FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Take the long way home (SBM Jornada 15)

La temporada 2013-14 va ser la meva primera, després del meu retorn a l’activitat d’entrenador, que vaig dirigir el sènior masculí que jugava a territorial. Tenia que ser l’equip dels entrenadors i recuperar l’esperit dels equips anteriors  d’entrenadors. Aquest esperit que anomenem #esperitC i que vol ajuntar les ganes de jugar, de passar-ho bé dins del camp i també fora i, fins i tot, de guanyar. Tornant a l’inici d’aquella temporada, per diferents raons no es va aconseguir omplir totes les fitxes, i ens va anar be que al principi de novembre aparegués un noi de Mallorca que estava treballant aquí i que la tocava, bé serem sincers, que, de fet, tirava força be de tres. Aquest noi de Mallorca, l’Esteve, ha estat totes les temporades a aquest equip. Només ell i dos més, Dani i David, son els supervivents d’aquell equip o dit d’altre manera, els que han tingut més paciència per suportar-me aquestes cinc temporades i mitja. Però la vida dona moltes voltes i ara l’Esteve ha tingut la “sort” de trobar feina a “casa” i poder tornar a “sa illa de la calma”. Amb la seva marxa se’ns trenca la Ensaïmada Connection, amb l’altre mallorquí, l’Alfred. Se’n va un bon jugador, se’n va un bon company. Fins aviat, Esteve!!

Toca ara explicar el partit d’avui diumenge 10 de febrer. I si, d’avui, perquè per aquelles casualitats del destí, avui hem poso ja a escriure-la. Hem jugat contra l’ASME al #PavelloEspanyaIndustrial aquest matí. Abans del partit tenia por. No de perdre, ja que jugant com sabem no tenia que haver cap problema per guanyar a l’últim classificat encara que haguessin guanyat un parell de partits de “prestigi”. Tenia por de guanyar. I potser us preguntareu, com es pot tenir por de guanyar? Com us deia amb la introductòria de la crònica d’avui, la filosofia d’aquest equip es l’#esperitC. I fa uns quants partits que no la trobem. Volem gaudir dels 40 minuts del partit. I si amés guanyem, perfecte. Per tant, guanyar estava bé però no a qualsevol preu. I menys en el dia que ens teníem que acomiadar de l’Esteve.

I haig de dir que hem gaudit del partit. De valent. I crec, sempre pot haver algú disconforme, que ho han fet tots els jugadors que avui han vingut a jugar. Tots han tingut forces minuts i gairebé tothom ha fet algun puntet. Pot semblar que fent com hem fet 83, era fàcil per estadística. Però es que avui ha hagut joc en equip i participació de tothom tant en defensa, molt bona avui arribant a encaixar només 4 punts en el tercer quart, com en l’atac, bona circulació de la pilota i bones assistències. Si tinguéssim que posar un “però”, aquest seria un excés d’individualisme en l’últim quart ja guanyant de gairebé 40 punts.

No entraré en gaire detall de com van anar els quarts. Del primer dir que ens va costar en entrar en el partit, 6-6 en el minut 5, però després gracies a una combinació de triples (3), bones penetracions i feina dels nostres interiors combinades amb una molt bona defensa, es va poder anar al final del quart amb un marcador favorable de 22-13 (parcial de 16-7)

En el segon quart, gracies a una defensa un pel més agressiva, i arriscada tot es té que dir, el protagonista va ser el nostre contraatac. Fins que els tiradors de l’equip, van decidir ser també protagonistes, 5 triples en els cinc últims minuts, sent 4 seguits. Parcial de 29-15 en aquest segon quart. Marcador al descans de 51-28. Màxima diferencia de 25 punts a favor durant aquest quart.

El més important era continuar fent-ho bé. Quan tens una diferencia a favor tan gran has de saber gestionar-la. Si no ets prou “dur” de cap, igual que la has aconseguit la pots perdre. I som especialistes en tindre “pájaras” on l’equip contrari ens fa parcials de cero a molts en pocs minuts. I d’això va anar la xerrada del descans. I com a conseqüència el parcial del tercer quart.

17-4. Només vam donar una cistella en joc, i al minut 10. La resta en tirs lliures, 2 de 6. Vam tornar a defensar bé i sortir en contraatac. I també vam saber jugar contra la seva defensa zona, quan no podíem sortir en contraatac. Encara que ens havien entrat 10 triples fins aquell moment, quan no van voler entrar els tirs exteriors, es va penetrar en la seva zona després de bones circulacions de pilota. Marcador al final del tercer quart 68-32. 36 punts de diferencia.

Com ja he dit, del quart que no estic content, per dir-ho d’alguna forma, és de l’últim. I no per la defensa, que en cap moment va afluixar, 13 punts en contra estan bé. Per l’atac. Vaig tornar a veure massa individualitat. De totes maneres, ho puc entendre. Guanyant com guanyàvem de més de 40, es lògic que algú volgués “trencar records individuals” però encara i això es tenia que pensar també en ajudar a fer punts aquells que poques vegades tenen la ocasió. Tornant al quart, màxima diferencia 78-36 al minut 5, parcial de 10-4. Parcial de 5-9 per acabar el quart. Parcial de l’últim quart 15-13. Marcador al final del partit:

@Basquet_BAM SBM 83 – ASME 45

Rellegint la crònica crec que m’ha sortit un pel eufòrica. Voldria ser més realista. Com es diu “una flor no fa estiu” però que carai!! No tots els dies es guanya de gairebé 40 punts (38 pels més puristes). Tornant a la realitat, ha estat un bon pas endavant, no ja pel resultat en si, sino per la manera que hem jugat. Ara el que cal veure es com reaccionarem a aquest resultat. Hauríem de continuar amb la granota de fer feina, sense por “d’embrutar-nos”, de defensar amb el cul abaixat, ajudant al company i d’atacar de manera solidaria, buscant el millor moment i posició per fer el llançament. Hi ha molta feina encara per fer i partits per guanyar.

I el proper serà dissabte 16 de febrer a les 19:30 contra el Lima Horta Bàsquet B al pavelló de la Escola Virolai. Al #PavelloEspanyaIndustrial vam perdre de 5. Treure un bon resultat (no dic guanyar) ens aniria bé per comprovar si hi som al camí. Guanyar ens confirmaria que hi som al camí. I ens aproparia als llocs de tranquil·litat a la classificació. Poc a poc, però sense pausa.

 

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet