FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Tres en ratlla, vuit punts, líders (Diari del BAM infantil III)

Minuto-de-silencioTres victòries seguides i el BAM infantil ja es líder en solitari del grup 11 de la fase prèvia gràcies a una exhibició portentosa de l’equip en defensa. El Sant Gabriel Ripollet, un equip de canyoners des de la línea de tres punts, va guanyar 46-40 en el partit de la primera volta, però aquest dissabte la història va ser molt diferent. La pressió defensiva de l’equip que entrena Xavi Paredes, assistit per Marc Girondo, va lligar de peus i (quasi) de mans l’equip del Vallès, que només va anotar 37 punts. Els visitants van acabar els tres primers quarts (dels vuit totals) amb vuit punts i en altres dos només en van poder sumar sis. En el tercer es van quedar a zero i el darrer el van tancar amb només tres punts.

El lector podrà pensar que el Ripollet és un equip poc ofensiu, que veu la cistella quadrada, però no és el cas. Res d’això. Eloi gonzález, un dels seus jugadors, fa triples amb una facilitat extraordinària, fins i tot desequilibrat. En va anotar quatre i n’hagués ficat altres quatre o fins i tot més, però no va poder perquè la capacitat defensiva del BAM va ser molt superior a les genialitats dels tiradors visitants. Els blaus van ser un equip des del primer quart fins al vuit. Bravo. La victòria els atorga un total de vuit punts i els col·loca líders amb un partit més que l’IPSI. Éric Bouzas va fer onze punts, Samuel Micha nou i Adrià Rubio vuit. Marc Castell, molt astut tàcticament, en va anotar sis gràcies al seu bon canell.

Tomás Vivanco El que surt d’esquena a la foto del costat és Tomàs Vivanco. Tot i que el 10 del BAM va donar diverses Tomás-Vivancoassistències, no va tenir el dia de cara a cistella. Només va poder anotar un tir lliure, l’ultim punt del partit. Va ser un petit premi al jugador de l’equip que (probablement) va defensar amb més intensitat tapant, bloquejant, rebotejant, robant pilotes i recuperant-ne un cabàs fruit de les lluites. Tant ell, com Adrià Rubio i Ferran Cid es van haver d’encarregar del marcatge dels jugadors més perillosos del Sant Gabriel. Pol Soriano es va barallar sota de l’anella tot el partit i Joan Fort va fer honor al seu cognom. La intensitat del BAM augura més alegries. No guanyaran sempre, pero quan un ho dóna tot… no està obligat a més. El dissabte passat no només ho van donar tot sinó que, a més a més, van deixar propina.

Un matí d’alegries, però també de tristesa i de respecte. El partit va ser una festa del bàsquet però abans de que comencés tots els jugadors van dedicar un llarg minut de silenci pels sagnants atemptats de París com mostra la foto d’inici. Un aplaudiment per l’abans i també pel després, quan després de vuit quarts molt intensos amb ‘carícies’ incloses, els dos equips es van saludar esportivament i (això no sempre passa) amb cordialitat.

La setmana que ve el BAM descansa. Nosaltres ja veurem

El BAM infantil, patrocinat per segon any consecutiu per Agrupació, està format per Álex Blanco, Éric Bouzas, Marc Castell, Ferran Cid, Oriol Comas, Sergi Comas, Miquel Davitashvili, Joan Fort Sirera, Samuel Micha, Adrià Rubio, Pol Soriano i Tomàs Vivanco.

Crònica  enviada per en Felip Vivanco