FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Segona volta (SBM Jornada 14)

Ja hem arribat a l’equador de la temporada. Cert que a nosaltres ens queda un partit ajornat per condicions climàtiques adverses, però per la resta d’equips de la nostre lliga, i d’altres més, ja s’han disputat la meitat dels partits d’aquesta fase regular, play-off a banda. El que si que és comú per tothom és que ara ens anem a veure amb equips que ja coneixem però amb el factor pista canviat. Cert que l’estat de forma no és el mateix, tant en l’aspecte físic com en el mental. I també és diferent l’estat de l’equip. Es suposa que, en aquests moments de la competició, l’equip esta més fet. Es suposa.

Era aquest dissabte passat a les 19:30 quan començava la segona volta. I ho hauríem de fer contra el C.B. Alisos. A la nostre pista del #PavellóEspanyaIndustrial, es va perdre de 18 (51-69), amés estaven segons classificats, 10/13 en victòries, i la pista era la seva. També, un altre ingredient “positiu”, nosaltres no havíem jugat l’últim cap de setmana, dues jornades sense jugar per tant. Era un partit difícil. I no el vam jugar malament. Però no el vam jugar bé.

0-6 de sortida en dos minuts i una mica més. 6 punts dels nostres interiors, gracies a bones defenses i bons atacs. Esperàvem la seva reacció, i va arribar. 7-0 en poc menys de dos minuts. Van ser capaços de posar-nos un últim cop per davant, 7-8. Era el minut 5. I van deixar de defensar. I quan no defensem no ataquem. Parcial de 14-2 en quatre minuts. En els últims dos minuts, que vam tornar a defensar, parcial de 1-5. Resultat del primer quart 22-15.

Sabíem que si defensàvem podíem treure un bon resultat. La diferencia no era insalvable, però era qüestió de defensar i atacar amb paciència. I tal i com va anar el segon quart, semblava que ho sabríem fer. Molt bona defensa durant els 10 minuts del quart, que es va traduir a només 13 punts en contra. Només quatre cistelles en joc, dos de triple. I gracies a això, 15 punts en atac, combinant el joc interior amb les penetracions dels exteriors. Parcial del quart 13-15. Marcador al descans 35-30.

I arribava el tercer quart. Com sabeu, ho he comentat molts cops, el començament d’aquest quart és un moment crític. Durant el descans, es tallen les tendències, siguin bones o dolentes, els entrenadors “ataquen” els punts febles i, fins i tot, poden tenir “atacs d’entrenador” ja que al tenir més temps per pensar poden tenir “grans idees”.

Però aquest cop no va ser el cas. Vam començar be. I vam estar bé prop de quatre minuts. De fet, molt be. Ja que a l’inici del minut 4 el marcador era 42-39, parcial de 7-9. Però un altre cop vam deixar de defensar, i de rebot d’atacar. Parcial de 10-0 en cinc minuts. Màxima diferencia de 13 punts (52-39) després de “estar a tocar”. Vam ser capaços de “tallar la hemorràgia” fins arribar a la fi del quart, parcial 5-6. Parcial de 22-15, si el mateix que al primer quart. Marcador 57-45.

Vam començar l’últim quart com havíem acabar el tercer. Fent bé les coses un altre cop. Bona defensa. Bon atac. Parcial de 6-6 en poc més de tres minuts. I un altre cop, quatre minuts on no es va defensar. I com diu la segona llei de la física, tota acció té una reacció igual i oposada. La paraula oposada no tindria efecte, no vindria al cas. Potser l’analogia seria més del món del software, una instrucció que està en tots els llenguatges de programació (ok, en gairebé tots):

IF defensa THEN atac;

ELSE no atac;

Traduït a la parla normal: Si la defensa és veritat, aleshores l’àtac és veritat. I si no, l’àtac és dolent. O el que es pot veure a l’acte del partit: parcial de 11-0 en poc més de tres minuts. Màxima diferencia de 23 punts (74-51). Vam acabar el partit amb un parcial de 3-7, gracies a tornar a defensar, de fet cap dels punts en contra va ser de cistella en joc. Parcial del quart 20-13. Marcador del partit:

C.B. Alisos 77 – @Basquet_BAM SBM 58

Ha estat un mal resultat. Cert que potser és el que ens mereixem per la desconnexió o desconnexions que tenim durant els partits. Cert que hi ha moments que estem per sobre de les adversitats a la pista, que defensem bé i ataquem millor. Que ho fem tot com equip. Des del jugador amb menys minuts a l’entrenador, passant per tothom, aportant amb allò que es sap fer. Però també és veritat que hi ha minuts, segons pot ser, on tot és negre i la culpa no és meva, és dels altres. I això és el que ens fa mal. Dissabte van ser uns minuts, una mica més de la meitat d’un quart, on el parcial va ser definitiu. Hem de millorar aquest aspecte. I altres esportius. Ens queden 13 partits. I hi ha marge per no tenir que jugar els play-off de descens. Però no hi ha prou amb paraules.

Proper partit diumenge 9 de Febrer a les 10:30 al #PavellóEspanyaIndustrial. Jugarem contra l’ASME. És l’últim classificat però només té dues victòries menys que nosaltres i a la seva pisat ens va costar molt guanyar. Aprofito per dir que “la salvació” sense play-off també està a dues victòries i la sisena posició a tres. Hi tenim feina.

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet