FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Peli, manta i crispetes (SBM Jornada 8)

O això era el que s’esperava poder fer en un fred diumenge de novembre. Però hi ha clubs que, per tal de gaudir més del cap de setmana, tenen com a hora de joc l’última de diumenge. I el dia 18 de novembre a les 19:00 teníem que jugar contra el C. Bàsquet Poblenou a les 19:00 al pavelló del C.E.M. de la Mar Bella.

Vagi per davant que aquesta si que serà una crònica curta. Més que res perquè fa més de dos setmanes que el partit es va disputar i els records no són ja gaire precisos. Aquesta crònica es tenia que haver escrit el dia 23 de novembre (divendres després del partit) ja que era l’únic moment lliure que tenia per fer-ho. Però esdeveniments professionals no ho van permetre.

Anem al que compte. Al partit.

Va costar d’agafar el ritme. El poliesportiu de la Mar Bella és dels que no tenen piscina i, per tant, és dels freds. I més si no hi ha ningú abans jugant i per si fos poc afora esta fosc, plou, fa fred i el mar no està en calma.

Vam voler provar una jugada en el salt que no es feia moltes temporades enllà. Gairebé surt però amb una ensopegada entre dos jugadors, un de cada equip, que va aturar uns minuts el partit, encara que, per sort, no va ser res al final. Es va fallar aquesta cistella però també les següents. No vam fer la primera fins el minut 4 (2-0 en el marcador) La defensa funcionava però l’atac a la zona 2-1-2 no ho acabava de fer en aquests primers minuts. Poc a poc i en paciència, es va començar a moure la pilota i trobar posicions de tir bones. Tres triples seguits, primer. Pilotes pels interiors després. Combinat tot amb bons defenses. Parcial del primer quart 12-17.

El segon quart va continuar en la mateixa forma que havíem arribat a la fi del primer. Joc pels interiors i bona defensa. Parcial de 2-6 en els primers 5 minuts. I de 3-7 en els últims, ara gracies als exteriors. Parcial de 5-13. Marcador del partit al descans de 17-30.

I ho vam tornar a repetir en el tercer quart. Un altre cop les bones defenses i un atac seriós que alternava entre el tir exterior i la cerca (i trobada) dels interiors. Parcial de 10-23. Marcador a la fi del tercer quart 27-53.

Quan a la fi del tercer quart, guanyes per gairebé 30 punts, és difícil de mantenir la concentració. La defensa, que fins aleshores havia estat seriosa i intensa, va ser el primer que se’n va anar en orris. En un quart es va encaixar el mateix, si fa o no fa, que en els tres primers sumats (27 en la suma, 22 en aquest quart). I a l’atac també es va fugir d’estudi. Ja era més buscar la jugada “individual”. Tot i això 16 punts en aquest quart. Parcial de l’últim quart 22-16. Marcador del partit:

C. Bàsquet Poblenou 49 – @Basquet_BAM 69

Excepte l’últim quart, i es pot entendre, vam fer un partit força seriós. Ja no tan sols per la defensa sino que també perquè vam, per fi, fer un bon atac contra un tipus de defensa, la zona, amb la que, normalment, ens bloquegem i no sabem fer res. Anem progressant adequadament.

No té sentit que parli massa de la propera jornada. Ja la hem disputat (i la següent). Només comentar que es va jugar contra la Salle Horta a la seva pista i que no trigaré molt en fer la crònica.

 

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet