FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

C. Sènior Territorial, Jornada 7: CB La Salle Horta A 62 – BAM C 58

La setmana passada deia que els entrenadors prenem decisions que queden encobertes pel seu resultat. En el partit de l’àtic ens va sortir be. Avui cap de les decisions que he pres ha sortit be. I encara això només hem perdut de 4. Potser les meves decisions no són sempre encertades i són els jugadors que hi posen de la seva part i avui no han pogut. O potser si que ho eren, però avui no tenien el dia. O tot plegat. O res de tot això i la culpa ha estat del que no podem controlar.

Partit d’aquesta setmana jugat avui diumenge a Horta, contra La Salle A, a una pista al descobert, amb característiques peculiars. L’equip de La Salle empatat a victòries i partits jugats amb nosaltres abans d’avui. Per part nostre 10 jugadors, ja que hem tingut dues baixes per malaltia comú en les hores prèvies al partit.

Només hem entrenat un cop aquesta setmana. Era una decisió meva tenint en compte que uns quants dels jugadors necessitaven recuperar-se de cops i cansament arrossegats de l’últim partit. D’altre banda l’Alfonso i en Roger havien anat el dia abans a donar un cop de ma al SAM, tenint un d’ells que jugar més minuts dels que ens pensàvem.

Mirant el partit en perspectiva, no ha estat dolent. Però si que han hagut dos apartats del joc que no hem sabut estar a l’alçada. D’una banda el rebot defensiu. De l’altre, el tir exterior. En el primer cas, encara ser més alts, no érem capaços d’agafar el rebot defensiu, però només era un tipus de rebot, aquell que la pilota arriba al terra, ens quedàvem estàtics i no la lluitàvem. En el cas del tir exterior, només un triple en tot el partit de “noséquants” tirats (posaria la mà al foc que 10, com a mínim). Amb aquest mal percentatge lis vam donar una eina defensiva que a la llarga seria important a l’equip de La Salle. I deia que no ha estat dolent perquè tot i això, s’ha treballat bé, hem sabut recuperar-nos anímicament i no caure en errors de precipitació quan ells s’han anat. Potser ens ha faltat apart de l’encert i el rebot, el creure en nosaltres quan a sis minuts del final ens hem posat 1 punt per davant.

Avui no hem necessitat de cinc minuts per fer la primera cistella. Després d’un parcial de 4-0 en el primer minut, no gaire desperts en defensa tot es té que dir, hem fet un parcial de 4-8. Marcador de 8-8 en el minut 5, cistella seva i parcial de 0-8 (10-16) en tres minuts i mig que no hem sabut defensar en el minut i mig que quedava per acabar el quart. Marcador final del primer quart 16-16. (Aniré indicant les personals, 4-3, i els tirs lliures llançats pels dos equips en cada quart, 3-0).

El segon quart ha estat dolent en defensa per no saber defensar el tir de tres. Et poden fer dos triples seguits però no tres. Del 16-16 a 16-19 del minut 4. Dos triples, 22-19. Dos més 1 a favor, 22-22. Un altre triple i cistella de dos en contra, 27-22. Resposta nostre amb dues cistelles, 27-26. Minut 9. I un altre triple i cistella de dos. Marcador de 32-26. Parcial de 16-10. Personals 4-3, Tirs lliures 0-3.

No estàvem fent un bon partit però tampoc estàvem donant facilitats. I no era qüestió de començar a donar-les en el tercer quart, en el que es suposa que l’equip de casa juga contra la cistella bona (o, avui, la de baixada, qui hagí jugat a la Salle Horta m’entendrà) Però una cosa és el que es suposa i un altre el que passa. Hem necessitat cinc minuts per començar a saber pujar a l’atac. El marcador era de 40-30 quan hem fet un parcial de 0-6. Triple seu, cistella nostre, 2 punts en tirs lliures i una cistella de dos per ells possava el marcador en 47-38, però, ara si, triple nostre i 1 de 2 en tirs lliures. Parcial de 15-16. Marcador de 47-42. Faltes 6-5, tirs 5-4.

Quedava molt per jugar. I en la sortida vam estar millor. Parcial de 0-4, que ens posava a un punt. Dos punts en dos tirs lliures per la Salle i un altre parcial de 0-4, que ens posava un altre cop per davant, 49-50. En quatre minuts només havíem rebut dos punts en contra i de tirs lliures. Però aleshores parcial de 10-0 en només dos minuts. No els vam poder aturar. Ni a la pista, ni amb canvis ni amb temps morts. Ens vam anar del partit o ens van treure ja que les decisions arbitrals menys comprensibles es van prendre en aquests minuts (be de fet ja va ser força complicat entendre el criteri durant tot el partit) Però encara ho vam intentar. Vam fer la nostra i acabar el partit amb un parcial de 3-6 en els últims minuts. Parcial del quart de 15-16. Personals 5-5, tirs 4-2. Marcador de 62-58. Només 4 punts de diferència.

Fins el partit d’avui havíem llançat 121 tirs lliures. Això és una mitja de 24 per partit, amb un màxim de 32 i un mínim de 16. Avui només han estat 9. Gairebé la meitat del mínim. Cert que la Salle també ha tirat poc, 12, però aquesta “licencia para matar”, si em permeteu la broma, no ens ha ajudat contra un equip dur (encara les poques personals, a ells lis han xiulat 19 per 16 a nosaltres)

No li donem més voltes. Si haguéssim agafats més rebots defensius no ens haguessin guanyat. Si haguéssim tingut encert en el tir exterior, no ens haguessin guanyat. I això és el que compte.

Ara tenim dos partits molt difícils.

El primer a l’àtic el proper dissabte 12 de novembre a les 16:30 contra el Diagonal Mar-Front Marítim, que només ha perdut un dels 5 partits que ha jugat (queda per saber que ha fet contra el CB Poblenou) i en el que tindrem, segures, cinc baixes i, per tant, un handicap important. I al següent dissabte contra La Marina, líder indiscutible del grup amb 6 victòries de 6 partits jugats i on recuperarem efectius a la Bascula. Sigui contra qui sigui l’equip continuarà lluitant com fins ara. I si es fa, qualsevol resultat estarà bé.

Com deia, teniu una cita el proper dissabte 12 de novembre a les 16:30 a l’àtic, aka palaverde. Us esperem!!!

Una última cosa. La pàgina de l’equip a Facebook té nou nom. Feu m’agrada a Bamscm.

SOM-HI!!!

#esperit_C #SomBlaus

#ituitubam #bam_sbm