FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. Sènior Territorial, Jornada 13: EE BRAFA 50- BAM C 53

Segurament més d’un haurà pensat que ja esta. Que l’Andreu s’ha cansat d’escriure els “rollos” que ell anomena “posts” i de ser, gairebé, l’únic en publicar alguna cosa sobre el partit del seu equip. Doncs no. Ho sento per la demora en publicar (i també escriure) causada per haver jugat aquest diumenge passat a la tarda i, per sort, tenir que treballar. Això em porta a comentar sobre els horaris dels partits. Quan diumenge al matí a la presentació (per cert, quina joia veure la Escola, be i la resta d’equips també) em preguntaven “què heu fet?” i la resposta era “juguem aquesta tarda” tothom  em venia a dir el mateix: “diumenge a la tarda???”. Doncs si. Per a mi el pitjor dels horaris. Tots ho podeu entendre. Diumenge acostumes a dinar be, fas sobretaula amb la família amb la que no has coincidit durant la setmana, excepte per aquells minuts al matí o a la nit. Després, a l’hivern, agafes el sofà, la manta i una bona peli (o dues) i ja a dormir que ve dilluns. Doncs nosaltres no tan sols no vam poder fer això sino que van tenir que anar a la Escola Brafa, al barri de Roquetes, al peu de la muntanya.

Ja us vaig comentar que seria un partit difícil. Per si fos poc que l’equip contrari estigués millor classificat, teníem el problema afegit que, al final, no vam poder fer res en la primera setmana de Gener i, per tant, només dos entrenaments (tres si comptem l’últim abans de Nadal) abans del partit. I com es normal ho vam notar de començament.

No es pot dir que ho féssim malament però no teníem punteria. Bona defensa, bons moviments en atac però a l’hora de tirar no encertàvem una. Com deia, almenys es defensava bé. I no es va obrir una escletxa insalvable. Per tenir una idea, parcial de 2-0 en els tres primers minuts. De 8-4 en els quatre següents (10-4) i de 6-4 en els tres últims. Parcial total de 16-8 en el primer quart.

Com el fet de fallar tant, ens havia portat a intentar coses que no tocaven, a la xerrada entre quarts, una indicació/ordre: tornar a jugar en  equip i, per estadística, no preocupar-se que ara tenia que entrar. I així va ser. Continuant amb una bona defensa, millora en la punteria en aquest quart. Parcial de 12-13 que ens portaria a un resultat a la mitja part de 28-21.

En aquest segon quart, ja vam començar a fer “la goma”, és a dir, apropar-nos a 2-3 punts i tornar a diferencies en contra de set. Del 16-12 del minut 4 al 21-14 del 6. Per arribar al 22-19 del 8 i acabar en el ja dit 28-21.

No era prou. Veiem que podíem. Però teníem que jugar el tercer quart. Per a mi, el més perillós, ja que els entrenadors tenim temps per pensar que fer, els jugadors han descansat i els dos equips ja es coneixen. Intercanvi de cistelles fins el minut 5 (8-8) i primer dels nostres tiples. I quan tot feia pensar que tornaríem a fer la “goma”, parcial de 7-0 en 4 minuts. Sort del segon triple a pocs segons de l’acabament del quart. Parcial del quart 15-14. Marcador del partit 43-35.

L’inici de l’últim quart, encara que no ho sembli, va marcar la resta. 0-0 en quatre minuts. I va marcar per que l’equip local es va començar a precipitar i fer males seleccions tant de tir com de passades. Nosaltres ja estem acostumats i no es vam posar nerviosos. Primera cistella pel Brafa, i dues nostres a continuació. Dos atacs locals que van acabar amb tirs lliures (3/4) i tres cistelles nostres. Segona cistella dels locals. Marcador de 50-45. Entràvem al minut 9. Tercer dels nostres triples, seguit de bona defensa i una errada en atac. Últim minut amb marcador ajustat de 50-48. Un altre bona defensa, recuperem i triple. 50-51. Tornem a defensar be, recuperem pilota, ataquem i ens fan personal. Queden 9 segons. Es fallen els dos tirs (mala sort amb un 9/13 total) però agafem el rebot, intentem jugar i un altre personal. Ara si que entren els llançaments (50-53). Queden 4 segons i temps per l’equip local. Per part nostre, dues idees: no fer personal i no preocupar-se del que passi sota la cistella.  Suposo, pel que va passar, que ells anaven a buscar el triple sense pensar en altres opcions, ja que després de fregar els 5 segons per treure, gracies a una bona defensa de la línia de passada, quan ho van fer, la van rebre sota la cistella i quan el lògic era esperar un defensa, per allò de l’instint, i tirar buscant la personal, van treure la pilota cap enfora. Cosa que ens va permetre recuperar-la i sortir en contraatac, si be la botzina va sonar just arribant a la línia central. Parcial dels últims dos minuts de 0-8. Parcial del quart de 7-18. Resultat final del partit, 50-53.

És una victòria important. Ens demostra que quan som tots podem guanyar a, gairebé, qualsevol equip de la nostre categoria. Diumenge érem 11 dels 13 jugadors possibles. I és nota. També és veritat que no tothom juga el que creu que ha de jugar, però això ja és un tema que és decisió de l’entrenador, i només els resultat diu si ho vaig fer be o no. De totes maneres, tothom va jugar i contribuir a aquesta victòria.

Ja falta poc per acabar aquesta primera volta. Dos partits, de fet. Ara estem en 6/12 que fa que estiguem en la setena posició. Encara aquests bons resultats, és el primer cop que fem dues victòries consecutives. I estem empatats a punts amb dos equips. No serà fàcil mantenir el percentatge de victòries però ho intentarem.

Proper partit serà dissabte 21 de Gener a l’àtic. Perdó, al #BlauArena. No, no tenim nova adreça però si que es pot dir que tenim nova pista. Per aquells que no ho heu vist ni a la web del club ni a les xarxes, aprofitant les vacances la pista ha estat “remodelada” i ara llueix un “look” espectacular amb una combinació de blaus molt encertada. Aquest dissabte no podeu faltar. La cita serà a les 18:00, encara més fàcil per venir, i el rival l’ASME, amb només 2 victòries però que la temporada passada ens va guanyar. Us esperem!!

SOM-HI!!!

#esperit_C #SomBlaus

#ituitubam #bam_scm