FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Campionat Sènior Territorial Grup 6, Jornada 4, Octubre 21, 2017

Un cop acabada la presentació dels equips per aquesta temporada, torno a la “feina” per posar al dia les cròniques dels partits del SBM. Però, abans de continuar, dir que fa molta patxoca el nostre club. Deixant de banda els seus gairebé 90 anys de historia, aquest “iaio” pot presumir de joventut i vitalitat. És emocionant veure la canalla que no aixeca un pam de terra com juga i pensar que seran els nostres sèniors d’un futur que, ara, sembla llunya però en el que, sense adonar-nos, hi serem aviat. I també pels molts equips de nois i noies entremig. Pre-minis, minis, pre-infantils, infantils, cadets, juniors i sots-21 que hem de procurar que cada temporada siguin millors i puguin nodrir els nostres sèniors. Però mentre arriben, em toca dir que va fer ahir dissabte 21 d’octubre el nostre SBM.

Partit jugat al #BlauArena (si l’àtic) a les 16:00. A la nostre hora. Contra el CB IMMA B. Un altre “conegut” de temporades anteriors. Respecte a l’anterior més o menys les mateixes cares, potser una o dos noves incorporacions.

Va ser un començament estrany. Per problemes domèstics vaig arribar tard i em vaig trobar que fèiem la roda al “costat equivocat”. No és que tinguem cap superstició, però fins ara, sempre hem atacat primer al costat “Consell de Cent”. Dit d’altre manera, jugar en el tercer i quart períodes de cara a marcador. També us dic que si fóssim supersticiosos, ahir vam començar un nou cicle.

El fet d’arribar tard, no em va ajudar a explicar una nova defensa, que si bé era d’aplicació fàcil, sempre és necessari donar-li els seus minuts. Però ho vam intentar. I no hem puc queixar.

Començament fred. Primera cistella molt fàcil per l’equip visitant. I gairebé una segona “calcada”. Parcial de 0-4, seguit d’un altre de 5-8, feien que en el minut 6 el marcador fos de 5-12. No defensàvem bé i no atacàvem la seva zona com calia. Hi ha una màxima que tenim clara. Defensar bé per atacar millor. I ho vam aplicar. Parcial de 18-4 amb cinc triples inclosos, quatre d’ells d’un mateix jugador. Marcador al final del primer quart 23-16.

Es podria pensar que ja estava fet. I més si tenim en compte que les nostres dos primeres cistelles en aquest quart també van ser triples (fins a dotze en tot el partit) però l’IMMA no va baixar els braços i també va anotar els seus triples. La diferencia no augmentava i el que estava passant era tan sols un intercanvi de cistelles. No aconseguíem separar-nos d’ells però tampoc els deixàvem apropar. Parcial de 18-16. Marcador a la mitja part 41-32.

Us puc assegurar que, veient el resultat i el nostre encert, estava preocupat. En els partits anteriors els nostres registres eren de 55 i 45. En tan sols 20 minuts en portàvem 41. I la defensa, sense ser dolenta del tot, portava “mala mitja”. Teníem que ser conscients, digueu-me negatiu, que podíem començar a fallar i, per tant, ens podíem posar nerviosos i defensar malament. Si teníem sort de que les continuéssim ficant, millor, però es tenien que cobrir totes les possibilitats.

D’entrada vam perdre la diferencia amb un parcial de 2-11 (43-43) en quatre minuts, en els que vam desaprofitar 3 tirs lliures. Intercanvi de cistelles i marcador de 47-48 en el 6,5. Bones defenses fins al final del quart, que van permetre només una cistella en joc en contra. La resta dels punts de tirs lliures (total de 5 punts). Amb aquesta millor defensa, l’atac va tornar a funcionar, set punts, triple inclòs. Juntament amb un bon encert en lliures, 4 de 4, ens van permetre un parcial de 11-5 que tornava a obrir una petita escletxa, però de només 5 punts. Parcial del quart 17-21. Marcador a la fi del tercer quart 58-53.

Teníem tota la feina per fer. Cinc punts no són res. Dues badades defensives acompanyades d’errades en l’atac podien fer que es posessin per davant. Per tant, durant el minut entre quart i quart, un altre cop la insistència de defensar bé i de tenir paciència després. I es va fer. Clar que el triple i les dues cistelles del nostre interior “marcant” territori van ajudar a defensar com cal. Parcial de 9-0 en prop de tres minuts, no per donar la tranquil·litat de guanyar però si de tenir coixí per aguantar cap embranzida del contrari. Durant la resta de minuts d’aquest quart, es van apropar a 10 en el minut 4, després vam, com formiguetes,  anar obrint l’escletxa fins arribar a estar 18 per davant al minut 8, 81-63. Però en aquells minuts finals, el partit de bàsquet ja s’havia acabat. En els dos minuts finals teníem bronca cada cop que l’àrbitre xiulava. Parcial de 0-4 per acabar. Parcial de l’últim quart 23-14.

@Basquet_BAM SBM 81 – CB IMMA B 67

Va ser una llàstima veure com va acabar el partit. Va ser penós veure algunes actuacions dintre la pista. Però l’important és que va quedar dins del camp. Ja sabeu la dita: “El que pasa a Las Vegas, es queda a Las Vegas”.

Proper partit diumenge 29 d’Octubre contra l’AB Gornal a la seva pista a les 11:00. Un altre conegut de la temporada passada.

#SOM-HI!!!

#esperit_C #ituitubam #bam_sbm