FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Campionat Sènior Territorial Grup 6, Jornada 2, Octubre 7, 2017

Teníem que haver començat la setmana passada. Però l’1 d’octubre no era un dia per fer bàsquet. La transcendència històrica del dia amb els esdeveniments que van succeir van fer que, encara que nosaltres ja havíem ajornat el nostre partit de forma privada, la federació decidís ajornar tots els partits que es tenien que jugar per la tarda.

Així que, encara sigui a la jornada 2, aquesta és la primera de les cròniques d’aquesta temporada 2017-2018.

La primera de les novetats és que dels dos sèniors masculins de territorial, ha desaparegut un d’ells per decisió del club. La idea era quedar-se amb el millor d’un i altre però al final només dos jugadors del SBM de la temporada passada han continuat. Dels jugadors del sènior C, set. I hem d’afegir cinc noves incorporacions. En total 14 jugadors els que, de moment, formen l’equip sènior masculí Bàsquet Ateneu Montserrat B que disputarà els seus partits amb la resta d’equips components del Grup 6 del Campionat Territorial Sènior Masculí de Barcelona. I aquest equip és el que portaré com a entrenador.

Per cert, per vosaltres, bé per tothom que llegeixi aquestes cròniques, serà l’SBM (Sènior B Masculí). I farem servir els mateixos canals de comunicació a les xarxes socials que la temporada passada. Ens podreu seguir al facebook (Bam_SCM), a twitter (@bam_scm) i a la pàgina web, al twitter i al facebook del club, www.basquetbam.cat, @basquet_BAM i BAM, respectivament.

Però ja toca entrar en matèria. De tornar a fer una crònica d’un partit de bàsquet. I aquest es tractava del nostre primer partit al #BlauArena o a l’àtic pels nostàlgics. Bé, com deia, primer partit d’aquesta temporada i contra un rival que ja coneixíem de la temporada passada. Clar que dir que coneixíem era molt dir, igual que nosaltres, La Salle Horta A podria haver perdut/guanyat jugadors. Per tant, les referències dels dos partits de la temporada passada no servirien ni per ells ni per nosaltres.

Haig de dir que va ser força complicat d’escollir el primer cinc inicial. La feina feta en aquesta pre-temporada ha estat bona. La paraula clau és intensitat, i aquesta intensitat per part de tothom feia que fos difícil triar qui es mereixia formar part dels elegits. Però també hi havia el dubte. Una cosa són els entrenaments i altre el partit real. Hi havia que veure com defensaríem i quant coordinats estaríem.

I la veritat, la primera prova ha estat bona. Si que hem tingut moments de desconnexió, de dubtes, de nervis. El començament no va ser bo, del 2-2 a 2-9 i 4-11. Però gracies a la intensitat defensiva i jugar més en l’atac vam poder acabar el primer quart amb empat al marcador 15-15.

A partir d’aquest moment, ni ells ni nosaltres vam “marxar” amb diferencies clares al marcador. Fèiem bones defenses però ens faltava encert de cara a cistella. En el segon quart màxima diferencia a favor de 4 punts, 19-15 i 21-17. Parcial de 0-7 i màxima diferencia en aquest quart per la Salle, 21-24. Marcador a la mitja part, 22-24, parcial de 7-9 en aquest segon quart.

Encara que veient el resultat al final del tercer, 33-32, pugui fer pensar que va ser una calca del segon, però en aquest quart a favor nostre, parcial de 11-8, no seria del tot exacte. Després d’una primera cistella de la Salle, parcial de 11-0 per l’SBM. Si, la nostre defensa va mantenir a 0 el parcial atacant de l’equip contrari durant prop de 8 minuts. Però no vam saber aprofitar el “match-ball”. En un minut parcial de 0-6. S’arribava a l’últim quart amb 33-32. Tot per decidir.

Però s’havia descobert el camí. Primer parcial al minut 5 de 9-1, diferencia de 9 punts a favor. Canvi en la defensa de la Salle a pressió i zona, que va funcionar durant un parell de minuts (parcial de 3-6). Un cop “situats” i sabent que tocava fer, parcial de 10-4. Parcial del quart, 22-11. Marcador del partit:

@Basquet_BAM SBM 55 – La Salle Horta A 43

Com deia, hem tingut errades durant el partit. Que ningú s’ho agafi malament, però encara no som un equip. Els jugadors nous, més de la meitat, com ja he dit, es tenen que acoblar. I els “veteranos” tenen que conèixer com juguen els nous. I l’entrenador té que col·laborar aprofitant les noves relacions i sinergies entre jugadors. Necessitem temps. Però hi ha una cosa que tots tenen en comú i que farem per no perdre: intensitat, ganes de guanyar.

El proper partit serà difícil, bé ja sabem que tots seran difícils, però aquest ho serà per raons ben concretes. El Sant Andreu A és un equip que jugava a tercera la temporada passada, i jugarem el diumenge a les 19:00 de la tarda. I desprès d’un, per a molts, llarg cap de setmana.

Animeu-vos a seguir-nos pels canals socials de la xarxa.

#SOM-HI!!!

#esperit_C #ituitubam #bam_sbm