12 intents de dos, 0 de 4 en triples i 0 de 2 en tirs lliures en aquest quart, en el segon, per exemple, 4 de 12, 1 de 2 en triples i 3 de 4 en tirs lliures.

La tasca, quan estàs 15 a sota, és tornar a donar moral a l’equip. Que els que tornin a la pista s’oblidin de que hem perdut la punteria i pensin que es poden fer cistelles. Pensament positiu. I la veritat és que ho van fer. Sense perdre la bona defensa, només 8 punts en contra, l’atac va tornar a estar en sintonia amb el fet en el tercer quart però amb la diferencia de que si “trèiem petroli” de les accions ofensives: o bé la pilota si entrava per l’anella o xiulaven personals de tir. I pocs cops hi havia sortida de contraatac. Només 10 punts, és veritat. Cap triple de 4 intents, 3 de 13 de dos i 4 de 10 en lliures. No per tirar coets, però molt positiu per l’actitud de l’equip. Marcador final 59-46. Només 13 punts.

No vam fer un mal partit. Si alguna de les que vam fallar al principi del tercer quart hagués entrat, no soc cap endeví però estic segur, no ens haguéssim posat nerviosos i, per tant, no hauríem perdut tantes boles en primera línia, no ens haurien fet punts en contraatac i potser, només potser, haguéssim arribat vius a l’últim quart.

Però ens hem de quedar amb el positiu. Amb la bona feina. En que cada cop estem més a prop de que l’equip es coneix millor. Que som capaços de defensar dur i be. Que el rebot defensiu ja es gairebé sempre nostre, encara hi ha errades. I que es pot, i volem, millorar.

El proper partit serà contra l’UB Sant Andreu B al nostre camp el proper dissabte 19 de desembre a les 16:30. Amb una relació 0-10 serà un partit trampa per a nosaltres. No podem fallar. No ens hi podem refiar. Hem de tornar a defensar, fins i tot millor que aquest diumenge. I provar les situacions d’atac, i no desmotivar-nos si es falla. I així podrem guanyar.

SOM-HI!!!

#ituitubam #bam_sbm