FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Campionat Sènior Territorial Grup 6, Jornada 7, Gener 27, 2018

Aquesta temporada és, ja ho he dit més d’un cop, estranya. En el seu moment vam tenir que aplaçar dos partits per raons extra esportives. Tant a la primera jornada com a la setena, vam tenir que deixar el bàsquet de costat per poder fer l’acció política que el cos de cadascú ens demanava. I tocava jugar-los. En el primer cas, un dilluns de desembre. En el segon, aquest dissabte passat quan la federació va determinar que ningú jugues per poder celebrar el cap de setmana del “all-star català”. Sobre el paper no era mala idea.

La setmana no va ser per tirar coets pel que fa a la preparació del partit. Ens estem recuperant encara de malalties i per poder anar als actes del 90 aniversari, vam tenir que canviar el dia d’entrenament amb el que això comporta en l’assistència.

Teníem que jugar contra el CB Ramon Llull. Tenia que ser un partit difícil ja que estaven millor classificats que nosaltres (7-4 per 5-6) i tenien el factor del camp a favor. I en aquest cas, el factor camp era molt important.

No es pot dir que comencéssim malament. Un primer quart amb alternances al marcador i fins a tres triples a favor. Però es veia que, a diferencia d’altres cops, l’equip no jugava. Les cistelles eren més fruit de les accions individuals que de col·lectives. Marcador al final del primer quart 16-15.

Quan l’equip funciona per individualitats, es desfà fàcilment amb els canvis. I, si a sobre l’entrenador no acaba de fer un cinc equilibrat, el maquillatge del marcador desapareix i sense adonar-te la diferencia en contra ja és de 9 punts (minut 4, 24-15). Sempre es pot esperar una reacció. Que el que diu l’entrenador en el temps mort arribi als jugadors i els motivi i animi. Però no va ser el dia. Si que el parcial es va “arreglar” una mica, 5-3 en els altres sis minuts, però el mal ja estava fet. I no perquè es perdés de 10 aquest quart, sino per que només es van fer tres punts. Parcial del quart 13-3. Marcador al descans 29-18.

Es veia el got mig ple. Es va fer una bona defensa en el segon quart. De fet, i a diferencia d’altres cops, la defensa no es va veure gaire afectada per el mal atac. Si hi teníem una mica més de sort en l’atac podríem tornar al partit.

I “així va ser”. Ho poso entre cometes per que si que és veritat que el parcial del tercer quart va ser de 12-9 i implicava la continuïtat en defensa i una certa millora en l’atac. Però en el marcador total del partit la diferencia era ja de 14 punts, 41-27.

De l’últim quart poc a dir. Ens vam deixar dominar pels nervis, tots, i vam sortir perdent en el concert de xiulet. Vam tenir sort dels tres triples que vam fer però aquest cop la defensa va fer aigües. Parcial de 21-11. Marcador final del partit 62-38.

Podem buscar excuses en les condicions meteorològiques, en les del camp i dels taulers, en l’arbitratge però no serien del tot certes. Els únics responsables de perdre aquest dissabte vam ser nosaltres. Tots i cadascun dels jugadors, tant si van venir o no, i l’entrenador vam contribuir en la pitjor derrota d’aquesta temporada. Però toca refer-se. Comença la segona volta.

Un cop acabada la primera volta, tenim un balanç de 5 victòries i 7 derrotes.  Això fa que estiguem a la vuitena posició, a dos victòries del setè i a dos també del grup format pel novè, desè, onzè i dotzè. Pel que fa a punts portem 703 a favor i 697 en contra. I voldria destacar que aquesta puntuació en contra ens converteix en el quart millor equip defensiu. El que falla és l’atac (el desè).

En aquesta segona volta, tenim 7 partits a l’àtic i cinc fora. I us puc assegurar que cap serà fàcil. Hem de jugar a casa contra el grup capdavanter, excepte el CB Kobras C, i fora contra tots els que tenim darrera, excepte l’AE Bellsport B.

Però com tot, abans d’arribar al final, es té que fer el primer pas. I en el nostre cas, això vol dir el primer partit de la segona volta. Partit que serà a l’àtic (#BlauArena) aquest dissabte 3 de Febrer a les 16:00 contra el Lima-Horta Bàsquet B. No hi falteu!

 

#SOM-HI!!!

#esperit_C #ituitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM