FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Copa Primavera, S. T. Masculí, Jornada 3: BAM B 58 – C.B. Poblenou 57

Ens hem trobat moltes vegades tenint que jugar un partit on el resultat és el de menys. On tant si guanyàvem com si perdíem la nostra posició seria la mateixa. O com a molt, en lloc de quedar 11es, 12es o 13es podíem aspirar a guanyar una posició. Però sempre a la cua, o en el millor dels casos pel mig del grup. La setmana passada us comentava que quedar primer d’aquest grup, el 3, de la Copa Primavera depenia de nosaltres. El que no sabia quan escrivia la crònica era que el resultat que es donaria al Poblenou, faria que l’última jornada no seria determinant, que nosaltres ens classificaríem en primera posició tant si guanyàvem, millor, com si perdíem, ja que, si fos el cas, qui guanyés de l’altre partit empataria a punts amb nosaltres però perdent el basquet average.

Jugàvem, per tant, aquest dissabte contra el CB Poblenou, amb el cap més posat en el cap de setmana que ve, quan es disputaran els partits de quarts de final (dissabte tarda), de semifinal (diumenge matí) i final (diumenge tarda) amb horari i pista per decidir.

Ens ha costat. Cert que aquesta setmana només hem entrenat un dia, per la festa de dilluns. Cert que només teníem dos dels quatre interiors. Cert que hem rebut de valent. Cert que no els podíem gairebé tocar. Però es pot resumir tot en que no hem acabat de jugar bé.

Però anem al principi. Bona sortida en atac. Bona defensa. Parcial de 8-2 en el minut 7. Semblava fàcil i ens vam confiar. Quatre pilotes perdudes, que a sobre no es van defensar, gairebé seguides. Parcial de 11-10 per acabar el quart.

La primera cistella del segon quart pels visitants. Per primer cop es posaven per davant. Van ser quatre minuts on ara nosaltres, ara ells, per davant del marcador. Sempre amb diferencies d’1 punt. Al minut 6, 17-16. I al 9, 24-17, màxima diferencia fins aquell moment. Dues errades en defensa, una d’elles propiciant un 2+1, feien que es reduís la diferencia a 2, 24-22. I, per acabar, un triple nostre. 27-22. Parcial de 16-12 en aquest quart.

Estàvem alternat fases de bon joc amb moments de nervis provocats per la indefensió que sentíem en algunes jugades on ‘les males arts’ sortien beneficiades. En aquest sentit, el descans ens va anar força be per asserenar els ànims i no prendre mal.

Però teníem que seguir jugant. Al minut 6, d’aquest tercer quart, el resultat era de 34-28. I un altre cop, quan semblava que ja estàvem agafant el ritme, sotragada en defensa. Parcial de 0-8 en un minut i escaig (34-36). Però aquest cop, i a diferencia del segon quart, va ser poca estona on va haver alternança al marcador. 37-36, 37-38, i bona defensa i millor atac per arribar al 44-38 del minut 9. Després parcial de 2-3, per acabar el quart amb un marcador de 45-41. Parcial de 18-19.

Durant l’últim quart vam saber estar sempre per davant del marcador. I mantenir els nervis en front de les provocacions. Cert que en moments puntuals, la diferencia va ser de, només, 1 punt. De fet en el minut 2, 46-45, a mitjans del 10, 56-55 i en el últim segon, 58-57 (per cert, per a mi, cistella fora de temps) Però també és cert que en el minut 8, la diferencia era de 7 punts un altre cop, 54-47. I en la nostre defensa, dir que nosaltres vam voler jugar a bàsquet. Parcial de 13-16. Marcador final de 58-57. Per cert, en la última crònica felicitava a l’equip pel bon percentatge en tirs lliures. Doncs en aquesta jornada, ha estat encara millor, 71.43% (15 de 21)

No ha estat el partit que esperava. Volia repartir més el temps entre els nou jugadors que avui han vingut. I reconec que, en certs moments, no he trobat la tecla encertada en el canvi, perjudicant algun jugador, però m’heu de reconèixer que tenint un dels tres interiors a punt de l’esgotament, l’altre esgotat a la banqueta i amb la obligació de canviar al tercer per tenir sang és difícil de decidir qui ha de sortir quan l’altre equip, a sobre, només jugava pels interiors.

Però l’hem guanyat. Bé està el que bé acaba. Només té el valor de que puguem dir que hem fet el 100% de victòries en aquesta fase de la copa. De fet, no havíem guanyat tres partits seguits en tota la temporada. I de que tindrem la oportunitat de jugar un cap de setmana més. I, com a mínim, un partit més. I, qui sap? Per què no?, dos o tres.

Dissabte que ve juguem, o no, ja que som 7 equips i un passarà a semifinals directament. Però no sabem ni el lloc ni l’hora ni el rival. Bé, en alguns grups si que es sap qui serà el primer passi el que passi en l’última jornada, UB Sant Adrià C (grup 7) i l’Stucom B (grup 4), vells coneguts de la nostra lliga. Pels resultats ja publicats de la última jornada, el CE La Marina (grup 1), que ha guanyat al CB IMMA B, també de la nostra lliga, a la seva pista de la Bascula de 4. I el CB Montpedròs B (grup 5). Per decidir queden dos grups, on Regina Carmeli (grup 2) i Cervello Blau (Grup 6) semblen ser els millor posicionats. Dilluns hi haurà el sorteig i sabrem els detalls.

Esteu atents al grup de facebook (BAM_SBM) i al compte de twitter (@bam_sbm) de l’equip o del club (BAM i @basquet_BAM) així com a la pàgina web del club www.basquetbam.cat per saber on i quan juguem.

SOM-HI!!!

#aperlacopa #finaltemporada #SomBlaus #adnBLAU

#ituitubam #bam_sbm