FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Carrusel Deportivo (SBM Jornades 13, 24 i 25)

No, aquest cop no ha estat fet a posta. Ha estat culpa meva, cert, però no per buscar fer les cròniques quan tingués res positiu per informar. Aquest cop ha estat perquè el dia 9 d’Abril em sotmetia a una intervenció quirúrgica. No és que es tractes d’una intervenció complicada (menisc i alguna coseta més que es tenia que tocar al genoll) però si que em va obligar a no poder anar al partit pendent de la jornada 13 ni tampoc al de la jornada 24, encara que en aquest si que vaig venir per fer de segon/tercer entrenador.

I tinc que reconèixer l’esforç fet en tots dos partits, no tan sols als dos entrenadors, en Dani i la Nuria, sino també als diferents jugadors que van anar a aquests dos partits. Podria mencionar el nom de tots els que van venir, però serien masses (calculo que així per sobre, uns deu) ja que per poder jugar es va tenir que fer, dit amb estima i respecte, un poti-poti de tres equips (Juniors i sèniors C amés dels integrants del B) sense preparació prèvia però que van estar tots, tothom, a l’alçada de la exigència demanada. Per cert, els dos partits contra el primer i el segon. I dos partits que es van lluitar fins el final i es van perdre “con las botas puestas”. Gracies a tots i cadascun dels que vau venir, sigui a un o als dos.

.- Jornada 13. Canyelles 59 – @Basquet_BAM SBM 51 (15-13 11-10 14-14 19-14)

.- Jornada 24. @Basquet_BAM SBM 54 – C.E. La Marina A 63 (7-13 12-17 21-9 14-24)

Ens quedaven, amb la d’avui, dues jornades per acabar la temporada regular. Per molt que guanyem o perdem, la classificació no variarà i el factor pista no el podrem recuperar de cara als play-out, però era important veure el grau de compromís de l’equip en aquest dos partits amb equips, en principi, millors que els possibles rivals del grup 3. En aquestes dues jornades que resten, teníem que jugar contra l’AE Stucom B, 6è classificat (13/11) i que ens va guanyar a la nostre pista (47-54) i contra el Canyelles, 1er classificat (20/4) i del que línies amunt us he comentat que vam fer a la seva pista.

Avui, 5 de maig, hem jugat el primer d’aquests dos tests. El de l’AE Stucom B. El primer, i important, és que hem estat 10 jugadors, una baixa d’última hora, de l’SBM. I amés hem tingut l’ajut d’en David, del SCM. 11 jugadors que, aquest cop si, coneixien els sistemes i la forma de jugar de l’SBM. I 11 jugadors que volien demostrar que en saben més del que sembla per la classificació.

Hem començat molt seriosos tant en defensa com en atac. S’ha jugat movent la pilota, buscant el company millor posicionat per fer el tir senzill i sense oposició. S’ha sortit al contraatac, després de robar la pilota, amb una defensa angoixant, i també després del rebot defensiu. Hem sabut jugar contra la seva zona, cert que ens ha costat una mica al principi, i hem aprofitat la estona que nosaltres l’hem fet per agafar rebots. Ens ha sortit un partit redó, però ens l’hem treballat de valent. Però, si, sempre hi ha un però, hem tingut un percentatge de tirs lliures horrorós (6 de 14, 43%). Sort que no els hem necessitat.

No entraré amb els detalls de cada quart. Però si amb els parcials.

1er quart: 13-27

2n quart: 17-20 (amb el canvi a zona en la defensa de l’Stucom)

Descans: 30-47

3er quart: 11-32

4rt quart: 11-28

Marcador final:

A.E. Stucom B 52 – @Basquet_BAM SBM 107

 

Si no estic errat, hem fet el record d’anotació del nostre grup en aquesta temporada. Fins i tot, crec que és el record d’anotació no només d’aquest equip des de que els porto jo sino que de qualsevol dels equips que he dirigit.

Però no fem volar coloms. Encara ens queda un partit per acabar la fase regular. I ens l’hem de prendre amb molta més intensitat que el d’avui. Guanyar o perdre no és l’important. És un entrenament seriós de cara al play-out. I hem d’acabar la fase regular de manera que el possible equip del grup 3, encara tenir factor pista, ens tingui por. Costi el que costi!!

Per cert, parlant del grup 3, la situació, a dia d’avui, és la següent:

8) C.B. Begues                  10/15

9) B.C. Tecla Sala B             10/15

10) A.B. Gornal                  10/15

11) Bàsquet Pratenc B            6/19

12) Necen Viladecans BM        7/17 (amb un partit menys)

13) C.B. Sant Josep Obrer B      5/20

14) C.E.B. Pallejà B              6/18 (amb un partit menys)

El proper dia 7, juguen Viladecans i Pallejà a la pista del primer. I a la última jornada, Viladecans juga a la pista del 5è (16/9), Pallejà a la seva contra el Sant Josep i el Pratenc a la pista del 7è (13/12). Fins l’últim moment no coneixerem el nostre rival de play-out.

 

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet