FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. Sènior Territorial, Jornada 12: BAM C 68 – C.B. IMMA B 50

Us ha anat de poc. He estat a no res de començar la crònica d’aquesta setmana amb les mateixes paraules que la setmana passada. No, perdó, que la jornada passada, ja que el passat cap de setmana, el de la setmana de les festes, dels ponts, dels macro-ponts o aqüeductes, segons la sort de cadascú, no es va jugar. Però aquest cop, a diferencia dels anteriors, es va guanyar el partit. El que no queda constància en un partit on acabes guanyant de 18 punts, és del que t’ha costat, de que no ho hem tingut clar fins els últims tres minuts, ja que l’equip rival no ha abaixat els braços en cap moment i no ha estat fins quan ja no hi havia temps material per la remuntada quan hem pogut ‘respirar’.

Com ja us he dit, feia dues setmanes de l’últim partit. I no han estat dues setmanes que hagin servit per tornar a fer equip. Del quatre dies d’entrenament, només hem aprofitat 3. I no estaria malament si no fos perquè la mitja d’assistència ha estat de set-vuit. La sort és que tenim al José i al Jordi que, encara no tenir fitxa, venen a entrenar i es saben les jugades, fins i tot millor que alguns dels “oficials”. El gran dubte per dissabte no tan sols era saber quants, si no com respondrien els dos recuperats. Per aquesta raó, i encara ser 9, vaig demanar un reforç, I el Javi va ser qui va venir. Gracies noi (per cert, a la tercera has pogut gaudir d’una victòria amb nosaltres) i també, com sempre, a l’Isidre, el seu entrenador.

El partit d’aquest dissabte tornava a ser d’aquells ‘trampa’. L’IMMA B va pitjor classificat que nosaltres però les últimes referencies d’encreuaments amb ells no eren positives. La temporada passada vam perdre de 13 a l’àtic i de 31 a la seva pista. Cert que els resultats d’aquesta temporada no són bons per ells, però en aquestes categories la presencia o no d’un jugador o d’uns quants pot variar i molt l’actuació d’un equip. No era qüestió de fiar-se.

I, sense fer-ho, no vam tenir una bona sortida. Cert que vaig ser una mica culpable, però tinc un principi que, a vegades, es gira en contra meva, com dissabte. La idea és tan senzilla com triar el cinc inicial entre els jugadors que més han vingut a entrenar. Aquest dissabte això implicava sortir d’inici sense un base definit i, per tant, sortir amb una mica de desordre a l’atac. Primera cistella nostre i del partit al minut 2 però tot seguit un parcial de 0-9 en tres minuts. Amb un parcial com aquest, penses que és la defensa la que no funciona però no sempre és cert. El fet de fallar en atac, amb pilotes perdudes, fa que l’equip contrari sorti en contraatac i t’agafin a contrapeu. I si, si que es pot parar un contraatac però aquesta temporada amb el nou criteri d’aplicació de la falta antiesportiva és una decissió arriscada (deixar que, potser, et facin dos punts o correr el risc de que siguin cinc) i més a principi de partit. Un cop començada la roda de canvis per donar sentit al cinc en pista, ja vam començar a recuperar, fins a aconseguir perdre de només un punt el primer quart (15-16) amb un parcial de 7-0 en els últims tres minuts.

Semblava doncs que ja estaven centrats tant en defensa com en atac per començar el segon quart, però no. Mala sortida un altre cop i parcial de 0-4 en tres minuts. Es veritat que havia estat qüestió de mala sort en el contraatac. Pilotes que en un 90% entren, no van voler entrar i van ser una constant en aquest quart. Per sort, després es va arreglar. Continuem. Parcial de 5-0 que empatava el partit a 20, en dos minuts. Intercanvi d’errades en tirs lliures (no vam tenir gaire encert els dos equips en aquest aspecte) i parcial de 6-5 fins el final. Parcial pobre de 11-9 que ens permetia anar al descans amb un punt d’avantatge, 26-25.

No necessitàvem variar la forma de joc. Tan sols millorar la concentració. Pel que feia al nostre contraatac i per no caure en els nervis causats per factors externs a l’actuació pròpia d’un mateix (m’enteneu oi?). I es va fer. Bona defensa, només 8 punts en contra, dels que 4 van ser al principi del quart (parcial de 0-4) en un minut. A aquest parcial el vam contestar amb un de 9-0 en tres minuts. Parcial de 4-4 fins el minut 8. I ‘apreton’ final de 10-0. Parcial del quart 23-8. Marcador al final del tercer quart 49-33. 16 punts de diferencia.

Es podria pensar que ja estava fet. Però res més lluny de la realitat. Encara que vam començar amb un parcial de 3-0 i gaudir de la màxima diferencia en tot el partit, 19 punts, l’IMMA en lloc de deixar-se anar va donar un pas endavant pujant la intensitat de la seva defensa. No ens ho esperàvem. Parcial de 0-6 en tres minuts. Ens ho teníem que treballar, i de valent, si volíem guanyar el partit. Després de intercanvi de parcials a favor d’uns i d’altres, 4-0, 0-6 i 1-4 arribàvem als últims tres minuts amb una diferencia de, només, 10 punts (parcial de 8-14). Ens vam saber refer. Amb bones defenses i sortides en contraatac, que ara si entraven. Parcial final de 11-3. Parcial del quart, 19-17. Marcador al final del partit de 68-50.

Voldria destacar que és la primera vegada que l’equip sènior territorial sota la meva direcció, en aquestes quatre temporades, guanya més de quatre partits en una primera volta (de fet sempre han estat quatre). I encara pot caure alguna victòria més ja que ens queden tres partits abans d’acabar aquesta volta. No sé si podrem igualar la marca de vuit victòries, aconseguides en la segona volta de la primera temporada, però ho intentarem. Partit a partit.

I em deixava el més important, sense lesionats i recaigudes en aquest últim partit. Ara tenim un descans de gairebé un mes fins el proper partit. No serà un mes de no fer res, però si que aprofitarem per desconnectar una mica i per que les baixes es puguin refer. Farem algun entrenament però fins passat Reis no tornarem en serio. I anirem un altre cop a totes.

El proper partit serà, per tant, l’any que ve. Diumenge 15 de Gener a les 18:30 a l’Escola Brafa. Millor classificats, ens haurem d’esforçar per treure quelcom de positiu.

SOM-HI!!!

#esperit_C #SomBlaus

#ituitubam #bam_scm

 

Bones Festes!!! Feliç Any Nou!!

I Bon Bàsquet per a tothom