FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Shooter (SBM Jornada 16)

Això de posar títol a les cròniques és complicat. Com ja us he comentat sovint, hi ha cops que no surt cap i altres en que tens moltes opcions. I alguna que altre vegada voldries utilitzar un títol determinat però resulta que l’has fet servir fa poques jornades. Avui és un d’aquests cops. M’hagués agradat titular-la com “The long and winding road” o, fins i tot, “Camins”, ja entendreu el perquè. O “My Way” que és la que vaig utilitzar en el partit de la primera volta. Finalment tenia dues opcions: “Life is a rollercoaster” (“la vida és una muntanya russa”) i la que he triat, “Shooter” (“franctirador”).

I he triat aquest títol, perquè en aquest món del bàsquet “shooter” és el mot que s’utilitza per definir els jugadors amb un percentatge elevat de cistelles, normalment triples. I hem tingut “shooters” i “no tan shooters” al partit.

Anem al partit. Disputat aquest dissabte 16 de febrer a les 19:30 a la Escola Virolai contra el Lima-Horta Bàsquet B. Dir que el Lima Horta tenia un balanç de victòries i derrotes de 9/6 abans del partit per les nostres 5/9. Però encara això anàvem il·lusionats i fins i tot pensàvem en recuperar l’average dels cinc punts en contra.

I vam sortir be. Cert que també vam tenir la sort de que ells fallessin molt en el seu atac. Però també és cert que nosaltres també vam fallar cistelles fàcils sota el cèrcol. Al minut 4, parcial de 0-3 amb un 1 de 4 en tirs lliures. Per cert que el percentatge de tirs lliures seria decisiu al final del partit. Però no avancem esdeveniments. En aquest minut 4, els tiradors del Lima, van corregir l’espiell, i ens vam començar a caure els triples que no vam saber defensar. Primer 3 triples i una jugada de 2+1 en tres minuts. Parcial de 12-0. Cistella nostre. Però seguíem sense saber defensar els triples. Parcial de 8-1 per acabar. Total del quart, 20-6.

No hi havia manera de que la defensa funcionés. I, com ja sabeu, si no defensem no ataquem bé. Minut 5 i màxima diferencia en contra de 22 punts (28-6) Però en aquest minut, vaig tenir un “atac d’entrenador”. Podia demanar un temps mort, cosa que no havia funcionat en el primer quart, per fer un canvi total. O podia fer-ho literalment. I em vaig decidir pel canvi dels cinc jugadors en pista. I va funcionar. Podria no haver-ho fet però ho va fer. Primer dels nostres triples, fins a 8 tirs lliures llançats (tres dintre) i només una cistella en contra. Parcial de 2-8. Total del segon quart, 10-8. Marcador al descans 30-14.

Cert que 16 punts eren encara molts, però per curar una ferida greu el primer que has de fer és tallar la hemorràgia. I això és el que es va fer al segon quart. No es va reduir la diferencia però, podríem dir que no va augmentar (14 o 16 és el mateix). I amés obria una petita escletxa d’optimisme. De veure que es podia fer o, com a mínim, de “morir en el asalto”.

Havíem canviat la defensa al final del quart i vam continuar amb ella durant uns minuts del tercer, però ja no funcionava. Parcial de 8-1 en tres minuts. Màxima diferencia del partit, 38-15, 23 punts. Ja només ficarien una cistella en joc, de tres, fins al final del quart. I dos de sis en tirs lliures. 5 punts en set minuts. I gracies a que, per fi, va aparèixer la nostra defensa. I, segur que ja ho imagineu, quan apareix la nostra defensa, el nostre atac també. 26 punts en set minuts. Parcial de 5-26 que feia que al final del tercer quart, el marcador fos de 43-41. Parcial del quart 13-27. S’havien fet gairebé el doble de punts en 10 minuts que en els primers 20.

D’aquest tercer quart voldria destacar el parcial final dels dos últims minuts, 0-11, que va ser el que ens va posar en un partit nou.

El començament de l’últim quart no va ser bo. Vam tenir uns minuts de precipitació. El fet d’estar a tocar de l’objectiu va fer que ens precipitéssim en atac i ens agaféssim en la defensa. Parcial de 9-1 en els tres primers minuts. 52-42 en el marcador. No era una gran diferencia pel que quedava de partit però si que podia ser un punt crític. Temps mort per tranquil·litzar i mirar d’aprofitar el punt feble del contrari. I també per recordar que teníem que defensar. I es va fer cas. Vam començar a penetrar i trobar les personals. Fins a 16 tirs lliures, amb dues jugades de 2+1 incloses. Acompanyades de cistelles en joc. 18 punts en aquests set minuts. Només 11 en contra. Però no va ser suficient. Parcial total del quart, 20-19. Marcador al final del partit:

Lima Horta Bàsquet B 63 – @Basquet_BAM SBM 60

Ha estat un partit estrany. Hem donat moltes facilitats al contrari a la primera meitat del partit i ens ha passat factura. Per fi hem sabut aprofitar els bonus, fins a 43 vegades hem anat a la línia de tirs lliures, però només hem fet 15. És un percentatge molt baix, no arriba al 35%. Estem en el 55%, feu comptes. Hem sigut intensos i jugat com equip a la segona meitat. I si…

Deia a la crònica anterior que un bon resultat ens indicaria si estàvem en el camí. Ha esta un bon resultat si tenim en compte contra qui era, un dels equips capdavanters, però si mirem només la primera meitat, no estem ni de bon tros en el camí, no es defensa i l’atac és desorganitzat i tothom va a la seva. Si mirem la segona meitat, parlem d’un altre equip. Intens i solidari en defensa. Organitzat i sortint en contraatac, parant si és necessari, en atac. La creu i la cara en 40 minuts. El got mig ple o mig buit.

Amb quin dels dos ens volem quedar? Amb quin dels dos ens hi quedarem? Amb el del parcial de 30-14 en vint minuts? O amb el del 33-46 també en vint minuts?

Ho sabem fer. Demostrat està. Però li veiem les orelles al llop. No ens hem de quedar en el punt d’equilibri, que seria aquest partit. Hem de desequilibrar la balança per la solidaritat, intensitat i organització. Hem de ser un equip.

Per cert, no he donat les gracies al Jordi i al Moisés del SCM que ens van donar un cop de mà. I també voldria agrair la seva cooperació a l’Alberto. Gracies nois i als vostres entrenadors!

Per aquest diumenge a les 10:30 al #PavellóEspanyaIndustrial tenim un altre partit complicat. Haurem de jugar contra el C.B. IMMA A. Amb un balanç de 8/8, al seu camp vam perdre per un contundent 83-66. M’agradaria veure a l’equip del got mig ple. Espero veure aquest equip. I si ve, es podria guanyar i donar un bon pas endavant. Poc a poc però sense pauses.

 

 

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet