FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

No es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat (SBM Jornades 22 i 23)

Ho reconec. Ho he fet a posta. He pensat que no hi hauria dos sense tres i que podria tornar a escriure sobre dos partits on un el perdríem i l’altre el guanyaríem. El final no ha estat l’esperat. O el somniat com al compte de la lletera. Després de veure resultats i fer càlculs, som on érem. Potser ens havíem posat el llistó molt amunt. O simplement, que no havíem considerat les tendències. Les famoses tendències, que comencen sense adonar-te’n però de les que es molt difícil sortir, si és que son negatives, encara que siguis capaç de veure a quina classe d’errades estàs immers, sàpigues com arreglar-ho però que no pots portar-ho a la pràctica.

Teníem dos partits on creiem que podríem. Teníem dos partits que si els haguéssim guanyat, ara estaríem gairebé fora de play-out. I han estat dos partits gairebé un copia de l’altre. Un, el de la jornada 22, contra el tercer, CB La Salle Horta A, que ens havia guanyat de 20 al seu camp, 90-70. L’altre contra el CB CIC B, rival directe que al pavelló havíem guanyat (56-47). Dos partits on vam sobreviure a la tempesta i nadar per acabar morint a la sorra. In the shallow. Dos partits, sigui també dit, on teníem l’ajut de jugadors del SCM. Gracies Sergio, David, Moisés i Marc. Gracies Dani.

Com us deia dos partits gairebé iguals. Tots dos perduts per poc i on la diferencia final ha estat més de la que tocava per anar a per totes i fer personals per tal que el temps no corres. En tots dos moments que van decidir “fer la falta” perdíem de 7 (66-73 i 77-70) en un cas parcial de 0-5, en l’altre de 5-1.

En tots dos partits vam començar manant en el marcador. Per poc, 20-17 i 18-20 en els primers quarts de cada partit.

Una mica de diferencia entre els dos segons quarts. Al pavelló vam perdre una petita avantatge de 5 punts per acabar perdent el quart de 9 (14-23). A Sant Gervasi, encara que vam tenir per tres cops un avantatge de 6-8 punts, no vam saber rematar la feina i es va acabar el parcial amb empat a 22.

Marcadors al descans dels dos partits:

SBM vs La Salle Horta A 34-40

CIC B vs SBM 40-42

Masses punts en els dos partits. I amb moltes davallades en defensa. I en tots dos partits, es va parlar de pujar l’aspecte defensiu. I en tots dos partits no va funcionar.  38 i 42 punts en contra. Potser no va ser tot mala defensa. Es van córrer riscos i es van tallar pilotes que acabaven en contraatac. Però altres no, i ens feien mal. I després d’una mala defensa, el voler arreglar-ho. Deixar de jugar en equip i precipitació en les accions ofensives. Especialment dolentes en el tercer quart dels dos partits (12 i 10 punts) Parcials dels tercers quarts, 12-19 i 18-10.

Un cop el dany està fet, tornem a pensar i jugar fins arribar al moment que tens que anar a per totes i el marcador queda lleugerament alterat per la tómbola dels tirs lliures (3/4 i 3/8) i la desesperació de la jugada ràpida. Parcials dels primers minuts dels dos últims quarts on anàvem equilibrats o guanyant fins el moment de la veritat 20-14 i 19-19. Quan veiem la via d’aigua, volem evitar l’enfonsament del vaixell, però es una tasca feixuga. Ens quedem amb la sensació de que es podia però que ens ha faltat quelcom.

Marcadors finals:

.- Jornada 22. @Basquet_BAM SBM 66 – C.B. La Salle Horta S 78 (20-17 14-23 12-19 20-19)

.- Jornada 23. CB CIC B 82 – @Basquet_BAM SBM 71 (18-20 22-22 18-10 24-19)

Fredament no són mals resultats. I més si ho veiem des de la perspectiva de les baixes, sigui per lesió (fins a cinc jugadors) o per motius personals-professionals tant a partits com a entrenaments. Cert que, com he dit, als partits ens venen a ajudar però no és el mateix. Haurem de buscar una solució pel que resta de temporada, si volem mantenir la categoria.

Parlant del que resta, ens queden quatre partits més els dos o tres del play-out. Els partits que ens queden de lliga són dels més difícils. El proper 14 d’abril haurem de jugar l’aplaçat contra el Canyelles a la seva pista i serà contra ells qui tancarem la lliga al #pavelloEspanyaIndustrial el dia 12 de maig. Van quarts, però tenen dos partits ajornats; podrien ser primers o segons depenent d’aquests dos partits. Després de Setmana Santa, jugarem a la nostra pista contra La Marina A, primer ara. I ens quedarà un partit afora contra l’Stucom B, vuitè.

Per la part de dalt de la classificació, no esta tot decidit. La Marina té una victòria més que Canyelles però aquest té dos partits per jugar. Per sota l’ASME, encara podria matemàticament jugar play-out però ni ells ni Poblenou, en cas de guanyar-ho tot, ens prendrien la 12 posició. Ara és l’ASME qui té la plaça de descens directe. Per part nostre, matemàticament parlant, podríem escapar encara dels play-out guanyant-ho tot i esperant que ni Kobras, CIC i Ramon Llull guanyessin un, dos i dos respectivament. Guanyar el factor pista en els play-out és complicat. Hauríem de guanyar tres partits més que CIC o Llull (10è i 11è amb 9/14 els dos) i tot per jugar contra no sabem qui del Grup 3. Allà no ho tenen encara decidit. La classificació és:

8) C.B. Begues               9/14

9) B.C. Tecla Sala B          9/14

10) A.B. Gornal               9/14

11) Bàsquet Pratenc B         6/17

12) Necen Viladecans BM     6/17

13) C.E.B. Pallejà              6/17

14) C.B. Sant Josep Obrer B   4/18 (amb un partit menys)

(recordeu que la plaça 14 és la de descens directe i les de play-out de la 10 a la 13. Els creuaments són 10-13, 11-12, 12-11 i 13-10 amb factor pista pels millors classificats i al millor de tres partits)

Alguns cops he citat la filosofia Jedi, però ara també estan de moda las pelis de Marvel de superherois i aviat s’estrenarà la última dels Vengadors (Avengers), ENDGAME; avui he vist el tràiler i m’he quedat amb el seu mantra “COSTI EL QUE COSTI”. Nosaltres no som superherois però si que s’aproxima el final del joc i hauríem de mantenir la categoria costi el que costi.

Proper partit, dia 14 d’abril a les 19:00. Contra el Canyelles.

 

La força sigui amb nosaltres!!

(no ho he pogut evitar!)

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet