FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. Sènior Territorial, Jornada 17: BAM C 65 – C.B. Poblenou 49

Després del descans de la primera jornada de la segona volta, el més important era veure si l’últim partit de la primera volta estava ja en l’oblit. El que si podia confirmar era que el nivell i la intensitat dels entrenaments havia estat incrementada. I també el numero de jugadors. Aquesta setmana hem formalitzat el fitxatge de dos ex-jugadors de l’equip, en Jordi i l’Esteve, si bé només un d’ells, el Jordi, ha debutat aquest cap de setmana.

Avui hem jugat contra el CB Poblenou. Últim de la classificació sense haver guanyat cap partit en tot el que portem de lliga. Qui no hagi jugat mai a aquestes categories podria haver pensat que seria un partit fàcil i tranquil, però aniria molt equivocat. Qui hagi vist, al pre-partit, que ells eren només sis i hagi pensat que seria un partit fàcil, anava molt equivocat.

El fet ser pocs ha fet que el CB Poblenou hagi defensat en zona tots quaranta minuts. I dels sis jugadors, tres eren alts i forts, per tant pocs rebots hem pogut agafar. D’altre banda, ens costa jugar contra zona i quan no ataquem be, comencem a no defensar be i entrem en espiral de caiguda. Per tot això, ens hem trobat amb un parcial de 0-6 en els quatre primers minuts. Parcial que seria de 5-10 en el minut 6. Ja començàvem a atacar millor, sense donar temps a plantar la zona, gracies a millors defenses. Dos parcials, el primer de 6-0, tir lliure ficat en contra, i el segon de 7-0 feien que el primer quart acabés 19-11.

La teoria era fàcil, la pràctica ja costava més. Si defensàvem be, podíem córrer i no tenir problemes en l’atac. Si no ho fèiem o teníem dubtes al sortir, ells podien defensar en zona i nosaltres ens ‘agarrotàvem’ sense saber que fer. No es feien grans parcials, tampoc era intercanvi de cistelles. Més aviat era d’errades. Màxima diferencia a favor de 13 punts al minut 6, 28-15, i al 7, 30-17. Petit esglai amb un parcial en contra de 0-5, 30-22, per acabar guanyant d’11, 33-22, al descans. Parcial de 14-11

No obríem escletxa però tampoc els deixàvem apropar massa. Però calia jugar millor, sobre tot en l’atac. Entre el criteri arbitral, suposo afectat per ser tan sols 6, i nosaltres que nos atrevíem a entrar a la pintura, encara no havíem anat a la línia de tirs lliures (3 personals en els dos quarts per 10) Era, doncs, obligat intentar-ho. I es va fer. Però amb mals resultats ja que les tres primeres jugades van acabar en tirs lliures i l’última en un 2+1, amb un pobre percentatge de 2 de 7. Ni així volia entrar. Sort que defensivament estàvem millor. Parcial de 4-3 en els tres primers minuts. Seguit d’un de 0-4 que feia que la diferencia tornés a ser de 8, 37-29. També es tenia que lluitar pel rebot ofensiu. I veure els interiors en el mig de la pintura. I gracies a fer-ho, 10 punts que, juntament amb les sortides de contraatac, ens van permetre ampliar la diferencia en 3 puntets més, encara el seus intents. Parcial del quart 19-16. Marcador al final del tercer quart, 52-38.

Quedava un últim quart per jugar. De sortida parcial de 0-2, un altre cop ens costava fer la primera cistella, seguit d’un de 5-0 que feia que la diferencia fos de 17 en el minut 3. Però el Poblenou no baixava els braços, parcial de 2-6 en els dos minuts següents. Minut 5 i marcador de 59-46. A partir d’aquí, poca cosa que explicar. El cansament d’uns i la mala punteria dels altres (1 de 4 en tirs lliures) van donar com a conseqüència un parcial de 6-3 en els últims minuts. Marcador final 65-49. Parcial de l’últim quart, 13-11.

No ha estat un bon partit. Cert que he pogut donar minuts a jugadors que, normalment, juguen poc. Però hem estat foscos en l’atac a la defensa zonal. No hem sabut que fer quan hem tingut que jugar estàtic contra ella i, tampoc, hem corregut, excepte comptades ocasions, per evitar-la. Només en poc menys d’un quart, ens hem aprofitat que hi havia un forat pels nostres interiors en la seva defensa. Ho tindrem que treballar més!!

No ens queixarem més. Aquests partits on, teòricament, has de guanyar moltes vegades són autèntiques trampes. On els nervis juguen males passades a qui té que guanyar i en els qui te que perdre juga sense complexos. Fins i tot nosaltres vam guanyar fora contra un equip que ens havia guanyat a l’àtic sent només set. Tot es possible en el bàsquet i més en aquestes categories.

Proper partit dissabte 18 de Febrer a les 16:30 contra l’AB Gornal un altre cop a l’àtic o #BlauArena. A la seva pista es va perdre de 6. No direm que el guanyarem però si que farem tot el possible per fer-ho. I si ho fem, qui sap.

SOM-HI!!!

#esperit_C #SomBlaus

#ituitubam #bam_scm