FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Campionat Sènior Territorial Grup 6, Jornada 11, Desembre 16, 2017

Quan acaba el partit i sents que l’entrenador de l’altre equip diu que un equip ha vingut a guanyar i el seu només a jugar, te n’adones compte de que, encara que tu en el dia a dia no ho acabes de veure, l’equip s’està prenent en serio aquesta temporada, i que han de ser més normals setmanes d’entrenament com aquesta, on tots els dies hem estat 12 jugadors i ha hagut intensitat, que no pas aquelles on només eren set. També te n’adones que allò que diem “pajara” o ”desconnexió temporal” durant certs minuts del partit, moltes vegades és més fruit de l’acció de l’equip contrari, ja sigui per bona defensa o atac sense errades, que no pas per “no saber que fer”. De totes formes, si que hi ha moments on no ens recordem del que es té que fer, però aleshores tenim que ser els entrenadors qui ho hem d’arreglar. La sort del bàsquet, pel que fa als entrenadors, es que podem influir i molt. Tant en positiu com en negatiu.

Però anem al que toca. Partit del SBM a la pista de l’AE Bellsport B a Bellvitge jugat aquest dissabte a les 20:00. La primera de les dificultats, la hora. La segona la pista. No per que estigues malament, sino que per freda, encara ser pavelló, La tercera els equips. Si ho he escrit en plural. Per ells i per nosaltres. L’equip del Bellsport, amb resultats semblants als nostres, és doncs un equip de la nostra lliga i a la seva pista, tindria que ser difícil de guanyar. Nosaltres perquè encara ser deu, no teníem un equip equilibrat en les posicions i a algú tindria que jugar “on no li toca”.

Vam començar be. Més en atac que en defensa. En atac entrava tot. En defensa els vam deixar tirar de tres massa fàcilment. Es té que dir que no lis van entrar i agafàvem el rebot, i de manera intel·ligent es va córrer. Al minut 4, el parcial era de 0-9. I al 7, 4-15. Després d’un temps mort, ells van començar a alternar la defensa i a no tirar tant de tres. Ens vam tenir que adaptar a aquesta nova situació. Parcial de 8-9 en aquests últims minuts. Parcial del quart 12-24.

Sabem que la nostra mitja d’atac és baixa. Per tant, quan fem 24 punts en un sols quart, en lloc de fer volar coloms, miro de preparar-los per la davallada que ens espera. I també de conscienciar-los de cara a que l’altre equip ficarà més cistelles. En altres paraules, que estiguin preparats per tot allò que pugui passar. No és que fos el cas del segon quart de dissabte però si del que va passar al tercer. Però primer el segon. Parcial de 2-5 (14-29) que marcava la màxima diferencia a favor, 15 punts. Però a continuació primera de les “desconnexions” o bon joc del Bellsport que no defensàvem bé i contra el que no sortia res en atac. Resumint parcial de 8-0 en quatre minuts. Temps mort, ara demanat per a mi, per “refundar” l’equip i parcial final de 4-7 (casualitat o no, tots els seus punts de tirs lliures, 4 de 6) Parcial final del segon quart, 14-12. Parcial a la mitja part, 26-36.

Deu punts no son res. De fet, ells ens havien arribat a recuperar 8 en quatre minuts, per tant en els 10 més 10 minuts que quedaven tot estava obert. L’actitud d’uns i altres era important en aquest quart. I no puc dir que no la tingués el nostre equip. Parcial de 2-6 en els primers quatre minuts. I la segona “desconnexió”. En descàrrec dels meus jugadors, haig d’atribuir-me part de culpa i encara que ho vaig tenir que fer per les circumstancies, potser hagués tingut que buscar altres solucions. Del minut 5 al minut 9, parcial de 14-0, amb dos triples i dos jugades de 2+1, on ells van tenir molta sort al poder fer la cistella. Empat a 2 en l’últim minut. Marcador al final del tercer quart 44-44. Parcial del tercer quart 18-8.

La sort de jugar en quarts, és que tens un moment per poder reconsiderar la situació sense tenir que estar pendent del que passa a la pista entre període i període. Ara el tens que aprofitar be. “Temps fugit” que deien els antics. Vam avaluar les errades, vam buscar solucions i vam confiar en nosaltres. I vam sortir a guanyar el partit. Vam tancar be la defensa, 0 punts en cinc minuts, i vam saber moure la pilota en atac. Parcial de 0-12 en aquests cinc primers minuts de l’últim període. Sabíem que el partit no estava acabat ni molt menys. L’arbitratge, bo en general fins aquell moment, es decantava una mica, en cas de dubte, per l’equip de casa. Només una personal xiulada en tot el quart fent pressió. Teníem que mantenir el cap fred i anar a la nostre. I ho vam saber fer. Parcial de 12-5 en la segona part del quart, que deixava el marcador en 56-61. (12-17 en aquest període)

A.E. Bellsport B 56 – @Basquet_BAM SBM 61

Voldria insistir que ha estat una victòria d’equip. I més que sobre un rival, sobre nosaltres. Ens hem sabut reconstruir, tornar a un partit on altres temporades l’haguéssim deixat. Hem demostrat que el volíem guanyar. I res, començant per nosaltres mateixos, ho ha pogut impedir. Els minuts de tots els jugadors han estat importants. Les accions defensives compten tant com els punts. I fins i tot les errades en l’atac (cistelles fàcils que no entren o pilotes perdudes sense causa) avui ens han fet més forts.

Dilluns 18 de desembre tenim el partit ajornat de l’1 d’Octubre. Jugarem a les 20:30 a la pista del Lima-Horta. Si juguem com aquest dissabte tindrem opcions.

#SOM-HI!!!

#esperit_C #ituitubam #bam_sbm