FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. S. T. Masculí, Jornada 9: BAM B 69 – UB Sant Adrià C 62

Aquest ha estat un cap de setmana intens, especial. D’una banda un dissabte amb més partits que de normal. Quan nosaltres acabem el nostre partit no hi ha res més a l’àtic. Aquest dissabte el junior A tenia partit, crec que tothom sap el perquè, i la veritat és va anar bé que hi fossin ja que ens van ajudar, i molt, des de la tribuna de l’àtic, ja ho explicaré quan toqui. Després diumenge amb la presentació d’equips, fotos, parlaments i més fotos. I abans d’això, partits amb prorroga, lesions arbitrals i, el més important, veure els petits i petites de l’Escola, el nostre futur.

Però anem al que toca en aquest bloc. Parlar del partit del nostre Senior B Masculí (SBM). Primer de tot, informar que d’acord amb el Director Tècnic, hem fet un canvi de jugadors entre nosaltres i el sots-25, un canvi que és satisfactori per entrenadors, jugadors implicats i equips. Per tant, en Roger G.  passa al sots-25 i en Miguel es queda amb nosaltres. No serà l’últim moviment però ja us informaré.

Anem, ja, a dissabte. Primer detall important, gairebé tot l’equip present, només un fallava i, per raons professionals. Encara que no tots podrien jugar, ja que encara teníem un jugador lesionat, però és important per ser un equip aquest tipus de detalls. Després, a la roda d’escalfament, un petit accident en un jugador que sortia d’una lesió i que va fer que decidíssim plegats de que no jugués. Deu jugadors disponibles al començar al partit, finalment.

Partit difícil, l’UBSA C és un equip jove, intens, peleón, que li agrada pressionar i córrer, i que juga a bàsquet i sap de bàsquet. De fet l’han descrit com el més intens del nostre grup. Teníem clar ja des del principi que seria molt difícil guanyar. Que teníem que defensar com mai. I que el ritme del partit tenia que ser el nostre.

No vam començar be. Parcial de 0-5 en un minut. Però vam saber respondre, 4-0 en el següent. Amb millor ajust de la defensa i amb paciència a l’atac, vam començar a marcar el tempo de les accions. Encara que anàvem tota la estona per darrera en el marcador, la diferencia màxima va ser de 5 punts, 10-15, en el minut 7, vam ser capaços de donar-li la volta en l’últim minut gracies a un triple. Resultat del quart 19-18. Be en atac i, encara que no ho sembli, be en defensa.

A mesura que van passant els minuts, vas canviant els jugadors per cansament. Les famoses rotacions. Intentes, com a entrenador, que aquestes rotacions no afectin al joc del cinc en pista, però quan comença el segon quart sempre hi ha quelcom que no acaba d’estar ben ajustat. I no és només ‘culpa’ teva, l’equip contrari també fa rotacions, també entren ‘nous’ i quan estàs defensant en individual poden quedar parelles de ball’ desajustades. Bé, sigui això o que vam tenir la mala sort d’agafar una caixa de ‘tele-objectius’ defectuosos, la qüestió és que l’inici del segon quart va ser dolent per nosaltres. Parcial de 0-9 en quatre minuts, dos de tres en tirs lliures per nosaltres i un altre parcial de 0-4, ara en dos minuts. Resumint, marcador de 21-31 en el minut 6 del segon quart (2-13). Només van ser aquests sis minuts. Un cop recuperada i ajustada la defensa, l’atac es va tornar a tranquil·litzar i vam tornar al nostre tempo. Parcial de 14-8 en la resta del quart. Marcador a la mitja part 35-39. Parcial del segon quart 16-21.

Havíem vist la raó de la davallada del segon quart. Havíem trobat la solució. Teníem que seguir en la mateixa línia. Però és més fàcil dir-ho que fer ho. Bona sortida que feia que en un minut el partit estigués ja empatat a 39. Però l’UBSA C és bo, i en un no res tornava a estar a cinc, 39-44. Però no estàvem disposats a repetir els errors. Bona defensa i atacs llargs feien que la diferencia no es fes més gran, cert que tampoc més petita. Al minut 7, el parcial era de 9-9 (44-48). Al 8, 10-10. I, aleshores, es van ajuntar la qualitat en atac i la intensitat en defensa d’aquest SBM, i parcial de 0-9 en els últims minuts (4 de 4 en tirs lliures, un triple i una cistella de dos). Parcial de 19-10 en el quart. Marcador de 54-49.

Però sabíem que quedava molt temps. Cinc punts no era, ni de bon tros, un coixí suficientment ample per poder guanyar. I, efectivament, en els quatre minuts inicials de l’últim quart ja s’havia reduït a 1, 54-53. No era culpa de la defensa, de fet només una cistella en joc en contra. Més aviat l’atac no funcionava per culpa de la seva pressió. Però van ser tres minuts i escacs. Quan vam fer la primera cistella, per cert un triple, seguida d’una bona defensa i atac amb cistella de dos, la diferencia tornava a ser de 6. Però no estava dat i beneit. L’UBSA C es va apropar a dos, 61-59, després d’una confusió en el marcador. Però aquest cop, el cap va començar a funcionar en el nostre equip i els nervis a fer mal en l’UBSA C. Bona defensa nostre amb atacs pacients contra córrer contra el rellotge per part seva. Del 61-59 a 67-59. I d’aquí al 67-62 i 69-62 final. Parcial de 15-13. I no tot va ser mèrit nostre. Potser amb menys gent a la grada, no haguéssim guanyat. Els crits d’ànim i suport de la nostra gent van ser importants per poder superar a un gran equip. Gracies a tots.

Només un entrebanc en aquesta victòria. Un dels nostres jugadors, l’Esteve, va acabar amb el dit gros de la mà dreta fracturat. Era al final del segon quart quan es va queixar. I, després d’uns minuts a la banqueta, va tornar a sortir per provar i va ser ell qui va fer el triple que ens va tornar a separar de l’UBSA. Ara tindrà que estar tres setmanes de baixa. Ànims!!

L’equip està començant a funcionar. Aquesta setmana ha estat bona pel que fa a entrenaments i això es nota. No pel fet de guanyar, si no de saber el que fer. Un exemple. L’UBSA ens va fer zona, però a diferencia d’altres vegades no va ser problema per nosaltres, tot el contrari, va ser quan ens vam posar per davant per primer cop. I això és per que es pot practicar el seu atac per part de tothom i ajustar correctament els moviments. Sé, sabem, que el camí és llarg i sinuós però l’anem a fer.

Proper cap de setmana … FESTA!!! És un dels pocs caps de setmana sense competició al nostre nivell.

El proper partit serà contra l’ASME al seu camp el diumenge 13 de desembre a les 17:30. Amb una relació 6-3 no serà gens fàcil guanyar. Amb el nostre 3-6, el que anirem serà a competir, com a mínim. I si tornem a defensar i jugar com aquest dissabte podem guanyar. Per què no?

SOM-HI!!!

#ituitubam #bam_sbm