FUNDAT 1928

EL BLOC DEL BAM

Una de freda i un altre de calenta (SBM Jornades 20 i 21)

Ho sento. No és el meu estil, ja ho sabeu, però la veritat és que per una raó o altre, em surt “més a compte” reunir dos partits en una sola crònica.

I tampoc acostumo a repetir títol però aquest cop ho faré en record a l’amic Fèlix i els temps on la meva crònica passava per les seves mans per “catalanitzar-la” (o de la seva germana si ell no podia). En aquella època, en Fèlix buscava la “traducció” al català de les frases fetes en castellà que jo, com a molts, utilitzem sense adonar-nos i que tenen la seva equivalència en català. Doncs fa un parell de setmanes vaig utilitzar la frase “una de cal y otra de arena”, com recordareu, i no feia ni una hora que acaba de publicar la crònica quan vaig recordar que en català tenia que haver dit “una de freda i un altre de calenta”. I com les casualitats existeixen, avui la he pogut fer servir després de dos jornades on hem perdut en una i guanyat en altre. On hem jugat bé en una i malament en l’altre. I l’ordre és correcte.

L’anterior ocasió que vaig reunir dos cròniques en una, us vaig dir que les faria curtes i no vaig complir amb la meva paraula. Una cosa és el que vols fer al principi (jugar bé, defensant i atacant,  o portar un partit a pocs punts, escriure una crònica curta i no ser avorrit) i altre el que et surt (mala defensa, atac estàtic, crònica llarga). Avui si que seran curtes.

.- Jornada 20. UE Sant Andreu A 88 – @Basquet_BAM SBM 74

Parcials 22-18, 22-20, 24-13 i 20-21.

Ens vam contagiar del ritme imposat pel Sant Andreu. I no era el nostre. De fet gracies al percentatge de personals (24 de 34) i la bona punteria en el triple (10 en total) vam poder disputar el partit de tu a tu. De fet, crec que és l’únic partit on no s’ha complert l’axioma que tants cops he repetit: si mala defensa, mal atac. Vam tenir tres “pajaras” en el partit. De la primera (12-0), al segon quart, ens vam saber recuperar. La segona (7-0) al final del tercer quart va decidir gairebé el partit, ja que va posar la diferencia en 15 punts i, encara els esforços que vam fer a l’inici de l’últim quart (0-8) no vam poder reduir la diferencia a menys de 8 punts. Després ja va venir un intercanvi de cistelles fins arribar a la pajara final de 8-0 del final del minut 8 i principis del 9.

.- Jornada 21. @Basquet_BAM SBM 75 – C.B. Poblenou 60

Parcials 14-16, 13-8, 22-16 i 26-20

Començar bé, massa bé, fa que et confiïs i pensis que ja esta fet. Quan al minut 4 el parcial era de 9-0, fent una defensa correcta i sortint en contraatac, semblava que ja estava fet. Quan al minut 6, després de dos accions de 2+1, una per cada equip, el parcial era de 12-3, vam decidir no defensar. I quan després ho vam voler fer, no ens en sortíem. I aleshores tampoc atacàvem. Parcial de 2-13 des del minut 6. Un cop vist el que ens podia passar si no ens hi posàvem en serio, l’equip va començar a defensar millor, 8 punts. Però l’atac no funcionava del tot, no es feien les jugades i masses cops estàvem estàtics. Va ser una constant del quedava de partit, cert que no va ser tota la estona però si que es pot dir que es va guanyar gracies a les individualitats. Cert que el que importa es guanyar i cert que tothom va tenir una bona dosis de minuts, però jo no em vaig quedar content. Massa exigència? Potser si.

Queden cinc partits, sis a nosaltres. Continuem 12ens en la classificació, però ara a una victòria de l’11é, hem de jugar a la seva pista, última de les posicions que donen factor “casa” en els play-off (o play-outs), dues del 10é i tres del 9é, posició que fa no jugar el play-off. Sembla que escapar de jugar els play-off no és un objectiu a les nostres mans, però no podem dir que no anem a per ell. Hem de tornar a entrenar bé, recuperar lesionats i jugar bé. I per què no ho podem aconseguir?

Proper diumenge, 31 de març, a les 10:30 al #PavellóEspanyaIndustrial ens les tindrem que veure amb La Salle Horta A, tercer classificat. Al seu camp lis vam plantar cara durant molts minuts. Diumenge no podrem baixar els braços ni un sol cop.

 

#SOM-HI #esperitC

#iutitubam #bam_sbm

#AHostafrancsItuItuBAM #90anysfentbasquet