FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Camins (SBM Jornada 7)

Uns diuen que “els camins del Senyor són inescrutables”. Altres, que sempre s’ha d’aplicar la “llei de Murphy” (si aquella que diu que si res pot anar malament, anirà). Un tercer grup es decantarà per allò de “són coses del destí i així està escrit en les estrelles”. També hi haurà qui dirà que “tot és per alguna raó major que donarà sentit al que ha passat”. I, finalment, hi ha qui dirà “ha passat, que anem a fer, demà serà un altre dia”. Tot això no pas per haver perdut el partit de diumenge (spoiler: no el vam perdre). Tot això per dir fins aviat a l’Alex Carsin.

No sé si recordareu que en la primera crònica d’aquesta temporada feia referència que teníem dues baixes respecte a la temporada passada: en Carlos i l’Alex C. En aquell moment era veritat. L’Alex em va comunicar que se’n anava de Barcelona per temes personals i que seria en el moment que trobes feina en el nou lloc. Així va passar tot el mes de Setembre i d’Octubre, quan veien que la seva marxa estava “sine die” em va demanar fitxar. Es té que dir que en tot aquest temps no havia deixat d’entrenar amb nosaltres. Per tant, li vam dir que “si i tant!” i el dia 28 d’Octubre, debutava. I al dia següent li comunicaven que tenia feina. A la jornada 6 no va poder venir per organització de la mudança i aquest partit de la jornada 7 ha estat el del seu comiat. Sort Alex!! I si vens per aquí recorda que dec ser l’únic de l’equip que no ha tastat la teva paella!!

Anem ara a la crònica del partit disputat diumenge dia 11 de Novembre contra l’U.E. Sant Andreu A. Per començar dir que tenia que ser a les 10:30 però a aquella hora l’àrbitre brillava per la seva absència. Després d’una estona de dubtes, vam saber que si es jugaria el partit però amb cert retard. Aquest retard va ser de prop de 45 minuts. I la raó que l’àrbitre es va confondre i pensava que era a la tarda…..

Principi de partit bo per part nostre amb bona defensa i atac pacient. 5-0 en els dos primers minuts. A partir d’aqui vam continuar amb bones defenses i atacs bons però sense encert. A l’inici del minut 10 el marcador era de 13-13. I dues badades en defensa van fer que ens anéssim al descans entre quarts perdent de 5. 13-18.

Poc a poc, com formiguetes. Així es com vam anar retallant la diferencia en el segon quart. Es va continuar amb una bona defensa (només tres cistelles de dos i un triple en contra en 10 minuts) però encara no teníem l’encert necessari en atac. Tot i això 13-10 parcial del segon quart. Marcador al descans 26-28.

Com sempre en el descans, els típics comentaris d’ànim però també de por. Teníem que anar amb compte amb la seva sortida. Però al mateix temps es tenia que fer un pas endavant. I la cosa va anar dividida.

El quart es podria dividir en dos parts, mes o menys igual, on cada equip es va fer el senyor de la pista. Els primers cinc minuts per l’equip visitant (parcial 10-14) amb una màxima diferencia de 9 punts en contra nostre (32-41). La resta del quart per nosaltres. Parcial de 10-7. Bones defenses i sortida en contraatac. Marcador al final del quart 46-49. Parcial de 20-21.

El tarannà dels últims minuts del tercer període ens marcaven el camí. Si volíem guanyar hauríem de seguir la senda que havíem obert. I era difícil. Implicava bona defensa i corre. No tan sols endavant. També per defensar. I també demanava “cap”. No deixar-se portar per les presses.

La primera cistella va ser nostre. Un triple. A partir d’aquí, muntanya russa en el marcador. Ara ells ara nosaltres per davant. Diferencies màximes de tres punts per nosaltres (59-56 al minut 7) i d’1 per ells (53-54 en el 5, 61-62 en el 9 i l’última de 63-64 al principi del 10) En el últim minut parcial de 4-0 (4 de 4 en tirs lliures) Parcial de 21-15 en el darrer període. Marcador final:

@Basquet_BAM 67 – @uesantandreu A 64

Bé està el que bé acaba. Va ser un partit difícil on en cap moment ens vam deixar portar per “el cor” i vam ser prou “cerebrals” com per no deixar escapar el partit en el moment en que ens vam avançar en el marcador. Anem progressant adequadament. Però cada jornada és un examen. I cada cop més difícil.

El proper partit serà diumenge 18 de Novembre a les 19:00. Hem de jugar contra el C.B. Poblenou a la pista del C.E.M. de la Mar Bella. El C.B. Poblenou té les mateixes victòries que nosaltres però amb un partit menys (el de la primera jornada contra l’ASME). No tornaré a dir que serà un partit difícil, no vull ser repetitiu. Però ho serà.

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet