FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

SÈNIOR B MASCULÍ, Jornada 1: BAM B 69 – CB IMMA B 82

Doncs sí. Ja hem començat. Després d’un complicat mes de setembre aquest cap de setmana passat ha tingut lloc la primera jornada de la nova temporada.

He decidit canviar una mica l’estructura de les meves cròniques (per allò de “renovar-se o morir”) i, per això, en lloc de títol hi posaré el resultat final. Sí, ja ho sé, l’encant de la sorpresa desapareix, però segur que algú, fins i tot, ho agrairà. També intentaré fer-les més curtes. Anar més per feina.

Els primers partits són sempre difícils. No tens ni idea de com serà el contrari. No hi ha referències creuades. I encara que l’equip contrari no sigui desconegut, no saps com hauran superat el final de temporada i els canvis de l’estiu. I tampoc saps com serà el teu equip. Sí que coneixes els teus jugadors de l’entrenament, sí que has fet diferents “cincs” en partidets, però quan has de triar triar el primer cinc inicial de la temporada tot són dubtes. No saps com reaccionaran els nous en partit oficial, tampoc si els veterans s’entendran/confiaran amb els nou vinguts. Fins que la pilota no roda tot són dubtes.

El primer problema va ser la banqueta. Dels dotze jugadors que han fitxat, només set disponibles a les 16:00, mitja hora abans del partit. Gràcies a la bona feina del nostre president rebíem per e-mail la llicència del vuitè jugador just quan l’oficial de taula donava per exhaurit el temps d’espera. I gràcies al Jan del sots-25 per venir a donar un cop de mà.

El segon problema va ser la defensa. Tot i que n’hem parlat molt durant la pretemporada, continuem tenint una defensa molt tova. “D’amic”. I els contraris se n’aprofiten. Cistella en contra i pressió. S’ha de dir que de la pressió ens en vam sortir moltes vegades, però el cert és que els demés no ens defensen com nosaltres voldríem si no com nosaltres hauríem de fer.

No podem rebre 22, 20, 23 i 17 punts en contra. No pot ser que sembli que defensem millor en zona que individual. I dic ‘sembli’ perquè aquesta era la sensació que tothom va tenir en el camp encara que els números no enganyen. La diferència va estar en que gràcies a que ens ho vam creure vam poder fer alguns contraatacs, però igual que ens apropàvem, tornàvem a repetir els errors i ells se’ns escapaven.

Tercer problema, l’atac. Tornem a voler anar amb massa presses. Tornem a caure en els errors de la temporada passada. Volem arreglar l’espatllat en la defensa, però sense paciència. 14, 13 punts en la primera meitat del partit. 20 i 22 després. Millor atac quan semblava que defensàvem millor.

No tot és dolent, hi va haver bona actitud. I ens va faltar una mica de moltes coses per guanyar. Sí, encara que la diferència final va ser de 13 punts, quan quedava poc més de dos minuts era de 7 (67-74). Un triple i tirs lliures, per bonus, els van permetre arribar a 67-82. No vam fer cistella en cap dels nostres atacs d’aquells dos minuts. Encara que una cistella nostra en els últims segons va tancar el marcador amb el 69-82 definitiu (14-22, 13-20, 20-23 i 22-17).

Hi ha feina. Molta. Sabem el camí que hem de seguir. Anem a per totes.

SOM-HI!!!
‪#‎ituitubam‬ ‪#‎bam_sbm‬