FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Campionat Sènior Territorial Grup 6, Jornada 14, Febrer 03, 2018

Avui he de començar demanant perdó a l’equip rival. No ha estat un fet volgut i, potser, el podem considerar propi del joc. Però no ha estat bé i per això voldria demanar perdó a l’entrenador i a l’equip del Lima-Horta Bàsquet B. Segurament no llegiran aquestes línies però sé que lis arribarà. I us preguntareu que ha passat. I us ho explicaré. Però no ara. Quan toqui, per no desvelar el resultat del partit abans de temps.

Aquest dissabte, 3 de febrer, començàvem la segona volta de la temporada 2017-28 al #BlauArena contra l’equip del Lima-Horta Bàsquet B. Empatat amb tres equips més amb 8 victòries que ocupen del tercer al sisè lloc, si bé el Lima-Horta era el quart, amb 794 punts a favor i 691 en contra. Al seu camp vam perdre de 14 (61-47) en un partit que a pocs minuts del final perdíem de 4 i, que a l’anar a guanyar, vam perdre de més. Destacar que amb 691 punts en contra son la tercera millor defensa.

Per part nostre comentar que tenim una novetat. Hem fitxat a l’Alfred aquesta setmana i gracies a la feina del president ha pogut jugar ja avui.

No hem començat malament. A un primer parcial de 0-4 l’hem contestat amb un altre de 4-0. Ha seguit una petita davallada que feia que el marcador al minut 7 fos de 7-12, però, per veure la part positiva, els vam tenir a 0 durant 2 minuts llargs. Parcial de 2-3 en el minut 7, al que seguiria un altre de 5-0, 14-15. Per acabar 2-2 en l’últim minut. Marcador 16-17.

No estàvem defensant bé. Cert que 17 punts no son molts però estan per sobre de la mitja defensiva que tenim. Els 16 d’atac estaven bé. I no eren fruit de individualitats. Sé que insisteixo molt en el tema de les individualitats, però ens tenim que donar que l’equip juga i guanya quan ho fa com el que és. Un equip.

Haurem de fer una tesina, buscar raons fent “brain storming”, aplicar mètodes d’estudi, formular hipòtesis i demostrar teoremes. I tot per entendre que ens passa als segons quarts. I, segurament, no ho sabrem mai. Potser és culpa meva, potser és culpa dels jugadors, potser és que se’ns oblida que som un equip després de fallar unes quantes cistelles o ens posem massa nerviosos i donem culpes a l’àrbitre (millor no en parlem avui) i ens anem del partit. Total que avui hem tingut una nova edició del “misteri del segon quart” on el parcial ha estat de 1-14, on només hem estat capaços de ficar 1 de 4 en tirs lliures. Marcador al descans 17-31.

No sé si la xerrada al descans ha estat el punt d’inflexió. No sé si ells s’han adonat que no estaven al partit i que tenien que tornar. El que si sé és que els volia matar (de forma metafòrica, no literal clar). I el que vaig veure va ser un canvi d’actitud. Primer en defensa. Érem més intensos i proactius, procuràvem anar un pas per endavant. Es tallaven pilotes que després es perdien en forma de passades estranyes però començàvem a sortir en contraatac. I tornàvem a fer les jugades. Poc a poc, amb bona lletra, vam recuperar cinc punts en aquest quart. Parcial de 15-10. Marcador de 32-41.

Gracies a aquest parcial, vam tornar a creure en nosaltres. Vam continuar amb aquesta defensa més intensa i aquest cop els contraatacs ja eren “normals”. A principis del minut 5, el marcador era de 37-44 (5-3) en aquest minuts. Però la nostre defensa ja no els va deixar fer cap cistella més. Només van tenir dos lliures que van fallar en el minut 8, quan el marcador era de 42-44. Aconseguíem empatar en el minut 9 a 44 i tres contraatacs parats amb personal ens permetien posar-nos per davant. 5 de 6, marcador de 49-44. Després de l’ultima cistella nostre quedaven uns set segons. Temps mort demanat per l’equip visitant. Bona defensa encara que ells arriben a tirar, agafem el rebot, i, encara que l’equip del Lima-Horta ja no defensa fem arribar la pilota un metre en dins del seu camp defensiu. En el mateix moment que sona la botzina anunciant el final, no diré que tirem a cistella però si que llancem la pilota amb la “bona sort” de que entra i l’àrbitre la dona com a bona. No era una cistella buscada i, a més, no ens servirà pel bàsquet average. L’únic pel que ha servit es per maquillar el resultat. Parcial de 20-3.

@Basquet_BAM SBM 52 – Lima-Horta Bàsquet B 44

Avui ens hem sabut refer d’un quart horrorós. Avui hem tingut moments on s’ha jugat com equip, amb paciència en l’atac i amb intensitat i solidaritat en defensa. No ens hem deixat portar per les protestes a l’àrbitre, encara que alguna ha hagut. I el que ens queda ara és veure com ho fem per no tornar a repetir un quart tant horrorós com els segons d’avui i de la setmana passada i algun més. La victòria té mèrit, i el té pel fet de ser contra un equip classificat per sobre i pel fet de no haver perdut mai la confiança en que es podia tornar a jugar com sabem. I si juguem com sabem, pocs equips ens tenen que guanyar.

Setmana que ve, partit contra la Salle Horta A a la seva pista. Serà a les 12:15 del diumenge 11 de febrer. Al #BlauArena els vam guanyar de 12 però a Horta tot està per decidir i no serà fàcil.

Per acabar, unes paraules d’ànims pel Roger que en el minut 3 ha tingut la mala sort de tenir que deixar el camp per lesió i no ha pogut tornar. Esperem que no sigui res greu i que aviat torni a les pistes.

#SOM-HI!!! #animsRoger

#esperit_C #ituitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM