FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

I tu, i tu, BAM (SBM Jornada 10)

Segur que us estranya que avui comenci la crònica amb el “crit de guerra” del club. Però aquesta setmana el més important ha estat el club per si mateix, més que els possibles resultats dels equips que hi formem part.

El passat dilluns, 25 de Novembre, es “tancaven” oficialment els actes del 90è aniversari del club amb una xerrada sobre la història dels primers anys del bàsquet a Catalunya i on el BAM va tenir un paper destacat. El dimecres, 27 de Novembre, el club, en mans del president, rebia la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. I, per acabar, divendres, 30 de Novembre, dos dels nostres jugadors rebien el “premi sènior 20 anys” de la FCBQ com a reconeixement a la fidelitat a un club. Els dos jugadors són l’Albert Fabra, del SAM, i en Dani Roura, del SBM.

Per cert que els actes de l’aniversari no estan del tot tancats. El proper 16 de desembre es faran un seguit d’activitats amb motiu de La Marató de TV3 i on hi ha que destacar que es penjarà la samarreta d’en Fèlix Galbete al #BlauArena. No hi falteu.

Anem ara al partit de diumenge 2 de desembre a la #EspanyaIndustrial contra el CB CIC B. Com us deia a la crònica anterior (que fa tot just cinc minuts he acabat d’escriure) el CIC venia millor classificat que nosaltres i havia derrotat al que ara és el líder del grup, en el únic partit que aquest ha perdut. Es tractava d’un partit difícil.

I per si no ho era prou difícil, vam començar amb molt mala defensa. I pitjor atac. 10-18. La sort de començar malament és que et dona marge de millora si és que vols realment millorar. I era el cas.

En el segon parcial ja només vam perdre el parcial d’1 (12-13). Però no va ser “dit i fet”. Al minut 3 el parcial del quart era de 0-5 (10-23). No em posaré la medalla (si em dic Andreu però no soc el Magic Andreu) i dir que va ser gracies al temps mort i la “xerrada” que vam tenir. Però es va tornar a la pista amb un altre aire. Parcial de 0-0 en dos minuts. Parcial de 12-8 en els sis minuts que faltaven per arribar al descans. Marcador en aquell moment 22-31.

Havíem salvat una pilota de set. Quedava veure si podríem salvar la de partit. I per fer-ho necessitàvem més intensitat en defensa. I això és el que vam demanar des de la part tècnica. I aquest cop predicant amb l’exemple.

I es va fer. Només 10 punts en el tercer quart, en contra. Només 6 punts en el últim. I ja ho he dit molts cops, quan defensem bé ataquem bé. 19 punts en el tercer quart. 15 en el últim. Dos triples en el tercer i tres en el quart quan entre el primer i el segon només havíem fet un. 14 tirs lliures (7 ficats) entre els dos últims quarts per tres (un ficat) en els dos primers. Dades que demostren que li vam donar la volta al mitjó. Ni tan sols el canvi de defensa del CIC a zona va evitar que, aquest cop si, guanyéssim al #EspanyaIndustrial.

Parcial de 19-10 (41-41) en el tercer quart. Parcial de 15-6 en el últim. Marcador final:

@Basquet_BAM 56 – CB CIC B 47

Ja estic al dia. Ja tenim tots els partits amb les seves cròniques corresponents publicades tant a la web del club (www.basquetbam.cat/bloc/) com al facebook del club i de l’equip. No puc dir, a diferencia d’altres, “No volverá a pasar”. Si  que puc dir la primera part, “Lo siento”.

Proper partit serà dissabte dia 15 de desembre. A les 17:45. Contra el CE La Marina A. Al nou pavelló de La Marina. Serà un partit difícil. Molt ja que van segons amb una relació victòries/derrotes de 8/2. Però si ho fem com sabem, si volem fer-ho be, podem donar la campanada. Per què no?

 

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet