FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Copa Primavera, S. T. Masculí, Jornada 2: BAM B 66 – Nou Bàsquet Olesa C 61

Aquest dissabte jugàvem a la nostra pista de l’àtic, aka palaverde, el segon partit d’aquesta competició de final de temporada anomenada Copa  Primavera. I ho teníem que fer contra l’altra equip que havia guanyat a la jornada anterior. El Nou Bàsquet Olesa C havia guanyat a la seva pista per 66-43 al CB Poblenou. No teníem cap referencia i esperàvem a veure’ls per saber com hauríem de jugar. I es té que dir que la primera impressió no va ser bona ja que era un equip de ‘jovenets’, dels que t’ofeguen i corren tota la estona. I així va ser. Per part nostre, teníem que ser 12, però per una baixa d’última hora, seriem 11. Per a mi, el pitjor numero de jugadors per gestionar en un partit, però era el que tocava. Millor 11 que 7.

Com deia, no ens van els equips joves. Hem de tenir molta cura amb la seva pressió i les sortides al contracop. I no podem imposar el nostre ritme. I, si tot això fos poc, teníem que a l’àtic a les 16:00 en el mes de Maig fa calor. Encara que la paraula més definitòria per la sensació tèrmica d’aquest dissabte seria ‘bochorno’.

De totes formes, no es va començar malament el partit. Parcial de 14-9, encara que havien disposat d’una màxima diferencia a favor de 8 (14-6). Sortíem be de la pressió i alternàvem bons atacs, no sempre amb efectivitat,  amb bones defenses.

El segon quart ja va ser diferent. Encara que al final ho vam poder solucionar, es a dir, recuperar l’avantatge, amb un parcial de 5-0 en l’últim minut, durant la resta semblàvem empanats. No defensàvem bé (18 punts en contra) i ens va costar trobar el camí a seguir en atac. Al minut 3, ja ens havien empatat a 16 (parcial de 2-7), 18-16, 18-18, 18-19, 22-19, 22-22, 24-22, 24-24, 26-24 i 26-27 al començament de l’últim minut. Quan aconseguíem anar per davant, fallàvem en la defensa, fins a tres triples en contra. Però tampoc els vam deixar anar. Parcial del segon quart 17-18. Marcador a la mitja part 31-27.

No estava ni de bon tros feta la feina. No ens havien anat en cap moment. Tampoc els havien deixat escapar. Però teníem que donar un pas més en intensitat. I no va ser fins al final d’ aquest quart. Encara que, tal i com va anar, es pot dir que vam salvar un ‘match-ball’. Del 31-27 del començament del quart es va passar a un 31-33 (parcial de 0-6 en dos minuts). Però no va ser l’únic cop que van anar per davant. Després d’un 2+1 a favor (34-33), es va passar a 34-37. Vam saber empatar a 37. Però teníem que anar a remolc durant tot aquest quart. 37-42 i 43-47 després dels nostres primers dos triples. 4 de 4 en tirs lliures a favor per acabar el quart. Empat a 47 (parcial de 16-20)

En el tercer quart, tot es té que dir, vam tenir una crisis nerviosa. Ja feia estona que teníem discrepàncies de criteri amb l’àrbitre. I en aquest quart van anar a més, si be, i a diferencia d’altres vegades, vam ser capaços d’oblidar-nos i mirar d’aprofitar el criteri. Fruit d’això vam poder empatar.

I començava l’últim quart amb tot per decidir. I, potser, va ser en el que millor es va jugar. Sortíem be de la pressió, en els pocs minuts que la van continuar fent. Vam jugar be la zona, quan la van posar. Vam tenir poca precipitació en atac i es agafaven rebots en les dues cistelles. La primera cistella va ser un triple nostre. I ja no vam deixar d’anar per davant en el marcador. No vam obrir escletxes importants, però el fet d’anar per davant es un valor, sempre, afegit. Del 50-47 a 50-49, 53-49, 53-51 i 54-53. 59-53 i 62-55, màxima diferencia en el minut 8. Dues personals i un triple en contra en aquest minut per cap cistella a favor, feien que es perdés l’avantatge 62-61. Però un últim minut amb tres personals i dues tècniques seguides a la banqueta visitant mancant dos segons, un total de 8 tirs lliures ja que ells tenien bonus, ens donaven els 4 puntets més que apareixen en el marcador final. Per cert, encara que en aquest últim minut el percentatge de tirs lliures va ser del 50%, voldria dir que en tot el partit va ser del 66.67% (16 de 24), un dels nostres millors dies, per no dir que el millor. Parcial del quart 19-14. Marcador al final del partit 66-61.

 

Va ser un partit estrany. No li vam trobar el tempo. No vam jugar be. Ens va faltar intensitat en defensa però vam tenir un bon atac. Feia molt de temps que no arribàvem als 66 punts, de fet en només en 5 partits de 28 hem aconseguit 66 o més punts.

No va ser un partit on quedéssim contents pel joc fet, però si que pel resultat que ens permet ser primers d’aquesta lligueta amb dues victòries. Depenem de nosaltres mateixos per ser primers.

I dissabte que ve, 21 de Maig, a les 16:30 a la nostra pista jugarem l’últim partit d’aquesta lligueta. Contra el C.B. Poblenou. Us esperem a l’àtic.

SOM-HI!!!

#aperlacopa #finaltemporada #SomBlaus #adnBLAU

#ituitubam #bam_sbm