FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. Sènior Territorial, Jornada 24: BAM C 32 – CE La Marina 81

Recordeu tot allò que moltes vegades el marcador no és reflex del que realment ha passat al camp? Doncs, avui si.

Agafem el que va passar el dia que vam jugar contra el Viladecans a l’àtic. Es va perdre de 51 (33-84), si fa no fa, com avui (de 49). Però aquell dia vam estar jugant i a l’acabar ens vam quedar amb bones sensacions. Avui no. Potser per que teníem al cap els bons tres quarts de la setmana passada, el partit d’avui no té per on agafar-lo. Però anem al principi.

Partit contra el CE La Marina, empatat fins aquell moment, amb el Viladecans a una sola derrota. Dic fins aquells moments, per que a l’hora d’escriure aquesta crònica, ja sabem que el Viladecans ha perdut a la seva pista contra La Salle Horta A. Teníem el dubte de si es podria jugar o no per culpa de la pluja i que el BlauArena està en procés de millora i, encara, no ha estat el torn de les goteres. Però a l’hora de començar no hi havia cap.

Bona sortida, de fet bon primer quart. Primera cistella de La Marina però no ens vam quedar aturats, es va millorar la defensa, gairebé tres minuts amb aquesta solitària cistella i el nostre atac funcionava. Parcial de 5-2. Primer del 2+1 per La Marina, 5-5, i intercanvi ràpid de cistelles per fer el 7-7. Minut 5 i 9-7. Va ser l’última vegada que érem per davant al marcador. Després de dos tirs lliures errats (vam fer un pobre 5 de 13) i dos minuts aguantant el marcador, parcial de 0-7, on el seu interior va trobar el forat que no havia trobar fins aquell moment i va caure el primer dels seus triples. Cistella nostre, resposta amb el segon. Final del primer quart amb 1 de 2 en tirs lliures a favor. Parcial de 12-17. No era per tirar coets però tampoc s’havia jugat malament.

Ja sabíem que La Marina tenia els triples com la seva “arma” principal. Durant el primer quart havíem aconseguit aguantar fins el final pràcticament sense que ells poguessin usar-la. Però en el començament del segon quart, tres triples seguits per La Marina. I difícils de defensar ja que eren els interiors qui tiraven. Haig de dir que fins a 11 (2, 6, 2 i 1) ens van fer. Ens van fer mal. Fins i tot diria que ens van apagar. No vam ser capaços de defensar be ni tampoc d’atacar be. Vam arribar a aquella fase de “yo contra el mundo” on el joc individual en atac que no porta a res i la no defensa per que “total, para qué?” s’imposen a la confiança en els sistemes i al joc en equip. Total que al minut gairebé 7 fèiem la nostra primera cistella. Si va ser un triple, seguida d’un altre, però aquest va ser tot el nostre bagatge atacant. No, perdó i un 1 de 2 en tirs lliures per acabar el quart. Parcial de 7-26, repartit en un primer de 0-15 i un segon de 7-11.

I quan tot va malament i penses que pitjor no anirà, patapam. La pluja va anar in crescendo durant tot el segon quart, gracies a l’Alex les goteres s’anaven assecant. Durant el descans es va valorar la possibilitat de suspendre’l però, per sort o no, ves tu a saber, es va decidir esperar una estona a veure que passava. I va deixar de ploure. Es van assecar els bassals produïts per les goteres i amb prop de 20 minuts de retard, va tornar a començar el nostre suplici.

Amb un marcador que era de 19-43, amb totes les incidències fins aquell moment, només es podia demanar cosa, acabar el partit sense lesionats i corregir els errors per un proper partit de la nostre lliga. Crec que en aquest tercer quart ho vam fer. Podríem destacar el 2+1 d’un dels interior amb una assistència de l’exterior quan, normalment, aquest l’hagués tirat. Bones entrades amb mala finalització i bones defenses que van impedir els llançaments de tres. Però no queda vist en el marcador ja que de fet eren petits detalls. En l’acta si que es veu ja que l’equip visitant va arribar a tenir bandera i vam anar a la línia de tirs lliures tres vegades, per les dues i una dels altres quarts. Parcial de 6-19. Marcador de 25-62.

De l’últim quart no en parlarem gaire. Només que vam començar amb tres 2+1 en contra sobre el mateix jugador, que van tirar cinc tirs lliures (2 i 3) dels que van fer 3, dos cistelles de dos i un triple. Total 19 punts. Per part nostre una cistella de dos i un triple seguits al minut 9 i dos de dos en tirs lliures amb el partit ja acabat. En defensa dir que encara el mal començament, vam poder aguantar sense rebre cap cistella en poc mes de cinc minuts. Parcial de 7-19. Marcador final 32-81.

Hi ha partits on l’entrenador sap que ha estat culpa seva. I no cal que siguin partits on es perd d’1 amb una mala jugada triada després d’un temps mort. Pot ser en un partit com el d’avui. Un partit on no has pogut connectar amb els teus jugadors i on ells tampoc han connectat entre ells. On no has anivellat be els cinc en pista, on no has triat be la defensa que tocava. On tindries que haver donat menys minuts a alguns i més a altres. I sabent que no tenim bases, els dos fora per lesió, hauries de preparar millor la sortida de pressió en els entrenaments. Que a la seva vegada haurien de ser més intensos.

El proper partit serà decisiu. Juguem contra un equip, l’Alheña, que esta per sota nostre a la classificació. A la seva pista el diumenge 2 d’Abril a les 10:00. A l’àtic, en un partit on jo no hi era, es va guanyar de 24, 71-47. Ja no és guanyar o perdre. Es tracta de retrobar-nos amb el bàsquet. I si som capaços de fer-ho, podem guanyar. I no tan sols aquest. Dels sis partits que queden, els tres de fora son contra equips pitjor classificats i que al BlauArena es van guanyar amb diferencies superiors als 15 punts. Dels de casa, un és el Sant Josep Obrer; a casa seva vam perdre però nomes erem 7 i un junior, i dels 7 s’ens va lesionar l’Arnau. Després tenen que venir l’EE Brafa, millor classificat però que al seu camp vam guanyar de 3, i l’UE Horta per acabar la temporada, que fins fa poc era el tercer en discòrdia, i que ara sembla, pel que m’han dit, que ha perdut 4 jugadors i esta tenint resultats molt dolents. L’objectiu del 50% és matemàticament possible encara. Es tracta de creure-hi.

SOM-HI!!!

#esperit_C #SomBlaus

#ituitubam #bam_scm