FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Campionat Sènior Territorial Grup 6, Jornada 26, Maig 11, 2018

Com sempre que hem tingut el partit en diumenge a la tarda, la crònica va tard. Avui ja és dimarts i com és la última d’aquesta temporada, he buscat uns minuts per tal de fer-la i tancar com cal. Fer el que toca. Mantra que he anat repetint en aquestes últimes jornades.  Però avui abans de parlar del partit, us parlaré de l’equip. Ja sé que és tard però aquest dilluns després de guanyar al campió, i per primer cop des de feia temps, els dotze integrants que encara poden jugar (de les 14 fitxes de principis de temporada) vam coincidir a l’entrenament. I ens vam fer una foto per recordar. És moment doncs, per presentar a l’SBM. En la foto que acompanya a aquesta crònica teniu d’esquerra a dreta:

.- dempeus: Alex Martí, Alex Carsin, Paco Pérez, Hector Plaus, Franky López, Alex Montesinos, Andreu Hermo i Esteve Cirerol

.- agenollats: Arnau Carretero, Dani Roura, Roger Cornet, David Torné i Alfred Castro

Falten a la foto, en Rafa Martín, lesionat de llarga durada, i en Carles Padilla, que ens ha deixat per motius professionals pràcticament al final de temporada.

I també hi falta el Pere Plaus. Delegat de l’equip i, encara més important, una de les ànimes del mateix.

Be tornant ara a diumenge, dir que jugàvem a les 16:00 al poliesportiu Binèfar de la Verneda contra l’Associació Sant Martí Esport B. Penúltim classificat, feia un parell de jornades que havia perdut a la seva pista contra el Sant Medir. Partit, per tant, per nosaltres perillós. O trampa. D’aquells on teníem molt a perdre i poca cosa a guanyar (de fet depeníem d’altres però ja arribarem). Tipus de partit on, en temporades anteriors, si no ens sortien be les coses, ens posàvem nerviosos i acabàvem perdent. En principi, onze de dotze jugadors disponibles. Però el dia abans l’Alex Ma. ens informa que té dos dits del peu trencats i no podrà jugar (per cert, estarà de baixa prop d’un mes. ANIMS ALEX!!!) Per tant deu jugadors. Aquest cop no faré una crònica llarga del partit.

Primer quart amb indecisions on no vam saber jugar amb els nostres punts forts (15-18).

Segon i tercer quart on ens vam posar la granota de fer feina i es va fer un atac i una defensa seriosos (6-24 i 10-20)

I un últim quart en el que es va perdre (22-15) perquè un cop vam arribar a la màxima diferencia a favor, 42-76 (parcial de 11-14), ens vam relaxar en defensa i es van fallar 5 dels 6 tirs lliures llançats que van permetre un parcial en tres minuts d’11-1.

Tot i això, marcador final:

Associació Sant Martí Esport B 53 – @Basquet_BAM SBM 77

Havíem fet el que tocava. Ara només faltava per veure el redit que s’havia tret d’aquest esprint final en el que, ja ho sabeu, havíem estat capaços de guanyar 4 de 5 partits, sent les quatre victòries seguides. Dit d’altre manera, veure si la posició final a la classificació seria de sisens o setens. Amb la derrota de l’AE Gornal diumenge matí, se’ns obria la porta, gracies al basquet average particular, de quedar sisens sempre i quant l’UE Sant Andreu A no guanyés, ja que aleshores hi hauria un triple empat en el que nosaltres quedaríem setens. Fins ultima hora de la nit de diumenge, no es va sortir de dubtes. I vam tenir una alegria. L’UE S. Andreu havia perdut. Posició final SISENS!!

Les dades estadístiques, doncs, d’aquesta temporada es resumeixen en:

Sisens de tretze equips. 12 partits guanyats de 24 disputats (50%). 1495 punts a favor i 1403 en contra, que representen una mitja de 62,29 per 58,46. 246 tirs lliures encertats de 449 intentats (54,8%) i 173 triples (sense saber el total de llançaments). Per acabar, 576 personals xiulades en contra (curiosament, 288 en la primera volta i 288 a la segona)

Ara ja no toca pensar més en aquesta temporada. És veritat que hem de valorar el que hem assolit i de la manera que ho hem fet, superant els diferents entrebancs que l’han convertit en una de les més, per no dir la que més, estranyes temporades per qualsevol de nosaltres. Però ja tenim que mirar cap el futur. Sabem el que volem. Esperem que es pugui fer.

I acabo, tal i com ho he fet des del twitter de l’equip (@bam_scm):

That’s all Folks!!!!!!!

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet