FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. Sènior Territorial, Jornada 11: CB Sant Josep Obrer B 69 – BAM C 55

Ja ho vaig comentar fa un parell de setmanes. Encara que objectiu, no ens podem quedar amb el resultat per saber com va anar el partit. Tampoc amb les meves cròniques, ja que, encara que ho intento, no són objectives. Soc part interessada i, encara que no fos el cas, per a mi sempre els meus jugadors ho han fet be, un altre cosa és el que podem parlar dins del vestuari, i soc jo qui s’ha equivocat, cosa que d’altre banda és gairebé certa.

El partit d’aquest dissabte tenia que ser complicat. No tan sols per l’equip contrari, ara amb els mateixos punts que nosaltres, sino per les circumstancies del nostre equip. Aquest mes de novembre ha estat horrible pel que fa a lesions i problemes de feina que ens han afectat a partits i a entrenaments. Hem tingut dies que érem 6 a l’entrenament i cap vegada hem pogut ser 10 de l’equip. Preparar els partits amb aquest handicap és difícil. I com ho he anat explicant en les ultimes cròniques hem anat rebent els ajuts dels nostres juniors per ser 9 o 10 en els partits, excepte el dia de La Marina que érem 8. Aquest dissabte hem tornat a ser 7 i recórrer a dos juniors, el Javi i l’Oscar, gracies nois i també a l’Isidre, el seu entrenador. És una dificultat extra quan dels 14 jugadors només disposes de 7 per preparar el partit. Bé, de fet 13, ja que en Felipe per problemes mèdics ho ha tingut que deixar. La bona noticia es que pel proper partit recuperarem al Miguel, fins ara fora per feina, i segurament a dos-tres dels lesionats. I faran falta.

Parlem del partit. Per començar un detall sobre la pista. Molts equips es queixen de la nostra, de tenir que pujar tantes escales i de que és petita. Però encara ser petita no és aclaparadora com la del S. Josep, amb molta calor i on el soroll es nota molt, per la reverberació que hi ha. No, no estic buscant excuses, només defensant la nostra pista.

No vam començar be. Potser ens vam anar d’estudi quan vam veure que ells eren molts (els 12 que es permeten inscriure en l’acte van jugar) i que corrien molt en contraatac (factor que a la llarga seria decisiu). I, per si fos poc, en el minut 4 l’Arnau va caure malament i es va torçar el turmell, sense poder reincorporar-se en la resta del partit. Esperem que sigui lleu i torni aviat. Tornem al desenvolupament del quart. No vam estar forà molta estona. Poc a poc aconseguíem fer bons atacs i frenar les seves sortides, però no encara de forma continuada. Del 8-2 a 8-6, per tornar a un 14-8 que es convertia en un 14-12. Acabant amb el seu primer triple 17-12.

En el començament del segon quart vaig tornar a fer de les meves. Però amb només sis sèniors disponibles, i on tres havien jugat tot el quart i tenien que descansar, ho tenia que fer. El resultat va ser dolent, parcial de 8-0 en els quatre primers minuts. Màxima diferencia en contra, 13 punts, 25-12. Temps mort i canvi de defensa, no encara de jugadors. Primera cistella, després del minut, i començament de la recuperació. Canvi de tres jugadors de cop i recuperació total. Parcial des del temps mort 3-9. Parcial del quart 11-9. Resultat al descans 28-21.

En defensa ho teníem clar. En atac també. No teníem sort, fins a quatre pilotes havien sortit de dins (la famosa “corbata”) però s’atacava be. Era qüestió de paciència, de que ja entraria i no posar-se nerviosos.

I així va ser. Del 28-21 a 34-27 en el minut 5 (6-6) i després ja va voler entrar. Combinat amb unes molt bones defenses. Parcial de 0-12 en tres minuts. Del 34-27 a 34-39. Parcial de 4-0 en un minut i escaig (38-39) i de 5-5 fins al final. Marcador al final del quart de 43-44. Parcial de 15-23. Havíem aconseguit la remuntada però a un cost molt alt tant física com mentalment.

I va tenir un preu que vam tenir que pagar en l’últim quart. La defensa ja no era tan intensa com fins aquell moment. L’atac va començar a fallar tant per culpa de l’enfonsament físic com del mental provocat per un canvi de criteri arbitral (no, no vam perdre per culpa de l’àrbitre però en aquest últim quart va donar més llibertat d’acció a l’equip de casa) Sigui com sigui parcial de 7-0 en els tres primers minuts. Un minut i poc més d’intercanvi de cistelles (54-50) i un altre parcial de 6-0 (60-50). Triple nostre i parcial de 9-2 per acabar el partit. Es va intentar parar-los amb canvi de defensa, amb temps morts i canvi de jugadors, però nosaltres ja no podíem més. S’havia donat tot, fins i tot més, per aconseguir remuntar i ens vam quedar sense benzina. Parcial de 26-11. Resultat final del partit 69-55.

Estic orgullós de l’actitud dels jugadors. Mirat ara potser si que ens vam equivocar en no saber mesurar les nostres forces i fiar-ho tot a aquell moment en el que tot sortia be sense guardar per més endavant. Pot ser tindria que haver donat minuts de descans en el tercer quart per guardar forces per l’últim o frenar-los però a la pista fas en funció del que passa en aquell moment i no saps com t’anirà desprès. El fet, fet està.

El proper partit serà dissabte 17 de Desembre a les 16:30 a l’àtic. Contra el C.B. Imma B. Serà el dia en que farem els actes per La Marató de TV3, no hi falteu!!!

SOM-HI!!!

#esperit_C #SomBlaus

#ituitubam #bam_scm