FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. Sènior Territorial, Jornada 23: Diagonal Mar-Front Marítim 69 – BAM C 63

Després de dos partits, no, siguem realistes, sis partits dolents, per no dir set, tenir que jugar diumenge a les 19:30 contra el tercer a la seva pista, no era el millor pla per acabar un cap de setmana. Però l’obligació ens la hem buscat i com es diu en castellà: “sarna con gusto no pica, ….pero mortifica”. La qüestió és que, ja som a l’última del pack “3 en 1”, aquest passat diumenge dia 26 de Març anàvem a jugar contra el Diagonal Mar – Front Marítim. A l’àtic vam perdre d’1 amb llançaments de tirs lliures amb el temps esgotat i sense ficar cap. A la seva pista i abans de començar, pregava per no perdre de més de 15.

I al final del primer quart, ho feia per no perdre com al camp de l’UE Horta o al #BlauArena contra el Viladecans. El marcador era de 22-7 al final d’aquest primer quart. Però haig de dir que aquesta vegada no era reflex del que estava passant a la pista. A part dels tirs lliures fallats (un pobre 2 de 8 en encert de tirs lliures) es van fallar bones jugades d’atac i amb seleccions correctes de tir. Al contrari d’altres quarts passats, la manca de cistelles era més un problema estadístic que no de basquet. I en defensa, ells eren millors. No arribàvem.

Però quant veus el problema, la solució és fàcil. Un altre cosa és que es pugui portar a la pràctica i les condicions acompanyin. En el nostre cas, tot passava per la estadística. Si ara la pilota entrava, fent mitja amb el que havíem fallat, la moral pujaria i defensaríem millor. Sortida amb parcial de 0-10 en 4 minuts. Veiem els interiors, buscàvem el 2+1 i tiràvem be des de fora. Estàvem a 5, 22-17. Un moment de dubtes en defensa, parcial de 5-0, i un altre cop seriositat en defensa que, acompanyada de la tranquil·litat del nostre capi a l’hora dels tirs lliures, feia que tinguéssim un parcial a favor de 0-6 (4 de 4). Marcador de 27-23 en el minut 7. Tornava a haver partit. I just quan creiem que seria així, parcial en contra de 9-3 per acabar el quart. Parcial de 14-19. Marcador a la mitja part 36-26.

Però com deia, aquest cop si que el problema no era la nostra actitud. Eren problemes de basquet i que tenien solucions. I com no podíem assegurar el rebot defensiu, i per que l’Alfonso pugues jugar per primer cop després de la lesió a Sant Andreu, vam passar a defensar en zona. I va ser determinant. Assegurant el rebot vam poder sortir al contraatac. I no es va fallar. Cistelles rapides, bones defenses que no permetien bons tirs, rebot i contraatac un altre cop. Del 38-26, primera cistella del quart per ells, al 42-38 del minut 5. Per acabar amb un marcador de 50-49. Parcial de 14-23.

Ara si que si. Estàvem dins. I encara va durar una estoneta més. Sortida del quart i parcial de 5-10. Minut 5 i estàvem 4 per davant, 55-59. Després un parcial de 4-0 ens portava al minut 8. Cistella nostre seguida d’un parcial de 6-0. Començament de l’últim minut i marcador de 65-61. Dos tirs lliures a favor dintre, 65-63. Cistella seva en contraatac aprofitant la sortida a la pressió que vam intentar fer, 67-63. I 2 de 2 en tirs lliures quan encara vam intentar recuperar la pilota en una última defensa. Marcador final 69-63. Parcial del quart 19-14.

Entre nosaltres, així si que es pot perdre. Encara que no t’agradi perdre.

Ara queda per veure si ha estat flor d’un dia o mantindrem l’actitud encara que les coses no surtin en atac. De moment, als entrenaments ja es nota una certa alegria.

Però haurem de passar un examen dels bons aquest dissabte que ve, 1 d’Abril, al #BlauArena. Jugarem a les 16:30 contra el CE La Marina. Primer o segon classificat, segon com es calculi, ja que va empatat a punts amb el Viladecans amb només una derrota en aquests 21 partits jugats, serà una bona oportunitat per, independentment del resultat, veure si som capaços de continuar amb la progressió o tornem a les mateixes. Esperem que no. I mirarem de guanyar.

SOM-HI!!!

#esperit_C #SomBlaus

#ituitubam #bam_scm