FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. Sènior Territorial, Jornada 20: BAM C 33 – CB Viladecans-Sant Gabriel B 84

Hi ha dies que posar el resultat per endavant genera una satisfacció de no tenir que pensar ni en com titularàs la crònica, ni quin esquema faràs servir, ni amb quina intensitat hauràs de posar per descriure els últims segons on tot es va decidir, en el meu cas. Als lectors també us evita llegir els pensaments de l’autor/entrenador i/o les seves justificacions. Avui, veient el resultat, potser només els mes fidels, o als qui lis vagi el morbo, continuaran la lectura de la crònica d’un partit que ja estava acabat al primer quart, pel que fa al marcador, tornava a estar viu al tercer, i va acabar com el rosari de l’aurora, pel que fa a nosaltres. Ja sabíem que aquest partit no era de la nostre lliga. Però anem a pams.

Aquest dissabte jugàvem al #BlauArena contra el CB Viladecans-SantGabriel B. Aquest equip és el primer virtual del nostre grup. Només ha perdut un partit i portava una mitja de 77 punts a favor per gairebé 51 en contra, havent guanyat el seu últim partit amb una diferencia de 72. No era, doncs, un partit fàcil per nosaltres. I el risc més gran que teníem era aquest. Sabent contra qui jugàvem, donar el partit per perdut i no sortir a la pista a competir. Era, doncs, un d’aquells dies on més que l’escalfament físic era necessari el mental. Entrar en situació i, encara que anéssim per darrera en el marcador, que era el més factible, jugar el millor que ho podem fer. Anar-se’n cap a cas amb el cap ben dalt i amb la consciència d’haver-ho fet be. I crec que ho vam fer. Si el resultat no ho indica, però avui no ha hagut justícia al que hem fet a la pista. Encara que 33 punts són pocs, hem fet bons atacs. Hem sabut jugar tant contra individual com contra zona, en la que sempre ens agarrotem, però avui no. Hem, aquí si que no del tot, però és molt difícil jugar amb només un base, i que a sobre esta lesionat, sortit bé de la seva pressió perdent poques pilotes que, si es podia, hem defensat. Deia que avui si hem fet bones jugades d’atac però ens ha faltat sort (més d’una ha sortit de dintre) i encert, bons llançaments ben fets, quan tocava, que no han entrat, i bons rebots ofensius que tampoc han volgut entrar després d’una lluita per agafar-lo. I la defensa, encara els 84 punts en contra, tampoc ha esta malament, més d’un cop els hem defensat fins els 23” i 24” amb tir de tres a l’últim segon que, a diferencia nostre, ells si que ficàvem. I hem tingut intensitat seguint els extra-pass, arribant a puntejar els primers però sempre hi havia un més que era el que entrava (fins a cinc en algunes jugades). És curiós, però encara la diferencia de 51 punts, avui, deixant de banda l’encert, hem jugat millor que la setmana passada, i no és opinió tan sols meva.

Per parcials, poc a explicar. Només hem estat per davant en el marcador dues vegades, després del nostre, i del partit, primer triple, 3-0. I al cap d’un minut amb un marcador de 5-4. Era poc més del minut 2 i ha estat quan ha començat el seu compte de triples. Fins a 13, repartits en 4, 1, 1 i 7 per parcials. Per part nostre 5 en total, 2, 1, 2 i 0. Primer parcial, dels molts que hi haurien, de domini aclaparador de l’equip visitant, 0-10 en poc més de dos minuts. Cistella nostre i parcial de 0-9 fins al minut 10. Parcial de l’últim minut 3-2. Marcador a la fi del primer quart 10-25.

Segon quart amb mateix inici, 3-0. I mateix tarannà. Parcial de 0-8 a continuació. Però en aquest quart ja sabíem de la seva capacitat de tir i la nostra defensa arribava. Aquest parcial va ser en gairebé sis minuts. El problema era la nostra falta d’encert en l’atac. Fins al minut 7 no vam fer cap cistella, i va ser en tirs lliures. Parcial de 2-4 en el minut 8 i 3-5 fins el final del quart. Marcador a la mitja part 18-42. Parcial del segon quart 8-17.

No diré que ho estàvem fent bé. En el bàsquet fer-ho bé no només implica jugar bé en defensa i en atac, ja que també necessites que l’equip contrari no les fiqui i que el teu ho fiqui tot. En aquest context ho havíem fet regular en aquest quart però era un bon camí a seguir en la segona part del partit.

I el que semblava que es podia fer, es va fer. Va durar fins el minut 5. Quan l’entrenador del CB Viladecans va demanar un temps mort i els crits es van sentir fins i tot a Viladecans. En aquells moments el parcial del quart era de 12-4, 30-46. Ara puc dir que en aquest minut va acabar el partit. Parcial de 0-9 per acabar el quart. Parcial de 12-13 total en el tercer quart. Marcador de 30-55.

Encara el parcial dels últims minuts, no havíem deixat de defensar ni d’atacar com ho estàvem fent fins el moment. Però el nostre encert, pobre però el teníem, va desaparèixer i per contra ells, encara la nostre defensa, ho ficaven tot. I així va continuar l’últim quart. Vam defensar be, sense aconseguir que fallessin, i vam atacar be, fallant-ho tot. Al minut 6 el marcador era de 31-72, només 1 punt en dos tirs lliures (per cert 6/9). Però quedava el pitjor. Després de l’única cistella en joc nostre, 4 triples seguits en aquest tres minuts. Parcial de 3-29 en aquest quart. Marcador final 33-84.

Ja no es pot canviar. Però, i hem estat d’acord diferents persones i no tan sols de l’equip, hem merescut més. No hem jugat tan malament com 33 punts a favor poden indicar. No hi ha tanta diferencia entre els dos equips com 51 punts poden indicar. Si que es veritat que ells son els primers amb els promitjos que us he comentat. Però avui, cosa que altres dies no fèiem, hem jugat amb criteri a l’atac i hem fet els llançaments quan tocava. Dit amb altres paraules, un resultat “just” hagués estat perdre per una diferencia de 20 a 30 punts.

Ara toca no pensar-hi més. Era un partit que es tenia que jugar i del que ens quedarem amb les coses positives. Només és això, una derrota que fa que el nostre balanç sigui ara del 50%. I hem de pensar que dels deu partits que ens queden encara, hem de jugar a l’àtic contra el segon (amb una derrota tan sols) i el tercer, i visitar la pista del quart. I els altres set tampoc seran fàcils. Hi hauran més derrotes però també hauríem de guanyar algun que altre. Ens hem fitxat un objectiu. Volem acabar la temporada amb un mínim de 14 victòries. Seria el 50%. Ens hi queden cinc. Ho volem. Hi podrem?

Proper partit diumenge 11 de març a les 18:30 a Cornellà. Contra el BFC Pav. Riera C. Al #BlauArena els vam guanyar de 14, després de perdre el primer quart de 15. No serà fàcil, però quin partit ho és  en aquest grup?

SOM-HI!!!

#esperit_C #SomBlaus

#ituitubam #bam_scm