FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Campionat Sènior Territorial Grup 6, Jornada 5, Octubre 29, 2017

Cada cop costa més començar una crònica. Si la vols escriure enseguida, tens el problema de que encara et duren les impressions del partit i podries arribar a no ser “políticament correcte”. Si vas deixant passar les hores, perds la intensitat i et pots arribar a pensar que tampoc hi havia per a tant. No. No us penseu que hem tingut “sidral” dels grossos. Ni tan sols dels petits. Però amb la fredor del temps que ha passat, el partit és tan sols una línia en la pagina web de la federació (per cert aquí teniu l’enllaç: http://www.basquetcatala.cat/competicions/resultats/04720106-2)

Be com us deia en l’anterior crònica, aquest diumenge, el més llarg de l’any, teníem que jugar contra l’AB Gornal. Equip amb el que vam jugar la temporada passada. D’entrada quatre cares noves, de les que un parell ja conegudes d’un altre equip de l’Hospitalet. Per part nostre, 12 jugadors, com en tots el altres partits disputats fins ara. Per cert, ja tenim l’equip tancat (o almenys fins gener) i toca dir els jugadors que formen aquesta temporada el nostre SBM (per ordre de número):

Roger (5), Carlos (6), Arnau (8), Esteve (9), David (11), Dani (14), Alex C (15), Franky (16), Héctor (22), Marc (23), Rafa (27), Alex Mo. (43), Alex Ma (62) i Paco (00)

Hem, també, de nombrar a l’Oriol (17), que vindrà a donar-nos un cop de mà si el necessitem.

Del total, 7 del SCM i 2 del SBM de la temporada anterior, i 5 de nouvinguts.

Un cop presentats els protagonistes, anem al que importa. Al partit.

El primer, dins el vestuari, ha estat marcar el que volíem fer. I diferenciar–lo be del que no volíem. Dit, sempre, és fàcil. Fer és el difícil. Prioritat numero 1: defensar molt intensos. Prioritat 2: defensar molt intensos. I la veritat és que vam començar per aquest camí. Parcial de 0-0 en els tres primers minuts. Amés de defensar bé, no quèiem en la precipitació o la mala defensa encara que no tinguéssim premi a l’atac, en contra del que ens passa moltes vegades. I, per primer cop aquesta temporada, la primera cistella va ser nostre. Després es van anar intercanviant, sense que cap equip se’n anés de més de dos punts, les defenses podien més que els atacs. Parcial a la fi del primer quart 11-11.

El començament del segon quart va ser una copia del primer. Les defenses molt millor que els atacs. Minut 3, parcial de 0-0. El marcador no s’havia mogut. Però a diferencia del primer quart, no vam fer nosaltres la primera cistella. Ni la segona, ni les successives. Vam trigar cinc minuts en fer-la. I el parcial era de 6-0. I la nostra falta d’encert va fer que en tot aquest quart només féssim 4 punts. Ni tan sols vam poder tirar tirs lliures (ja fos per culpa nostre o de qui xiula). Per la seva banda el Gornal va arribar a fer 15 punts en tot el quart. No son molts, si ho mirem només per la part defensiva, però que es converteixen en un món quan tu no la fiques. Marcador parcial 15-4. Resultat a la mitja part, 26-15.

Dues feines per fer en la resta del partit. La primera, pujar encara més la intensitat de defensa. La segona, buscar cistelles fàcils i ficar-les. Un altre cop més fàcil dir que fer. No vam defensar malament. De fet, només 9 punts en contra amb un triple i una cistella en joc. En atac, 8 punts, dels que sis a partir del minut 7, quan vam canviar la defensa. Parcial de 9-8 però en aquest quart el Gornal va disposar del seu màxim avantatge, 32-17, per acabar en dotze punts, 35-23.

Com el parcial del últims tres minuts del tercer quart havia estat de 3-6, gracies a la nova defensa, vam apostar per continuar amb ella. La defensa ens permetia dues coses. La primera tancar el rebot defensiu. La segona recuperar pilotes i sortir ràpids. I de rebot, estalviar-nos la pressió que el Gornal feia a l’anotar. Tot plegat va donar lloc a un parcial de 2-17 (37-40) al minut 6. Després dos cistelles seguides del Gornal i un altre nostre. Minut 7 i marcador de 41-42. I es va acabar el partit i va començar el concert de xiulet en error sostingut. Parcial de 12-4, amb dues tècniques i sis personals. Un total de 12 punts dels que 10 van ser en tirs lliures. En els que gracies a la sanció de les tècniques, amb una puc estar d’acord però mai en l’altre, van poder repetir atac. En fi, parcial de l’últim quart 18-23.

AB Gornal 53 – @Basquet_BAM SBM 46

Que ningú pensi que vaig contra l’àrbitre. Durant tot el partit vam veure com xiulava i l’error va ser nostre de posar-nos nerviosos quan ens vam posar per davant en el marcador. El normal hagués estat que l’equip que jugava a la seva pista ho hagués fet al veure que li remuntaven 15 punts. De totes maneres, si no dic que ens va xiular 25 faltes en contra per 16 a favor, que implica 10 tirs lliures a favor per 25 en contra, exploto.

Ha estat un partit “muntanya russa”. Ara amunt, ara avall. On hem estat capaços de jugar pausat quan tocava. Però també hem corregut quan hem tingut la ocasió. Ens anem coneixent i, personalment, crec que cada dia ho fem millor. Avui ha estat el dia de dos jugadors que fins ara no havien jugat el que segurament lis toca i han aprofitat, i molt, la ocasió. Els 14 jugadors poden i volen. El problema és que només poden haver cinc a pista al mateix temps.

El proper partit, contra el CB Kobras C, serà dissabte que ve, dia 4 de Novembre, a les 16:00 a la nostre pista. Al #BlauArena. On no volem que ningú ens guanyi aquesta temporada. I ens heu d’ajudar!!

#SOM-HI!!!

#esperit_C #ituitubam #bam_sbm