FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. S. T. Masculí Jornades 20 i 21

Per diferents raons, la crònica de la jornada 20 no la vaig poder publicar quan tocava. Avui farem un petit resum.

CASTELAO WEBS CASINO DEL CENTRE B. 73 – BAM B 53

Per posar excuses, en les que no hi crec, podríem dir que érem pocs, per cert hem donat de baixa al Joan Anton, per culpa d’una lesió a la mà que té que ser operada i ja no podrà tornar abans de final de la lliga, i hem fitxat al Felipe, que ja venia a entrenar amb nosaltres. També podríem dir que ja no estem acostumats a jugar amb el sol a la cara i pistes com la del passat diumenge dia 6. Però repeteixo, són excuses. El més important per guanyar o, al menys, jugar bé, és entrenar correctament. Amb qualitat i quantitat. I, encara que anem millorant, a aquella setmana no es va entrenar correctament.

De totes maneres, voldria destacar que alguns jugadors ‘estan despertant’ i comencen a aportar el que s’espera d’ells. Més val tard que mai, oi?

No cal aprofundir més. Ja està passat i hem de mirar endavant.

BAM B 52 – S.E. Sant Medir C 43

El partit d’aquest dissabte a l’àtic era important en molts sentits. Per una banda, havíem tingut una bona setmana d’entrenaments, dimecres eren 12 dels 13 disponibles (David encara està recuperant-se d’una lesió que l’ha tingut apartat gairebé quatre mesos, encara que esperem que es pugui incorporar ben aviat), però el més important és la intensitat amb la que es va entrenar. Si tal com entrenes jugues, dita molt coneguda en l’esport, teníem que fer un bon partit. I que millor recompensa a un bon partit que guanyar-lo? D’altre banda, jugàvem contra el Sant Medir. Un altre dels mil clàssics que hi juguem en totes les categories tant de nois com de noies. I sempre es vol guanyar al veí. També era important de cara als propers partits, trencar amb la dinàmica negativa. I per creure en nosaltres. I es va fer.

Ja no tan sols per la victòria. Es va fer un bon partit. Vam estar força seriosos en defensa. 10, 12, 13 i 8 punts en contra en cada quart. L’atac va ser més irregular. Però va ser més qüestió de punteria que de errors en el sistema. 15, 12, 7 i 18 van ser els punts per quart.

Va ser un partit difícil, on cap dels dos equips va manar de forma clara al marcador. Fins el minut 8 del primer quart, el Sant Medir va anar per davant (7-9 amb una màxima diferencia de 3 punts). A l’acabar el quart màxima diferencia per nosaltres 15-10.

Començament del segon quart i parcial de 0-8 en 4 minuts, contestat per un altre de 12-0 en 5. I parcial final de 0-4 en l’últim minut. Màxima diferencia de nou punts a favor que acabaria sent de 5 a la mitja part (27-22)

Hi ha un fet, negatiu, comú en els tres primers quarts. En tots tres vam necessitar quatre minuts per fer cistella. Els parcials van ser de 0-3, 0-8 i 0-6. Per sort vam saber reaccionar i contestar bé. Però només en dos, el primer i el segon. En el tercer, semblava que teníem la pólvora mullada. Només 7 punts. Només 1 de 4 tirs lliures. Resultat al final del tercer quart 34-35.

Era important sortir be en l’atac de l’últim quart. O en el seu defecte, sortir amb una bona defensa. Intentar que no necessitéssim quatre minuts per fer la primera cistella i que ells no en fessin, era clau. I es va fer. I més. El Sant Medir no va fer la seva primera cistella en joc fins el minut 9. Tots els punts que van aconseguir van ser de tirs lliures (4 de 8). En aquell moment, nosaltres ja em portàvem 15 (màxima diferencia 49-39). Parcial de 3-4 en els últims dos minuts. Resultat final 52-43.

Com vaig dir en la piulada al compte oficial del twiter de l’equip (feu-vos seguidors: @bam_sbm) una flor no fa primavera però alegra la vida. Només és un partit. Però al mateix temps et dona una idea del que, quan es fan bé les coses, podrien haver estat uns altres partits dels que millor ens oblidarem.

Proper partit dissabte a Sant Adrià, 19:30. Serà molt difícil guanyar. Cert que a l’àtic (no, no li penso dir palaverde) vam guanyar però aquest equip és el segon de la nostre lliga i era, és, molt intens i bo i, amés, ens tindran ganes. Però no vaig a escriure sobre esdeveniments que encara no han passat. Sempre hi ha esperança o la flauta pot sonar encara que sigui per casualitat.

SOM-HI!!!

#ens_aixequem #SomBlaus #adnBLAU

#ituitubam #bam_sbm